Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5038
EURO
34,9556
IMKB
9.803,000
ALTIN
2.430,750
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Öcalan'a Villa Tahsis Edecek Halimiz Yok
Öcalan a Villa Tahsis Edecek Halimiz Yok
 
Erdoğan, hükümetten gelen, “Öcalan’ın cezaevindeki şartları düzelebilir” açıklamalarının aksine, “Devlet gerekeni yaptı. Villa tahsis edecek halimiz yok” dedi
 
20.10.2014 - 08:56

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan’dan İstanbul’a dönüşü sırasında uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

‘KOBANİ’YE KORİDOR İSTEMEYİN’

IŞİD’E karşı savaşan PYD için “terör örgütü” diyen Erdoğan, ABD’den gelen, “Kobani’ye koridor açılması” çağrıları için, “Amerika’nın böyle bir desteği bizden istemesi çok yanlış olur” dedi. Erdoğan, dünyadaki Kobani duyarlılığı için de, “Varsa yoksa Kobani. Bunları manidar buluyorum” diye konuştu.

Türkiye’nin Kobani için elinden gelen her şeyi yaptığını, kabul ettikleri 200 bin mültecinin bunun göstergesi olduğunu savunan Erdoğan, terör örgütü olduğunu iddia ettiği PYD’ye, silah desteği vermelerinin söz konusu olamayacağın söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kobani’deki gelişmeler, IŞİD politikası, İncirlik Üssü’nun kullanıma açılıp açılmayacağı konularında sorulan sorulara verdiği cevaplar şöyle: “Son günlerde bir şeyler dolaşmaya başladı. Nedir o? PYD’ye silah desteği vermek ve PYD’ye verilecek silah desteğiyle IŞİD’e karşı burada bir cephe oluşturmak. Tamam da PYD şu anda bizim için PKK ile eştir, o da bir terör örgütüdür. Bir terör örgütüne kalkıp da bize dost olan NATO’da beraber olduğumuz Amerika’nın böyle bir desteği, açıktan açığa söyleyerek bizden ‘evet’ ifadesini, yaklaşımını beklemesi çok çok yanlış olur, böyle bir şeyi bizden beklemesi mümkün değil, böyle bir şeye de biz ‘evet’ diyemeyiz.

TALEPLERİ HENÜZ NET DEĞİL

İncirlik meselesi ayrı bir mesele. İncirlik’te bizden istenen ne? O henüz belli değil. Bunu gördüğümüz anda değerlendiririz. Bizim güvenlik birimleriyle otururuz bunları konuşuruz, uygun gördüğümüz bir şey varsa buna ‘evet’ deriz, ama uygun değilse buna ‘evet’ dememiz de mümkün değil. Biz niçin güvenli bölge istiyoruz? Güvenli bölge bir işgâl hareketi değil ki; güvenli bölge sadece kendi topraklarından kaçıp Türkiye’ye sığınan vatandaşa, Suriyeli vatandaşa kendi topraklarına dönme imkanını verme...

Şu anda bakıyorsunuz, Dışişleri Bakanları sözcüleri gerek Amerika’da gerek Avrupa’da bir şeyler söylüyorlar, bunların bir kısmından haberimiz var, bir kısmından haberimiz yok, ama haberimiz olan konularla ilgili biz dört başlığı önemsiyoruz. Buralardan taviz vermek mümkün değil. Hele hele PYD’ye silah verelim... Sen şu anda arazide rejime karşı, IŞİD’e karşı mücadele verenlere niye bu güne kadar vermedin bu desteği. Madem böyle bir destek vereceksin arazide şu anda rejime karşı da IŞİD’e karşı da savaş verenler var, onlara ver... Şimdi biraz gerçekçi olmamız gerekiyor. Kalkıp da ‘PYD’ dendiği zaman, ben o zaman bu işten ciddi manada 77 milyonun sorumlusu olarak rahatsız olurum. Tıpkı ‘Kobani’ye sahip çıkıyoruz’ diyerek ülkemi karıştıranların Kobani dışındaki bölgelerde 250 bin insanın öldürülmesinden rahatsız duymadığı bir tabloyu görüyoruz.

