Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5626
EURO
34,9290
IMKB
9.722,000
ALTIN
2.427,850
 
Hava Durumu ANKARA
20 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Okullar Ne Zaman Açılacak?
Okullar Ne Zaman Açılacak?
 
Koronavirüs salgını nedeniyle 2020-2021 eğitim öğretim yılın 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın takvimine göre yüz yüze eğitime ise 21 Eylül'de geçilecek. Konuyla ilgili hem Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan hem de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan birçok açıklama geldi. Milyonlarca öğrenci ve veli yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağı sorusunu internette aratmaya başladı. Peki, okullar ne zaman açılacak? Okullarda yüz yüze eğitim nasıl olacak?
 
18.9.2020 - 08:13

Etkilerini hala devam ettiren koronavirüs salgını nedeniyle yüz yüze eğitim ertelenmişti. Yeni takvime göre hem öğrenciler hem de veliler okulların ne zaman açılacağını merakla bekliyor. MEB'in takvimine göre okullar 21 Eylül'de açılacak. Tedbirlerin en üst safhada olacağı yeni eğitim öğretim yılında okullarda yüz yüze eğitim nasıl olacak? HAberimizde büyün detayları öğrenebilirsiniz...

Okullar ne zaman açıklanacak? Sağlık Bakanı Koca'dan önemli açıklama
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası merak edilen soruları yanıtlamıştı. Bakan Koca açıklamasında şunları söylemişti "Okulların açılmasıyla ilgili genel karar alınmıştı. Hazırlık ve 1. sınıfların 21'inde açılmasıyla ilgili bakanlıklar bir çalışma yaptılar. Bu dönemde 2+5 gün şeklinde bir uygulamaya geçilecek. Salgının çok yoğun olduğu illerde ise gerektiğinde Hıfzıssıhha kurulları başlatmama kararı alabilir. 2-3 hafta içerisinden salgının durumu tekrar değerlendirilip ona göre kademeli geçişin olup olmayacağı ya da nasıl olacağı değerlendirilecek."

Yüz yüze eğitimde okullara uyum programı nasıl olacak?
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise, 21 Eylül'de başlayacak yüz yüze eğitimin detayları hakkında önemli açıklamalarda bulunmuştu. Öğrencilerin okula uyum programıyla ilgili bilgi veren Bakan Selçuk, "'Okul yönetimleri, uyum programının 21-25 Eylül 2020 haftasında hangi gün olacağına öğretmenlerle birlikte karar verecek. Uyum Programı, okul öncesi eğitim kurumlarında 30’ar dakikalık 5 etkinlik saati olacak şekilde 1 gün, İlkokul 1. sınıflarda ise 30’ar dakikalık 5 ders saati ve aralarda 10’ar dakikalık teneffüsler olacak şekilde 1 gün üzerinden planlanacak'' ifadelerini kullanmıştı.

Öğrencilerin yüz yüze alacağı dersler hangileri?
Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitimin ilk haftasını henüz okul yaşamıyla yeni tanışacak okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerin uyumuna ayırdı. Kovid-19 tedbirleri kapsamında kişisel hijyen, maske ve sosyal mesafe kuralları öğrencilere temassız oyunlar ve eğlenceli etkinliklerle anlatılacak. Uyum haftasından sonraki 28 Eylül-2 Ekim tarihlerini kapsayan hafta ve devamında ise Türkçe dersi haftada 2 gün 3'er ders saati olmak üzere 6 ders saati, matematik haftada 2 gün 1'er ders saati olmak üzere 2 ders saati, hayat bilgisi haftada 2 gün 1'er ders saati olmak üzere 2 ders saati yüz yüze eğitimle verilecek

Söz konusu derslerin yüz yüze işlenemeyen ders saatleriyle ilkokul 1'inci sınıf programındaki diğer dersler ise EBA TV ve EBA portal canlı sınıf uygulamalarıyla uzaktan eğitim sistemleriyle uygulanacak. Uzaktan eğitimle ilgili tüm bilgilere "uzaktanegitim.meb.gov.tr" ve "eba.gov.tr" adreslerinden ulaşılabilecek.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BİM’den Hileli Bal Açıklaması

Halil Sezai'ye Ttuklama Tlebi

Nutella Özür Diledi
»  Coronavirüsten Yürek Yakan Ölüm
»  Corona'ya Aşı Bulundu Diye Sevinmeyin...
»  İstanbul Metrosunda İntihar
»  Hilton İzmir Kapanıyor
»  BİM'de Satılan Bal Hileli Çıktı
»  MasterChef Türkiye'de Coronavirüs Kararı
»  Ailesine Kızd, Evini Kundakladı
»  Elektrikli Scooterlara Yeni Kurallar
»  26 İlde 65 Yaşa Kısıtlama
»  Başhekimin Korona Testi Pozitif Çıktı
»  İnşaat işçisine'Toz Çıkarıyorsun Kurşunu
»  100 Yaşında Coronavirüsü Yendi
»  Giresunda Mübaşir Dehşeti
»  İmam Çocuk İstismarından Tutuklandı
»  Ve Grip Mevsimi Kapıda
»  Ankara'da Kum Fırtınası Kabusu
»  Meteoroloji’den 11 ile Yağış Uyarısı!
»  "Böcek Solunum Cihazına Bağlandı"
»   Van Çatak’tan Acı Hber,3 Şehit
»  Adana Merkezli 15 İlde FETÖ Operasyonu
»  BM’den Korkutan Sıcaklık Raporu!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.