Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3377
EURO
35,1323
IMKB
9,080
ALTIN
2.305,740
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
PAPANDREU ABD ZİYARETİNİİPTAL ETTİ!
PAPANDREU ABD ZİYARETİNİİPTAL ETTİ!
 
Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, ülkenin derinleşen kriziyle ilgilenmek için BM Genel Kurulu toplantısının yapılacağı New York ziyaretini iptal etti.
 
18.9.2011 - 19:15

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, "Başbakan Papandreu’nun, gelecek haftanın Avro Bölgesi’nde 21 Temmuz’da alınan kararların değerlendirilmesi açısından özellikle çok önemli olması ve Yunanistan’ın alması gereken inisiyatifler nedeniyle daha önceden planlanan ABD ziyaretini ertelediği" belirtildi.

Yunan medyası, ABD’de BM Genel Kurulu toplantısına katılmayı planlayan Papandreu’nun, Maliye Bakanı Evangelos Venizelos ile yaptığı danışmalardan sonra ABD ziyaretini iptal etme kararı aldığını bildirdi.

Yunan hükümet yetkilileri, Papandreu’nun ABD ziyaretini iptal kararını aldığı sırada ABD’ye gitmek üzere Londra’da bulunduğunu söylediler.

Hükümet sözcüsü Ilias Mossialos yaptığı açıklamada, "Başbakan uzakta olmaması gerektiğine karar verdi. Yunanistan’ın (AB’li ortaklarına) tüm taahhütlerini yerine getireceğini garanti etmek istiyor" dedi.

Papandreu’nun, bugün New York’ta BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ve gelecek hafta salı günü de Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde ile görüşmesi planlanıyordu.

-"TEMERRÜD KONUŞMALARI GÜLÜNÇ"-


Bu arada Maliye Bakanı Evangelos Venizelos, Papandreu’nun ABD ziyaretini iptalinin, "temerrüdün pek yakında" olduğunu işaret ettiği yönündeki kaygıları gidermek için "temerrüdle ilgili konuşmaların gülünç" olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Papandreu’nun, ekonomiye ilişkin bir aciliyet nedeniyle değil, hükümetin Avrupa Birliği (AB), Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) temsilcileriyle görüşmelere yeniden başlayacak olması nedeniyle zorlu kararlar alacağı için Atina’ya dönmeye karar verdiğini belirten Venizelos, "Temerrüt ya da iflasın pek yakında olduğuna dair yorumlar ve tahliller sadece sorumsuzluk değil, aynı zamanda gülünç. Her hafta sonu Yunanistan uluslararası piyasalardaki spekülatörlerin bu organize saldırılarına maruz kalıyor" dedi.

Bir hükümet yetkilisi de Avro Bölgesi hükümetlerinin, Yunanistan’ın, Mayıs 2010’da kabul ettiği 110 milyar avroluk kurtarma paketinin 8 milyar avroluk 6’ıncı diliminin serbest bırakılması için ek önlemler alması konusunda Atina yönetimine büyük baskı yaptığını söyledi.

Yetkili, "Bir güven konusu var. Bizim ortaklarımız çok özel adımlar ve taahhütler istiyor ve maalesef şimdiye kadar bizim kaydımız güven telkin etmiyor" diye konuştu.

Öte yandan ana muhalefet Yeni Demokrasi Partisi (YDP) Lideri Andonis Samaras, Selanik’te yaptığı konuşmada, "tek çözümün seçim" olduğunu söyledi.

Samaras, "Bir politika ülkeme zarar verdiği zaman kesinlikle hayır diyeceğim. Niçin bir hataya ortak olalım. Bu yıkıcı politikanın yok olmasını istiyoruz" dedi.

Bu ay başında, bütçe açığını kapatmada gerekli önlemleri alması amacıyla Yunanistan’a zaman vermek için bu ülkeye yaptıkları ziyaretini kısa kesen AB, IMF ve ECB (troyka) temsilcilerinin yarın Yunanistan’a yapması beklenen ziyaret ertelenmişti.

Yunanistan Maliye Bakanlığı, Atina ziyaretlerini erteleyen troyka yetkililerinin, Venizelos ile telekonferans görüşmesi yapacağını açıklamıştı.

Bakanlıktan bir yetkili, "Teknik nedenler yüzünden troyka yetkilileri pazartesi günü Atina’da olamayacak. Onlar hafta sonunda varacaklar. Zaman kaybetmememiz için telekonferans pazartesi günü yapılacak" demişti.

Avro Grubu Başkanı Jean-Claude Juncker, "Yunanistan’a kurtarma paketi kapsamında yapılan yardımın bir sonraki diliminin serbest bırakılmasına ilişkin kararın Ekim ayında verileceğini" söylemişti.

Yunanistan’ın, Mayıs 2010’da kabul ettiği 110 milyar avroluk kurtarma paketinin 8 milyar avroluk 6’ıncı diliminin serbest bırakılması, bu ülkenin paket karşılığında kabul ettiği şartları yerine getirmesine bağlı bulunuyor.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ABBAS, OBAMA'YA MEYDAN OKUDU

'RUSYA'NIN SONU OSMANLI GİBİ OLACAK'

NARKOZDAKİ HASTALARA TECAVÜZ SKANDALI
»  OBAMA'NIN SEÇİLME ŞANSI GİDEREK AZALIYOR
»  BORCU OLAN YUNAN İŞ ADAMI KENDİNİ YAKTI!
»  ''BÜTÜN ÜLKENİN IRZINA GEÇTİ''
»  DANİMARKA'DA ZAFER SOL BLOK'UN!
»  KADIN'A ŞİDDET'E İRAN USULÜ CEZA!
»  MUHALİFLERDEN ESAD'A İSTANBUL' DARBESİ!
»  BERLUSCONİ'YE IRZA GEÇME TEPKİSİ!
»  SOKAKTA NAMAZ KILMAK YASAKLANDI!
»  SARKOZY'DEN SÜRPRİZ LİBYA HAMLESİ!
»  YUNANİSTAN İÇİN ZAMAN SONA ERDİ!
»  "LUTHER KİNG SEKS DÜŞKÜNÜ"
»  KADDAFİ'NİN , ULTRA LÜKS ÖZEL UÇAĞI!
»  SEKS SKANDALI
»  İNGİLTERE'DE KÖLE ŞOKU
»  PETROL BORU HATTINDA PATLAMA!
»  İRAN'DAN ŞOKE EDEN İDDİA!
»  FLAŞ.. NÜKLEER SANTRAL'DE PATLAMA, 1 ÖLÜ
»  İRAN'IN SEKS EĞİTİM DVD'Sİ!
»  BERLUSCONİ'NİN RAHİBE FANTEZİSİ
»  FİDEL CASTRO ORTAYA ÇIKTI
»  500 YOLCU TAŞIYAN FERİBOT BATTI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.