Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5562
EURO
34,7427
IMKB
9.525,000
ALTIN
2.487,280
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Öcalan'la Gizli Görüşme!
Öcalan la Gizli Görüşme!
 
Hükümetin Öcalan’ın müzakere taslağıyla ilgili açıklamalar nedeniyle rahatsız olduğu HDP heyeti, önce hükümet yetkilileriyle görüştü sonra herhangi bir duyuru yapmadan 17 Aralık’ta İmralı’ya gitti.
 
20.12.2014 - 09:42

Müzakere taslağıyla ilgili “demokratik özerklik” konusundaki açıklamaların ardından hükümetin rahatsız olmasıyla sessizliği bürünen HDP heyeti, MİT ve hükümet yetkilileriyle görüştükten sonra; ilk kez kamuoyuna herhangi bir duyuru yapmadan İmralı’ya bir ziyaret gerçekleştirdi. İmralı’da Abdullah Öcalan ile devlet heyeti arasındaki yoğun görüşme trafiğinde müzakere taslağında hükümetin karşı çıktığı konularda revize yapılabileceği dile getirilirken, bu kapsamda HDP heyetinin Ankara’da hükümet ve Kandil’de KCK ile yeni bir görüşme trafiği yürüteceği ifade ediliyor.

Çözüm süreci kapsamında HDP heyetinin 8 Aralık’ta Kandil’e yaptığı sürpriz ziyaretten sonra müzakere taslağıyla ilgili yapılan açıklamalar hükümet kanadında rahatsızlık yaratırken, HDP kanadından bu tarihten sonra süreç kapsamında herhangi bir görüşme yapılıp yapılmadığıyla ilgili kamuoyuna hiçbir bilgi verilmedi. Kulislere sızan bilgiye göre hükümetin kamuoyunun önünde müzakere taslağının ayrıntılarının tartışılmamasını istemesi üzerine HDP heyeti taslakla ilgili konuşmama kararı aldı. Süreç kapsamında uzun bir süredir kamuoyuna bilgi verilerek gerçekleştirilen İmralı ziyareti de ilk kez gizli bir şekilde gerçekleştirildi. İmralı’yı ziyaret eden heyet; Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve DTK Eş Başkanı Hatip Dicle olmak üzere dört kişiden oluştu.

 Önce MİT, sonra İmralı

Kulislere yansıyan bilgiye göre; İmralı ziyareti öncesi HDP heyeti devlet heyetinde görev yapan MİT yetkilileriyle bir görüşme yaptı. Bu görüşmenin ardından Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile de bir görüşme yapıldığı belirtilirken; HDP heyetinin İmralı ziyaretinden önce hükümetin müzakere aşamasıyla ilgili yaptığı çalışmalar konusunda Çözüm Süreci Kurulu’ndaki bazı yetkilileriyle de bir araya geldiği ifade ediliyor. Hükümet temsilcileriyle yapılan görüşmelerin ardından dört kişiden oluşan HDP heyeti 17 Aralık’ta, bugüne kadarki uygulamaların aksine hiçbir duyuru yapmadan İmralı’ya gitti. İmralı’ya 17 Aralık’ta yapılan ziyaret dün duyurulurken, diğer İmralı ziyaretlerinden sonra yapılan açıklamaların aksine Öcalan’ın herhangi bir mesajı da yer almadı.

 Taslakta revize sinyali

Hükümetin taslaktaki bazı maddelere karşı çıktığı konularda İmralı’da görüşmeler gerçekleştirildi. Bu kapsamda taslak üzerinde revize yapılabileceği dile getirilirken, özellikle eylem planı bölümünde değişiklik yapılması tartışılan konularda HDP heyeti Kandil’e giderek KCK yetkilileriyle görüşme yapacak. Bu görüşme trafiğinin önümüzdeki hafta TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinin sona ermesinin ardından başlayacağı ifade ediliyor.

 HDP’de Arınç rahatsızlığı

HDP kanadında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Kürt kökenli siyasi partilere yaptığı temaslarda HDP’ye yönelik ifadeleri de rahatsızlık yarattı. Arınç’ın 6-7 Ekim olayları üzerinden HDP’nin şiddetle arasına mesafe koymamakla suçlaması, HDP’nin Kürt halkının tek temsilcisi olmadığı sözleri parti içinde rahatsızlık yarattı. Arınç kamuoyunun önünde söz konusu açıklamaları yaparken; HDP heyetinin hükümetle görüşmesi ve İmralı’yı ziyaret etmesi de akılları karıştırdı.Kaynak:Cumhuriyet



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ABD'ye Fetullah Gülen Sorusu

Fetullah Gülen'e Yakalama Kararı!

Kanal D'de 4 Üst Düzey İstifa
»  MHP'li Rtük Üyesi Sert Çıktı!
»  Bedelli Askerlikte Rekor Başvuru!
»  Ekrem Dumalı'dan Flaş Açıklamalar!
»  Fuat Avni'den bomba iddia!
»  Flaş.. 14 Aralık'ta karar açıklandı
»  Arınç'tan Flaş 14 Aralık Açıklamaları
»  FLAŞ.. Emir Sarıgül İstifa etti!
»  Gül Huber Köşkü'nden Taşınıyor!
»  Haşim Kılıç'ın Yerine Kim Gelecek?
»  Kılıçdaroğlu Ne Demek İstedi?
»  Sarıgülden Hayri İnönü'ye Jet Yanıt!
»  ''Beni tehdit eden Mustafa Sarıgül''
»  62 Hakim ve Savcının Görev Yeri Değişti
»  Flaş.. Mahkemeden Gece Açıklaması!
»  Denizde Can Pazarı!
»  Bir Ana Parti de Ahmet Özal'dan!
»  AB'ye Göre Türkiye Kötümser!
»  Putin: 'Delikanlı Adam Erdoğan'!
»  Flaş.. Tarihi Oylama Pazartesi Günü
»  Erdoğan Davutoğlu’nu Çizdi İddiası
»  ''Plaket İşine Son Veriyoruz''
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.