|
 |
 |
|
DOLAR |
39,7272 |
 |
|
 |
EURO |
45,6888 |
 |
|
 |
IMKB |
9.203,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
4.315,160 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
OKTAY EKŞİ GENELKURMAYA YÜKLENDİ
|
 |
 |
 |
|
|
En sert tepkiyi gösteren Hürriyet başyazarı Oktay Ekşi, NTVMSNBC’ye böyle demokrasi olamayacağını vurguladı, Büyükanıt’ın uzatılan her mikrofona yanıt verme merakını eleştirdi, Genelkurmay’ın kamuoyuyla iletişim sisteminde ciddi arıza olduğunu söyledi. |
|
|
 |
|
|
|
|
 |
“O benim cumhurbaşkanım değil” diye yazdığı için tepki gören Bekir Coşkun’a sahip çıkan köşe yazarları, komutanlara ise Cumhurbaşkanı Gül’e ‘saygısızlık’ yapamayacakları vurgusuyla sert çıktı. En sert tepkiyi ise Basın Konseyi Başkanı ve Hürriyet gazetesi başyazarı Oktay Ekşi gösterdi. “Açık konuşalım, bu böyle gitmez” diyen Ekşi, komutanların “iterek, kakarak, tavır koyarak ve daha da önemlisi yeni kuşaklara kötü örnek teşkil eden yanlışlar yapamayacağını” vurguladı. “Kavga kaybedilecek yerde ve kaybedilecek zamanda verilmez” diyen Ekşi, sözü anamuhalefet partisi CHP’ye yönelterek, “Muhalefete, özellikle anamuhalefet partisi CHP’ye soralım: AKP’yi Türkiye’nin başından uzaklaştırmak için planınız var mı? Varsa ne? Açıklar mısınız? Yoksa hiç konuşmayın” diye bitirdi. Ekşi, NTVMSNBC’ye konuşurken ise daha da sertleşti.
Ekşi, NTVMSNBC’nin soruları üzerine şunları söyledi:
BÖYLE BİR ÜLKEDE DEMOKRASİDEN SÖZ EDİLEMEZ Devletin en üst kademelerinde gerilim olması ne kendileri için, ne rejim, ne de ulusumuz için doğru bir tavırdır. Onu süratle ortadan kaldırmaları hepimizin beklediği ve istediği yükümlülükleri ve sorumluluklarıdır. Sayın Büyükanıt’ın 30 Ağustos resepsiyonunda Cumhurbaşkanı ve Başbakan’la sıcak diyalog içinde görülmesi bu açıdan memnuniyet vericidir. Ama bunun aksi yönde görüntüler ortaya çıkınca; ki bir iki gün önce bunlara da tanık olduk ve hepimiz devletin temel kurallarının en üst düzeydeki insanlar tarafından dahi zaman zaman gözardı edilebildiğini düşünmeye mecbur kaldık.
TSK POLİTİKANIN DIŞINDA OLMAK ZORUNDADIR Bu gerginlik ülkemize ve gelecek kuşaklara iyi bir örnek oluşturmuyor. Geleceğimizin en önemli güvencesi Türk Silahlı Kuvvetleri. Onun bu önemli konumu ve işlevi TSK’yı politikanın tamamen dışında olmaya zorlayan bir gerçektir. Böyle bir kurumun başında olanlar da bu nedenle politikanın dışında olmak zorundadırlar.
HİÇBİR DEMOKRASİ BÖYLE BİR LÜKSÜ KALDIRAMAZ Türk Silahlı Kuvvetleri’nin siyasetin sonuçlarıyla ilgili olarak tavır koyması düşünülecek bir husus değildir. Hiçbir demokrasi böyle bir lüksü kaldıramaz; zaten böyle bir ülke de de demokrasinin varlığından söz edilemez. O yüzden bu son seçimlerden sonra tanık olduğumuz bazı duygusal tepkilerin doğru olmadığını düşünüyorum. TSK’nın Türkiye’ye ve anayasal rejime sahip çıkma görevi vardır, onu yeri geldiği zaman elbette gereğini hukuk içinde olmak kaydıyla yerine getirir. Ama meselenin temel çizgisi, sorunlara hukukun ve anayasal sistemin içinde kalarak çözüm bulmaktır. Demokrasiye saygımız var ise demokrasinin kurallarına hepimiz saygılı olmak ve bunun gereklerini yerine getirmek zorundayız.
DEMOKRASİLERDE TSK HER GÜN HABER OLMAZ Sanıyorum sayın Büyükanıt’ın gözönünde tutması gereken bir husus var. Hiçbir hukuk devletinde ve demokraside silahlı kuvvetlerin her gün gazetelerin haber malzemesi haline geldiğini ben bilmiyorum. Böyle bir örnek hatırlamıyorum. Maalesef Türkiye’de silahlı kuvvetler özellikle sayın Büyükanıt’ın her mikrofon uzatana yanıt verme merakı yüzünden her gün gazetelerde haber konusu oluyor; ki ben bunun doğru olduğuna inanmıyorum. Eğer Büyükanıt ve diğer komutanlar bu konuda biraz daha dikkatli ve objektif tavırlı olurlarsa zannediyorum ki kendisinin bu tür yanıtlar vermesine gerek kalmaz. Genelkurmay ve sayın Genelkurmay Başkanımızın kamuoyuyla iletişim kurma sisteminde ciddi arızalar var, bunun düzeltilmesi lazım.