VARSA YOKSA KOBANİ

Bütün bunların dışında ‘şu anda niye Suriye, illa da niye Kobani diye sormak lazım. Irak’ın üçte biri gitti, acaba bu üçte birde niye hiç rahatsız değil bunlar. Varsa yoksa Kobani, neden? Bunlar manidar. İngiltere sadece Irak diyor. Niye sadece İngiltere sadece Irak diyor da Suriye demiyor. Biz hep söylüyoruz şu anda bizim bin 290 kilometre sınırımız var. Bütün dert bizde, kalkıp bu dostlar hiçbirisi ‘senin derdin nedir, senin ihtiyacın nedir’ böyle bir şey sormuyor.”

PARALEL DEVLET KİTABA GİRECEK

Erdoğan, “Gülen cemaatinin terör örgütü olarak kabul edileceği ve bunun Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’nde yer alacağı şeklindeki açıklamalar üzerine de şunları söyledi: “Bu ay yapılacak olan MGK toplantımızda ulusal güvenliğimizi tehdit eden unsurlar gündemimizde yerini alacaktır. Bu, tavsiye kararında yerini alırsa ve Bakanlar Kurulu’nun tavsiye kararı istikametinde karar alması halinde o zaman Milli Güvenlik Siyaset Belgesi içinde yerini alır.”
OBAMA'YLA TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Telefon görüşmesinde IŞİD’le mücadelenin ele alındığı belirtildi. İki liderin Kobani ve sınır ötesinden Türkiye’ye sığınan mültecilerin durumunu da ele aldığı ifade edildi. Görüşmeye dair Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: “Görüşmede, yaklaşık 180 bin Kobanilinin de aralarında bulunduğu 1.5 milyonu aşkın Suriyeliye kucak açan Türkiye’nin, bu insanlara yaptığı yardımlara değinildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, IŞİD’e karşı ortak mücadeleyi güçlendirmek için yakın işbirliği yapmayı sürdürme konusunda mutabık kaldılar.”

“ABDULLAH ÖCALAN'A VİLLA TAHSİS EDECEK HALİMİZ YOK"
“Öcalan’ın şartlarında iyileşme söz konusu olabilir mi” şeklindeki soruya Erdoğan’ın cevabı şöyle oldu: “Ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum olmuş olan bir insan var. Bu insani şartların iyileştirilmesine yönelik yapılması gereken her şeyi bu devlet yapmıştır. Bundan daha ilerisi zaten olamaz. Herhalde kalkıp özel villa tahsis edilecek hal yok. Şu anda orada 2 odası var, 2 odasının dışında televizyonu... Bunların hiçbirisi yoktu, bizim iktidarımız döneminde bunları verdik. Başmüzakereci, vesaire gibi böyle bir şey... Bunlar çok büyük tehlike, çok büyük yanlış. İstihbarat Müsteşarımız gidiyor, zaten kendisiyle görüşülmesi gereken konuları görüşüyorlar. Ama son zamanlarda bir şeyler değişti. İmralı farklı, dağ farklı, parlamentodaki temsilcileri farklı bir havada.”
TARAF



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Marmaris'te Korkutan Yangın!

Merkez Parti Başkanı'nından Flaş Sözler

Kocasakal Rakiplerine Fark Attı!
»  Erdoğan, Obama ile Görüştü!
»  PKK'dan Yol Haritasına Yanıt!
»  'Cemaat, CHP'nin Bahçesine Çadır Kurdu'
»  Afganistan'a 700 Asker!
»  "PYD Şu Anda Bizim İçin PKK ile eştir''
»  '17-25 Aralık 'Hırsızlar Haftası Olsun'
»  Cumhurbaşkanı Erdoğan İçin Flaş Sözler!
»  Öcalan'ın Şartlarında İyileşme Olabilir
»  İlk Şart Öcalan'a Sekreterya!
»  Çipli Kimliğin Bedeli 18 TL!
»  Belediye,'Abanoz'u Müstehcen Buldu!
»  AKP'de Erdoğansız İlk Kamp!
»  17 Aralık Soruşturmasında Bomba Karar
»  Davutoğlu'ndan Öcalan Açıklaması!
»  Beyazsaray'dan Pensilvanya Daveti!
»  KPSS Sınav Sonuçları Açıklandı!
»  Gül'den Dış Politika Yorumu:Acı Ve ...
»  JİTEM'in Kurucusu Arif Doğan Vefat Etti
»  Sokakta Sarılmanın Cezası 91 TL!
»  Davutoğlu, Yeni Müsteşarını Seçti!
»  İstanbullu'nun Trafik Çilesi Bitmiyor!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.