Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,5364
EURO
45,5034
IMKB
9.340,000
ALTIN
4.299,540
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
PARTİLER, RAMAZAN YARDIMI YARIŞINDA
PARTİLER, RAMAZAN YARDIMI YARIŞINDA
 
AKP milletvekili çıkaramadığı Tunceli de dahil, bütün illerde yardım yapıyor. CHP yönetimi, "yoksula yardım edin ama bunu gizli yapın" talimatı verdi. MHP şehit ailelerine öncelik verdi..
 
17.9.2007 - 11:11
Günlük siyaset içinde birbirlerini acımasızca eleştiren iktidar ve muhalefet partileri, ramazan ayında yoksula yardım konusunda adeta yarışıyor. AKP milletvekili çıkaramadığı Tunceli de dahil, bütün illerde yardım yapıyor. CHP yönetimi, CHP'li belediyelere ve örgütlere "yoksula yardım edin ama bunu gizli yapın" talimatı verdi. MHP ise yardımlarda şehit ailelerine öncelik veriyor.

81 ilde yardım
AKP
ramazan boyunca yapılacak gıda yardımlarının dağıtımına birinci gün başladı. Milletvekili çıkarılmayan Tunceli de dahil olmak üzere 81 ilde il ve ilçe yönetimi tarafından yardım yapılıyor. Organizasyonu ise Fatma Şahin'in başkanlığındaki Kadın Kolları ve Sosyal İşler Başkanlığı yürütüyor. Yardımın alt yapısını "mahalle temsilcileri" oluşturuyor. Gıda yardımı yapılmadan önce aileler belirleniyor. Gıda yardımının dağıtımına bakan ve milletvekili eşleri ile parti yöneticileri de zaman zaman katılıyor. Tüm bunlar, medyadan gizli yapılıyor. Aileye "sıcak yemek" lerle birlikte özellikle çocuklar için çikolata da veriliyor. Kuru gıdalarla dolu koliler 200 YTL'den aza mal olmuyor. AKP Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, "Seçim bölgesindeki tüm milletvekili eşleri programa katılıyor. Meclis açıldıktan sonra, aynı program devam edecek. Çünkü, katılacakları programın takvimini kendileri belirliyorlar. Milletvekili ve bakan eşlerini zorlayacak bir program yok. İstedikleri zaman kendileri için en uygun hangi gün ise ona katılacaklar" dedi. Şahin, bakan ve milletvekili eşlerinin AKP programa katılması ile ilgili olarak da "Bir bakan eşi, yoksul sofrasında iftarını açtığında, yoksullukla empati yapıyor. Kendi gözünden dünyayı görmüyor. Yoksul sofrasından bakıyor. Bu, hepimize hayatımız boyunca unutulmayacak dersler veriyor" dedi.

Reklamsız yardım
CHP
yönetimi, CHP'li belediyelere ramazan ayı boyunca yoksullara yapılacak yardımı gizli tutmaları talimatı verdi. Ramazan ayında yardıma muhtaç insanlara gıda ve kıyafet yardımı yapılmasını isteyen CHP yönetimi, belediye başkanlarına "Yardımlarınızı davul zurna eşliğinde yapmayın" uyarısında bulundu. CHP'nin kalesi olarak bilinen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "istiyorum" dediği Çankaya Belediyesi, ramazan ayı boyunca 40 bin aileye gıda ve kıyafet yardımı yapacak. Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, "Yoksul ailelere kıyafetler vereceğiz. İnsanlara gıda yardımında bulunacağız. Ama bunu kameraların eşliğinde yapmayacağız" dedi. CHP'li Antalya Muratpaşa Belediyesi de 15 bin aileye sıcak yemek verecek. Belediye, sıcak yemek servisini kurduğu ekipler aracılığı ile evlere kadar giderek yapıyor. CHP'li Muğla Belediyesi ise uyarıya rağmen ramazan çadırı kurdu. Günde ortalama bin vatandaşa hizmet verilecek, evlere de yemek götürülecek.

Önce şehit aileleri
MHP
ramazan ayı çalışmalarında önceliği şehit ailelerine verdi. İlk etapta tespit edilen 80 şehit ailesine ziyarete gidilerek onlarla iftar yapılacak. Ramazan programlarını ağırlıklı olarak Kadın Kolları Başkanlığı yürütüyor. Genel Merkez'in tespit ettiği 80 şehit ailesi yanında, il ve ilçe teşkilatlarına da kendi bölgelerinde bulunan başta şehit aileleri olmak üzere tüm mağdur ve yardıma muhtaçların ziyaret edilmesi talimatı verildi. Partililerden yapacakları gıda ve maddi yardımları da "gizli yapmaları" istendi. Kadın Kolları Başkanı Hediye Akdere, ramazanla ilgili çalışmalarını şöyle anlattı: "Gruplara bölünüyor ve mümkün olduğu kadar her akşam bir başka şehit ailesinin evinde iftar açmaya çalışıyoruz. Amacımız bu kutsal ayda onları yalnız bırakmamak. Ziyaretlerimizde Başbakanlık Divanı'ndan isimler de olacak. Şehit aileleri, kadın kolları ve teşkilatlar olarak Genel Merkez'de bir de toplu iftarda buluşacağız."


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KKTC, GÜL'E HAZIRLANIYOR

YENİ ANAYASA'YA MECLİS'TE YENİ SALON

ASKER AİHM'NE GİDİYOR
»  ANKARA YAMYAMI ARAMIZA DÖNEBİLİR
»  ATATÜRK DÜŞMANLIĞI MEYVELERİNİ VERİYOR
»  "POLİSTEN LİDER OLMAZ"
»  FETULLAH GÜLEN LORDLAR KAMARASINDA
»  GÜL'ÜN, "KEŞKE BİR GECE KALABİLSEM"DEDİĞİ YER
»  ANAYASA'DA KRİTİK KONULAR ERDOĞAN'A HAVALE
»  Ys2DA KRİTİK KONULAR ERDOĞAN'A HAVALE
»  ''YAKINDA BAŞI AÇIKLARI ÜNİVERSİTEYE ALMAZLAR''
»  METROBÜSLERE YOĞUN İLGİ
»  IRAK MECLİS BAŞKANINDAN KÜSTAH SÖZLER
»  "DEPREM PROJELERİ İÇİN PARALAR NE OLDU?"
»  ANAYASA TASLAĞI TAMAMLANDI
»  BU KİLİTİ NE POLİS NE ÇİLİNGİR AÇABİLDİ
»  BAYKAL: 'TARİKAT YURTLARINDAN UZAK DURUN'
»  AKP, YENİ ANAYASA TASLAĞI ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI
»  KÜLTÜR BAKANI “DAVADAN DÖNMÜŞ”
»  ramazan, ikinci el o
»  BAHÇELİ'NİN DEDELERİ İDAM EDİLMİŞ
»  AMERİKA'NIN PKK'YI YASALLAŞTIRMA PLANI
»  DANIŞTAY:''KPSS'DE YAŞ SINIRI GETİRİLEMEZ''
»  GÜL, ALMAN BASININDA KAYBEDENLER ARASINDA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.