Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3365
EURO
35,1962
IMKB
8,718
ALTIN
2.246,390
 
Hava Durumu ANKARA
4 / 13 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
OKRULLAR'DA KURTLAR VADİSİ ÖNLEMİ
OKRULLAR DA KURTLAR VADİSİ ÖNLEMİ
 
Kayseri Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, suça eğimli öğrencileri 'Poalt Alemdar'a benzetti.
 
4.9.2008 - 19:45
Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü öncülüğünde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İl Özel İdare Toplantı salonunda `Okullarda Güvenlik' toplantısı yapıldı. Vali Mevlüt Bilici başta olmak üzere Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Emniyet Müdürü Orhan Özdemir ile çok sayıda protokol üyesi ve okul müdürünün katıldığı toplantıda, okullarda alınacak önlemler tartışıldı. Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata geçen yıl 16 okulda başlatıkları, suça eğilimli öğrencileri, `gönüllü öğretmenlere zimmetleme' uygulamasını bu yıl da sürdüreceklerini söyledi. Ayata, şöyle dedi:

"Her okulda suça meyilli öğrenciler belirlidir. Bu öğrenciler, liderlik özelliği bulunan, çok çalışkan ve çok zeki olup herhangi bir suça katılmaz. Dersleriyle ilgilenirler ya da dersle ilgisi olmayıp bu liderlik özelliklerini farklı alanlarda ortaya koymaya çalışırlar. İşte bu farklı alanlardan birisi de kendisine ekip kurmaktır. Geçen yıllarda bazı okullarda televizyon dizilerindeki `Polat Alemdarlar'a ve değişik kişilere özenmelere bağlı olarak kavga ve ekipleşmeler vardı. Çok şükür geçen yıl hiç böyle bir şeye rastlamadık. Bu başarılı çalışmalarımızın bir sonucu olduğunu düşünüyoruz."

GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLERE ZİMMETLENDİ

Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, suça eğilimli öğrenciler ile gönüllü öğretmenlerin ilgilendiğini söyledi. Ayata, bu konunun öncelikle okullardaki öğretmen kurullarında ele alındığını anlatırken, şöyle dedi:

"Öğretmenler kurulunda öğrencilerle ilgilenecek rehber öğretmenlerin dışındaki gönüllü öğretmenler belirlendi. Bu öğretmenlerimiz, suça meyilli öğrencilerimizle, bire bir arkadaşlık kurdu, onunla oturup sohbet edip çay içerek sanki proplemlerine destek oluyormuş gibi ama denetlediğinden ve yönlendirdiğinden habersiz çalışma yaptı. Çalışmayı `Zimmetleme' diye isimlendirdim. Öğretmenlerimiz, öğrencilerin evlerine kadar gidip aileleriyle görüştü. Ailelerin yaşamlarını yerinde inceleyip, ekonomik durumlarına baktı. Ailelerin ekonomik sıkıntıları, müdürlük olarak değişik kurumların desteğiyle çözdük. Öğrencileri liderlik vasıfları olduğu için okulların basketbol veya voleybol takımlarında görevlendirdik. Yeteneği olanları da tiyatro veya değişik alanlarda yönlendirdik. Önemli başarılar elde ettik. Aynı uygulamayı bu yıl da yapacağız."

Toplantıda, okullarda cep telefonunun yasaklanması da gündeme geldi. Bir okul müdürünün ""Okullarda cep telefonunu yasaklasak olmaz mı?" sorusuna Milli Eğitim Müdürü, "Olabilir" yanıtı verdi. Ayata, şöyle devam etti:

"Okullarda cep telefonu yasaklamayı düşünüyoruz. Ancak, öğrencilerin iletişim özgürlüğünü de engellemek istemiyoruz. Bu konuda ne yapabileceğimizi birlikte düşünelim. Bazı okullarda cep telefonu yasağı uygulanıyor. Bu uygulamalarda yüzde 95 başarı elde edildiği yönünde bilgi geliyor. Ancak, anne veya baba, çocuğunun okuldan sonra dersaneye gittiğini bu nedenle yanında cep telefonu olmasını isteğini söylüyor. Ayrıca veya acil bir durumda hemen görüşmek isteğini bizlere iletiyor. Bu nedenle cep telefonu kullanımını yasaklama konusunda ne yapabiliriz veya başka ne gibi çözüm bulabiliriz. Bunu ayrı bir toplantıda ele almalıyız."

Emniyet Müdürü Orhan Özdemir de, 4 yıldan bu yana okullarda sürdürelen `Polis Ağabey' uygulamasını bu yılda devam ettireceklerini söyledi. Özdemir, uygulama ile okullarda ciddi bir sorun olmadığını, çeteleşmenin önlendiğini, uyuşturucu kullanımının önüne set çekildiğini kaydetti. Çocuk Şube Müdürü Ömer Güneş de okullarda 2006-2007 eğitim döneminde 50, 2007-2008 eğitim ve öğretim döneminde 68 adli olayın yaşandığını söyledi. Ömer Güneş, bu olayların büyük çoğunluğunun da ani gelişen ağız tartışmasının kavgaya dönüşmesini sonucu meydana gelen olaylar olduğunu belirlediklerini de ekledi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"BAŞIMI ÖRTMEYECEĞİM" TAAHHÜTNAMESİ

ÖĞRETMENE 475 YTL MÜJDESİ

ÖĞRETMENLERE 475 YTL HAZIRLIK ÖDENEĞİ
»  İZMİR'DE ÖĞRENCİLERE PET ŞİŞE SUYU DAĞILDI
»  BU ÜNİVERSİTEYİ TERCİH EDENLER ALTIN KAZANIYOR
»  YIKIM KARARI VERİLEN OKULDA EĞİTİM SKANDALI
»  MİNİKLERİN OKUL MARATONU BUGÜN BAŞLIYOR
»  MEB, EĞİTİM SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRİYOR
»  OKULLAR AÇILACAK AMA ÖĞRETMEN AÇIĞI HALA KAPATILAMADI
»  DUYURUSUZ ATAMA SKANDALI
»  HİZMETLİ OLDUGU FAKÜLTENİN ÖĞRENCİSİ OLDU
»  MEB'DE USULSÜZ ŞOK ATAMA
»  PROFESÖRLER BİLE ZOR ÇÖZDÜ ÖĞRENCİ NASIL ÇÖZSÜN?
»  ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI DÜŞTÜ
»  KREDİ VE BURS BAŞVURULARI UZATILDI
»  18 BİN ÖĞRETMENİN ATAMASI TAMAM, 10 BİN ATAMA YOLDA
»  MİLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN GÖREV İNADI
»  TEMBEL ÖĞRENCİ AFFI MECLİSTE
»  MEB'DEN OKS AÇIKLAMASI!
»  SİYASİLER ÖĞRENCİ AFFI'NDA ANLAŞTI
»  ÖĞRETMEN ATAMALARI PERŞEMBE GÜNÜ
»  MEB OKUL TÜRLERİNİ AZALTIYOR
»  "ÖĞRENCİLERE SATANİZM DE ÖĞRETİLSİN"
»  PROFESÖRÜN HAKKARİ ÇILGINLIĞI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.