Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2568
EURO
34,8429
IMKB
10.269,000
ALTIN
2.430,250
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Otomobil Sahiplerine Kötü Haber
Otomobil Sahiplerine Kötü Haber
 
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren trafik sigortası ile ilgili kanunun yasadan çıkarılması ile birlikte herkes şimdi ne olacağını merak ediyor. İddiaya göre trafik sigortalarına yüzde 20 düzeyinde zam gelmesi bekleniyor.
 
25.5.2021 - 00:43

Yapılan hesaplamaya göre; primi 800 lira otomobilin de fiyatı 960 liraya yükselebilir. İşte trafik sigortası ile ilgili son dakika haberinin detayları…Trafik sigortası ile beklenen yasa kanun teklifinden çıkartıldı? Peki şimdi ne olacak? Hürriyet gazetesi yazarı Noyan Doğan ile Posta yazarı Can Kantar konu ile ilgili dikkat çeken iki yazı kaleme aldı.

TRAFİK SİGORTASI YASADAN ÇIKARTILDI ŞİMDİ NE OLACAK?

Noyan Doğan’ın yazısı şu şekilde: Sigortacılık ve bireysel emeklilik sisteminde yeni düzenlemeler içeren kanun teklifi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Ancak, trafik sigortası ile ilgili düzenlemeler son anda kanun teklifinden çıkartıldı. Neydi o düzenlemeler? Trafik sigortasından ödenen vefat ve sakatlık tazminatlarına standart getirilecekti. Trafik kazasında kusurlu tarafın yakınlarına tazminat ödenmeyecekti. Ticari araçlar, araç kiralama şirketleri kira, gelir kaybı gibi tazminatları talep edemeyeceklerdi. Küçük hasarlar için ve hurdaya çıkmış araçlara değer kaybı tazminatı ödenmeyecekti.

Şimdi ne olacak?

Trafik sigortasından ödenecek vefat ve sakatlık tazminatlarına standart getirilmediğinden mahkemeler kazalarda hayatını kaybedenlerin yakınlarına ya da sakat kalan kişilere farklı farklı tazminatlar ödenmesine karar verecek. Örneğin, aynı yaşta, aynı gelir grubunda olup da vefat eden birinin yakınına bir mahkeme 200 bin lira ödenmesine hükmederken, bir başka mahkeme bir başka kişinin yakınına 150 bin lira ödenmesine karar verecek. Çünkü, standart yok. Bu durumda 150 bin lira alan vatandaş mağdur olmayacak mı? Bu standartsızlık, ‘hasar aracısı’ adı verilen bir kesim yarattı. Bu kişiler “Sigorta şirketi size ödeme yapmaz, yapsa da az öder, bize vekâlet verin, adınıza işleri takip edelim” diyerek, kendilerine çıkar sağlamaya çalışıyorlar. Vekâleti alan mahkemeye gidiyor, davalar en az üç yıl sürüyor. Fazla para koparıyorlar mı? Koparıyorlar ama yüzde 30 hatta yüzde 40 komisyonlarını da alıyorlar. Ne oluyor? Vatandaş kendisi başvursa, sigorta şirketinden misal 150 bin lira alacaksa; aracı kişi, mahkeme kararı ile sigortadan 200 bin lira alıyor, içinden en düşük 60 bin lira komisyonunu, cebe indiriyor, vatandaşa kalıyor 140 bin lira. Üstelik, vatandaş kendi başvursa hemen tazminatı alacakken, iş uzayınca üç sene sonra alabiliyor. Bu aracılar yüzünden bugün vefat tazminatlarının yüzde 70’i mahkemelerde çözülüyor. Standart gelse aracıya gerek kalmayacak, vatandaş tazminatını beklemeden alacak.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Yüzde 15-18 Faizle Nefes Kredisi

Ev Sahibine Kira Geliri Uyarısı

Borçlara Yapılandırma,Esnafa Sicil Affı
»  Benzin ve Motorine Büyük Zam!
»  Dolarda FED Hareketliliği
»  Gram Altın 510 Lirayı Aştı
»  TÜİK İşsizlik Verilerini Açıkladı
»  Altın Fiyatlarında Hareketlilik Sürüyor
»  Altın Fiyatları 3 Ayın Zirvesinde
»  Konut Satışları Nisan'da Geriledi
»  Demir ve Çelik Fiyatlarında Rekor Artış!
»  İşsizlik Oranı %13,1 Oldu
»  Çek Düzenlemesinde Geri Adım
»  Altın Uçuşa geçti!
»  'Uzaktan Çalışma Yaygınlaşacak"
»  Yıl Sonu Dolar Beklentisi Yükseldi
»  Memur ve Emeklinin Yılbaşı Zammı Eridi
»  Emekli Temmuz'da Ne Kadar Zam Alacak?
»  Flaş..Enflasyon Rakamları Açıklandı
»  Doğalgaz Fiyatlarına Zam Yapıldı
»  Fed Faiz Kararını Açıkladı!
»  Binlerce Çalışana 'İzin' Yolu Gözüktü
»  Kavcıoğlu'undan İddialı Sözler
»  Yeni Bakanı Bekleyen Zor Görev!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.