Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3496
EURO
35,0999
IMKB
9,080
ALTIN
2.307,710
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
PAPAZIN KARISI MÜSLÜMAN OLDU ORTALIK KARIŞTI
PAPAZIN KARISI MÜSLÜMAN OLDU ORTALIK KARIŞTI
 
Bulgar Kilisesi eski Yönetim Kurulu üyesi Bojidar Cipof'un eşi Juliana Müslüman olunca eşi ve çevresinin baskılarına maruz kaldı, tekrar Hıristiyan olması istendi, evden atıldı.
 
4.10.2007 - 10:25

Patrik Bartholomeos hakkında suç duyurusunda bulunan Bulgar Ortodoks Kilisesi'nin eski Yönetim Kurulu üyesi Bojidar Cipof, İslam dinine geçerek Fatma adını alan eşi Juliana Cipof'la boşanmanın eşiğine geldi. İddialara göre, Müslüman olduğu için ailesinin baskılarına maruz kalan Fatma, eşi tarafından evden atıldı.

Bulgar Ortodoks Kilisesi'nin saygın isimlerinden olan Cipof Ailesi'nden 48 yaşındaki Juliana Cipof, 21 Haziran 2006'da Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Kocasından ve Hıristiyan çevresinden çekindiği için Müslüman olduğunu bir süre saklayan Fatma Cipof, ibadetlerine gizli devam etti.

SEN MİSİN MÜSLÜMAN OLAN!

Fatma Cipof, 54 yaşındaki kocası Bojidar Cipof ve iki kızından Müslüman olduğunu iki ay gizleyebildi. İddialara göre sırrını öğrenen kocası kendisine hakaretler yağdırdı ve bir gece yarısı kendisini evden attı. Tek suçu Müslümanlığı seçmek olan Fatma, dostlarının sayesinde geceyi bir otelde geçirdi. Kocasının ve kızlarının tepkisinin geçici olduğunu düşünen Fatma, ertesi gün evine döndü. Ancak Fatma Cipof, evine döndükten sonra bu düşüncesinde yanıldığını kısa sürede anladı. Ailesi tarafından 'Kara Fatma' diye çağrıldı, namaz kılarken itilip kakıldı, oruç tutarken horlandı, başörtüsüyle dalga geçildi.

SİLAHLA TEHDİT İDDİASI

Fatma'nın kafasına silah dayanarak, "Hıristiyan olacaksın, bizi cemaat içinde rezil ettin" şeklinde tehdit edildiği de ileri sürüldü. Çevresinde akıl hastası olduğu yönünde de dedikodu çıkartılarak akrabalarından soğutulmaya çalışıldı. Baskılara dayanamayan Fatma Cipof, sonunda evini terk etmek zorunda kaldı.

BOŞANMA DAVASI AÇTI

Baskılardan yılan Fatma Cipof, Müslüman bir ailenin yanına sığındı, 'evlilik birliğinin temelinden sarsıldığı' gerekçesi ile boşanma davası açtı. Kocasının maddi durumunun iyi olduğunu belirten Fatma Cipof, aylık bin 500 YTL nafaka ile 25 bin YTL tazminat istedi.

Kara Fatma diye dalga geçtiler

Eşi ve kızlarının kendisini dövdüğünü söyleyen Fatma Cipof, “Kara Fatma diye alay ettiler, gece sokağa attılar. Yakın dostlarım sayesinde geceyi otelde geçirdim. 9 aydır bir ailenin yanındayım. İnandığım gibi yaşıyorum, çok huzurluyum. Asla geri adım atmayacağım" dedi.

Evden atıldığı iddiası yanlış, İslam'a geçiş sertifikasını buldum

Bojidar Cipof, eşi Juliana'nın iddialarının asılsız olduğunu savunarak, "27 yıllık karıma Müslüman olduğu için baskı yapmam söz konusu olamaz. Müslüman olduğunu öğrendiğimizde de ona evimizi açtık. Çocuklarım da karşı çıkmadı. Müslüman olduktan sonra da 4.5 ay yine beraber yaşadık. Kimse ibadetlerine karışmadı. Sonuçta hepimiz aynı Allah'a inanıyoruz" dedi Cipof, eşinin Müslüman olmasında ve kendisine yöneltilen iddialarda, bazı güç odaklarının parmağı olduğunu ileri sürdü. Cipof, boşanma davası için verdiği savunmada ise eşinin panik atak hastası olduğunu ve uzunca bir süre tedavi gördüğünü öne sürdü. Hıristiyanların 1 Mayıs 2006'daki 'Paskalya Bayramı'ndan bir ay sonra İslam dinine geçen eşinin bu durumu ailesinden gizlediğini anlatan Cipof, şüpheler üzerine evde arama yaptıklarını ve 21 Haziran 2006'da müftülük tarafından verilen 'İslamiyete Geçiş Sertifikası'nı bulduklarını belirtti.

(Yeni Şafak)




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İZLEYENLERİN KANUNU DONDURAN ZİKİR

GAZİANTEP'TE TERÖRİSTLERLE SICAK TEMAS

DOKUNULMAZLIKLARI KALKTI YARGI YOLU GÖRÜNDÜ
»  MECLİS'TE "ŞERİAT İSTERİZ"DİYE BAĞIRAN KİŞİ GÖZALTINDA
»  AİHM'NE YENİ İSİMLER GÖNDERİLECEK
»  SERİN HAVALAR GELİYOR
»  AZGIN TEKE OLDU CEMİLEYİ BULDU
»  ODTÜ'LÜ MURAT'IN YERLİ YAPIM CASUS UÇAKLARI
»  AHMET ÇAKAR'A CANLI YAYINDA RTÜK ŞOKU
»  DEPREM PROFESÖRÜ'NÜN CİNSELLİK AÇIKLAMASI
»  RÖNTGENCİLİK ÖMÜR UZATIYOR
»  KÖYDE OKULA GİDEN 40 ÇOCUKTAN 37'Sİ ÇOCUKLARI VE TORUNLARI
»  DEVLETİ SAVUNDU DİYE DELİ RAPORU VERDİLER
»  ANKARA'DA BARAJLARIN DOLULUK ORANI 1,2'YE DÜŞTÜ
»  ÖZKÖK, TEZKERENİN GEÇMEYİŞİNE MEMNUN OLMAMIŞ
»  ALO FETVA HATTI KİLİTLENDİ
»  YEŞİLAY UYARDI:''İFTAR SİGARASI İNTİHARDIR''
»  SEKS YAPARKEN BAĞIRDI, KOMŞULARI EVDEN ATTIRDI
»  GERDEK GECESİ KABUSUNA KARŞI BEKARET HAPI!
»  SEKİZ VİTESLİ AUDİ TÜRKİYE'DE
»  YARGITAY'DAN KİRACILARI SEVİNDİRECEK KARAR
»  İZMİR KÜLTÜR PARK'A METEORMU DÜŞTÜ?
»  "YILAN BEBEĞİ EVE GÖTÜRMEK CİNAYET OLUR"
»  ŞEKERİNİZ DÜŞÜNCE NE YEMELİSİNİZ?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.