110 bin poliçeyi inceleyen mali polis, 2 bin 700'ünün sahte olduğunu belirlerken, 148 kişinin mağdur edildiği, müşteki sayısının daha da artacağı ifade edildi.
Emniyet Müdürlüğü'nden yayınlanan açıklamaya göre, alınan bir ihbar üzerine harekete geçen mali polis, 7 aylık takibi sonucunda Fomara Caddesi üzerinde büyük sigorta şirketlerine acentelik eden bir firmaya baskın düzenledi. El koyulan 110 bin poliçeden 2 bin 700'ünün sahte olduğu ortaya çıktı. Sigorta hizmeti sağlayan şirket çalışanlarının vatandaşlara verilen poliçelerin üzerinde oynayarak menfaat temin ettikleri tespit edildi.
Vatandaşların olağanüstü hallerde sigorta yerine kendilerini aramalarını isteyip, olayın ortaya çıkmasını geciktirdikleri iddia edilen çalışanların 1 milyon YTL menfaat temin ettikleri öne sürüldü.
Polisin operasyonu kapsamında, şirket sahibi olduğu öne sürülen A.Ü. (35) ile İ.M. (32), S.B. (27) F.G. (23), E.S. (30), D.K. (29), Y.B. (51) H.E. (32), S.U. (27), Y.Y. (42), Y.A. (50) S.K. (31) bayan olan Z.K.K. (32) ve Ü.N. (28) gözaltına alındı.
Binlerce poliçenin incelenmesi sonucunda 148 müşteki belirleyen polis, mağdur sayısının daha da artacağını belirtirken zanlılar, "nitelikli dolandırıcılık, özel evrakta sahtecilik ve 213 sayılı Vergi Usul kanunu'na muhalefet" suçundan adliyeye sevk edildi.
Bu arada söz konusu firmada çalışan bazı şüphelilerin, vatandaşların dolandırılması olayıyla ilgili bilgilerinin olmadığı, sadece görüşlerinin değerlendirilmesi için gözaltına alındığı öğrenildi.