ÇALIŞLAR: ASKERİ TAVIR ALMAYA ZORLAMAMALI Cumhuriyet yazarı Oral Çalışlar, cumhurbaşkanı seçiminin sürekli asker üzerinden tartışma yapılması ve bunda medyanın rolünü yanlış bulduğunu vurgulayarak, “Nitekim sonunda Genelkurmay Başkanı da bu duruma isyan etti haklı olarak. Bu tür tartışmalar orduyu tavır almak zorunda bırakabiliyor” dedi. Çalışlar, şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanının nasıl seçileceği anayasada var ve burada Genelkurmay Başkanının bu seçimde bir rol oynayacağına dair bir hüküm yok. Zaten sürekli askeri müdahalelere maruz kalmış yarım yamalak bir demokrasimiz var. Mümkün olduğu kadar, askeri siyasetin dışında tutacak yönde telkinlerde bulunmamız gerekirken sürekli askeri o yönde teşvik eden tarzı açıkçası çok doğru bulmuyorum. İlişkilerin normalleşmesi gerekiyor. Ben Abdullah Gül’ün aday olmasını istemedim ama sonuç olarak anayasanın bütün kurallarına uygun olarak seçildi. Yeter artık.”
ALKAN: TÜRBAN MESELESİ DE ARTIK ÇÖZÜLMELİ Radikal gazetesi yazarı Türker Alkan, “Şu sırada ordunun siyasete müdahale etmesini gerektiren bir durum yok” dedi ve şöyle devam etti: “Özellikle türban meselesinden dolayı bir takım rahatsızlıkların olacağı kuşkusuz, fakat bu durum ilelebet devam edemez, o rahatsızlıklar bir şekilde çözülmek zorunda.”
Akşam gazetesi Ankara Temsilcisi İsmail Küçükkaya ise, “Askerler seçilmiş cumhurbaşkanına saygısızlık yapıyor diye milletin tepki duymasından endişe ediyorlar. O yüzden yeni bir strateji belirlediler. Yani yazılı ve protokol kurallarına harfiyen uyacaklar” diye konuştu.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
-
|
 |
 |
|
İran medyası, İsrail'in İsfahan nükleer sahasını hedef aldığını duyurdu. |
 |
|
 |
 |
|
BDDK, kredi kartı nakit avans limitlerinde önemli bir değişiklik üzerinde çalışıyor. Yeni düzenleme ... |
 |
|
 |
 |
|
Meteoroloji, ülkenin kuzey ve iç kesimleri için sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı yaptı. Marmara, ... |
 |
|
 |
 |
|
Turistik bölgelerde krizler ve büyük problemler yaşanırken Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Atina’da ... |
 |
-
|
 |
 |
|
İstanbul Valiliği, orman yangını riskine karşı kentte 23 Haziran-15 Ekim tarihleri arasında ormanlara ... |
 |
|
 |
 |
|
Motorin fiyatlarına pazartesi gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1,66 lira indirim yapılacak. |
 |
|
 |
 |
|
Ankara'da fabrikada gaz sızıntısı: İki kişi öldü, yaralılar var
Ankara'da bir fabrikada meydana ... |
 |
|
 |
 |
|
Gazeteci Fatih Altaylı, Teşvikiye'deki evinden gözaltına alındı. Gözaltı ile ilgili olarak İstanbul ... |
 |
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
-
|
 |
 |
|
Turistik bölgelerde krizler ve büyük problemler yaşanırken Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Atina’da ... |
 |
|
 |
 |
|
BDDK, kredi kartı nakit avans limitlerinde önemli bir değişiklik üzerinde çalışıyor. Yeni düzenleme ... |
 |
|
 |
 |
|
Meteoroloji, ülkenin kuzey ve iç kesimleri için sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı yaptı. Marmara, ... |
 |
|
 |
 |
|
İran medyası, İsrail'in İsfahan nükleer sahasını hedef aldığını duyurdu. |
 |
-
|
 |
 |
|
İstanbul Valiliği, orman yangını riskine karşı kentte 23 Haziran-15 Ekim tarihleri arasında ormanlara ... |
 |
|
 |
 |
|
Ankara'da fabrikada gaz sızıntısı: İki kişi öldü, yaralılar var
Ankara'da bir fabrikada meydana ... |
 |
|
 |
 |
|
Motorin fiyatlarına pazartesi gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1,66 lira indirim yapılacak. |
 |
|
 |
 |
|
Gazeteci Fatih Altaylı, Teşvikiye'deki evinden gözaltına alındı. Gözaltı ile ilgili olarak İstanbul ... |
 |
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|