Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
IMKB
10.644,000
ALTIN
2.498,740
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
PAPA, PARMAKLARINI NEDEN YEDİ
PAPA,  PARMAKLARINI  NEDEN YEDİ
 
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün yemek davetini nazikçe reddeden Papa 16. Benedict, Fener Rum Patrikhanesi'nde 22 kişilik bir heyetle yemek yedi ve unutamadı.İşte öyküsü
 
4.12.2006 - 06:15
Yemeğin organizasyonunu yapan Meltem Bayazıt Tepeler, bu özel davetin tüm ayrıntılarını anlattı: "Papa tabağında tek lokma dahi bırakmayacak kadar yemekleri çok beğendi. Mönüde balkabağı çorbası, ızgara levrek, Türk tatlıları ve kahve vardı."


Papa bayıldı

Papa, Patrikhane'de balkabağı çorbasıyla başlayan yemeklere tam anlamıyla bayıldı! Misafirler, şefi alkışladı. Organizasyonu gerçekleştiren Meltem Bayazıt Tepeler, Papa'nın ağırlandığı sade, ama şık masanın detaylarını anlattı.

Papa 16. Benedict, heyecan katsayısı yüksek Türkiye ziyaretinde katıldığı ilk ve tek öğle yemeğini, 30 Kasım Perşembe günü, Fener Rum Patrikhanesi'nde yedi. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün yemek davetini nazikçe reddeden Papa'ya Patrikhane'de ikram edilecek yemek mönüsü, tam bir ay önceden tek tek tadılarak seçildi. Sofra düzeni, kullanılacak çatal, bıçak takımı, tabaklar ve aksesuarlar da yine bir ay öncesinden planlandı. Papa, Patrikhane binasının ikinci katında önemli din adamlarının da olduğu 22 kişilik bir heyetle beraber yemek yedi. Alt katta ise 30-35 kişilik yine önemli din adamlarının bulunduğu bir yemek daveti gerçekleşti. Sebze ve balık ağırlıklı yemek sırasında küçük bir kadeh Sarafin beyaz şarap ile portakal suyu içen Papa ve Vatikan temsilcileri, tabaklarında tek lokma bırakmayacak kadar yemekleri beğendi. Hatta o kadar ki yemekten sonra hep birlikte şefi ve ekibini alkışlayıp, fotoğraf bile çektirdiler. "Bizden de afiyet olsun!", diyerek ayrıntıları paylaşalım... Yemeklerini The Marmara Otel'in hazırladığı bu özel davetin organizasyonunu üstlenen K&M Organizasyonu'nun sahibi Meltem Bayazıt Tepeler, bu tip büyük davetlerle adını duyuran bir işkadını... İstanbul'da 2004'te yapılan NATO Başbakanlık Zirve Toplantısı'nın Topkapı'da verilen 850 kişilik yemeğinin de mimarı olan Tepeler, 22 kişilik bu yemeğin kendisi ve ekibi için çok küçük, ama öneminin çok büyük olduğunu söylüyor. Papa için çok sade, ama çok zarif bir dekorasyon istendiğini belirten Tepeler, bir ay önce aldığı bir telefonla başlayan çalışmayı şöyle anlatıyor: "Patrikhane ile çeşitli vesilelerle çalışan bir firmayız. Üç yıl önce de Esma Sultan'da, Amerika'da yaşayan Ortodoks ruhani lider Aleksander Karloutsos'un oğlunun düğününü yapmıştık. Bu projeden de Patrikhane ile çalışan bir acenta aracılığıyla haberdar oldum. Bir ay önce arayıp, konuyu anlatmadan 'Patrikhane'ye gelir misin?' dediler. Ardından yemeğin catering'ini üstlenen The Marmara'dan arayıp 'Çok önemli bir projeyle ilgili sizinle bir araya gelmek istiyoruz,' dediler. Hiç tahmin etmedim, ama toplantıda Aleksander Karloutsos'u görünce anladım. Papa'nın ziyaretinin önemini konuştuk ve beraber yapılacak yemekleri tattık. Yemekleri Bayan Karloutsos seçti. Papa'nın sebze ağırlıklı yemekleri tercih ettiğini öğrendik.''


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BANU ALKAN'A AİLE BOYU DAYAK!

ORASINI BURASINI YAPIŞTIRIP, BANTLAYAN MANKEN

2007 YILININ EN ÇEKİCİ 99 KADINI SNAL ALEMDE YARIŞIYOR
»  YILDIRIM: BU KADIN IMF İLE İLİŞKİLERİMİZİ BİLE BOZDU
»  PAPARAZZİLER, LİMA'YI BÖYLE YAKALADI
»  DENİZ SEKİ EVLİ ÇIKTI!
»  2007 YILININ EN ÇEKİCİ KADINI SEÇİLECEK
»  AYLİN COŞKUN, GS'Lİ NECATİ ATEŞ'E ATEŞ PÜSKÜRDÜ
»  GİZEM ÖZDİLLİ. SERDAR BİLGİLİ'DEN İNTİKAMINI KÖTÜ ALDI
»  BERGÜZAR KOREL, KENDİNİ SEKSİ BULMUYOR
»  TÜRKAN ŞORAY'DAN 'MONA LİSA' GÜLÜMSEMESİ
»  EN ÇOK KAZANAN YILDIZLAR
»  DENİZ AKKAYA'NIN OLAY POZU
»  TRT, EUROVİSİON ADAYINI BELİRLEDİ
»  AJDAR'I RTÜK ÇİZDİ
»  PAPARAZZİLERE LAPTOP FIRLATTI
»  "PINAR'IN EN ÇOK SIRTINI SEVİYORUM"
»  EN GÜZEL BACAKLAR KİMİN?
»  KÜÇÜK EMRAH'TI, EMLAK KRALI OLDU!
»  SON 20 YILIN EN İYİ 20 ŞARKISI SEÇİLDİ
»  EROTİK TAKVİMLE TEŞEKKKÜR
»  ÜNLÜLERİN EVLERİNDE PATRON KİM ?
»  "ALLAHIN KAZMA AMERİKALILARI"
»  AHLAKSIZ TEKLİFTE FİYAT 200 BİN DOLARA ÇIKTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.