BDP'li Zenderlioğlu, PKK'nın elindeki rehin alınan kamu görevlilerinin serbest bırakıldığını açıkladı.
8 REHİN TESLİM EDİLDİ
PKK’nın çeşitli tarihlerde kaçırıp elinde tuttuğu 8 kamu görevlisi bugün Kuzey Irak’ta örgütün kamplarının bulunduğu Amadiye bölgesinde BDP heyetine teslim edildi.
Kuzey Irak’a dün giden 2 BDP milletvekilinin de bulunduğu heyet, gerekli hazırlıkların yapılmasının ardından bu sabah 8 kamu görevlisini teslim almak üzere Amadiye bölgesine gitti. Burada yapılan görüşmelerden sonra PKK’lılar kaçırıp aylarca ellerinde tuttukları kaymakam adayı Kenen Erenoğlu, polis memuru Nadir Özgen, astsubay Abdullah Söpçeler, uzman çavuşlar Zihni Koç ve Kemal Ekinci, erler Hadi Gizli, Ramazan Başaran ve Reşat Çeçan’ı heyete protokolle teslim etti. Kaçırılan kamu görevlilerinin teslim alınması için oluşturulan heyette, MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Çoban, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt ve Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu da bulunuyor.
CUMHURBAŞKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kaçırılan kamu görevlilerinin Türkiye’den giden heyete teslim edilmesine ilişkin, ”İyi tabii ki muhakkak ki. Uzun süre memleketten uzakta olan ve haber alamadığımız vatandaşlarımızın sağ salim dönmesi sevindirici” dedi.
.