Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,2312
EURO
44,8424
IMKB
9.487,000
ALTIN
4.184,260
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 31 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
RİJKAAR'DAN ARDA İTİRAFI
RİJKAAR DAN ARDA İTİRAFI
 
Turkcell Süper Lig'deki derbi karşılaşmasında ezeli rakibi Fenerbahçe'ye 1-0 yenilen Galatasaray'da, Teknik Direktör Frank Rijkaard, yediği hatalı golle maçın gündemindeki isim olan kaleci Leo Franco'nun hedef gösterilmemesi gerektiğini söyledi.
 
29.3.2010 - 00:59
Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Rijkaard, "Bu mağlubiyet sonrası yapılabilecek en kolay şey, bir kişiyi suçlamak. Biz takım olarak maçı kaybettik" derken, "Franco'ya yüklenmemek lazım. Çok ciddi iki pozisyonumuz da var ama değerlendiremedik. Kalecilik çok zor bir iş" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın girdiği pozisyonlardan birini dahi gole çevirmesi halinde, şu an farklı şeylerin konuşuluyor olacağını ifade eden Hollandalı çalıştırıcı, "Maçın kalitesini veya futbolcuların kalitesini konuşabiliriz. Ben takımımın iyi mücadele ettiğini düşünüyorum. Çok ciddi pozisyonlar bulduk. Biri gol olsaydı, bunları konuşuyor olmayacaktık. Takımımda konsantrasyon açısından problem olduğunu düşünmüyorum" dedi.

-SERVET'E KIZDI-

Frank Rijkaard, kendisinden önce basın mensuplarına açıklama yapan Servet Çetin'in, yeterince iyi mücadele etmedikleri yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, oyuncusunun yaptığı değerlendirmeye sinirlendi.

Servet'in böyle bir açıklama yapmış olabileceğini dile getiren Rijkaard, "Sahada farklı şekillerde mücadele edebilirsiniz. Yüreğinizle oynayıp, çok çalışıp, çok koşabilirsiniz. İkincisi ise biraz beyninizi kullanıp, kalitenizi gösterebilirsiniz. Sakinliğini korumanız, oyunu açmanız gerekir. Bir derbiden sonra oyuncumuzun böyle söylemesi üzücü bir durum" diye konuştu.

Sahada iyi futbol oynamak isteyen bir Galatasaray olduğunu aktaran tecrübeli teknik adam, "Ancak golü yedikten sonra oyuncularımızın bazıları demoralize oldu. Uzun toplarla oynamaya çalıştık ve rakip savunma bize şans tanımadı. Sakin kalıp, topu ayağımızda daha çok tutmamız gerekirdi. Sahamızda oynuyoruz ve kazanmak istedik, pozisyon da bulduk ama olmadı" dedi.

Rijkaard, Galatasaray takımının teknik direktörü olarak alınan sonuçta tüm sorumluluğu da aldığını belirtti.

-"ŞAMPİYONLUK YARIŞINDA İŞİMİZ ZORLAŞTI"-

Rijkaard, Fenerbahçe karşısında aldıkları sonucun kendilerini şampiyonluk yarışında daha zor bir duruma düşürdüğünü belirterek, "Böyle bir yenilgide sonra şampiyonluk yarışında işimiz oldukça zorlaştı. Şansımızı çok daha karmaşık bir hale getirdik. Kazansaydık daha rahat bir durumda olacaktık, ama bizim son maça kadar çalışıp, mücadelemizi sürdürmemiz gerekiyor. Taraftarımız ve takımımızın onuru için bunları yapmamız lazım" diye konuştu.

Rijkaard, sakatlıktan yeni çıkan Arda Turan'ı oyuna sürmesinin yanlış bir değişiklik olduğunu da ifade ederek, "Kendisi çok oynamak istiyordu. Ama şimdi baktığımızda doğru bir değişiklik değildi. Hala sakatlığının kalıntıları vardı" diyer sözlerini tamamladı.

-ALARM ÇALDI-

Bu arada, Rijkaard'ın maç sonrası yayıncı kuruluşa maçı değerlendirdiği sırada stattaki yangın alarmının uzun süre çalması, ilginç bir durum oluşturdu.

Hollandalı teknik adam, alarm nedeniyle konuşmakta zorlandı.

-SERVET: "BİR POZİSYON BİLE VERMEDEN 1-0 MAĞLUP OLDUK"-

Galatasaraylı defans oyuncusu Servet Çetin, Fenerbahçe karşısında şanssız bir yenilgi aldıklarını söyledi.

"Bir pozisyon bile vermeden 1-0 mağlup olduk" ifadelerini kullanan Servet, "Takım halinde iyi mücadele ettiğimizi söyleyemem ama pozisyon da vermedik. Tabi girdiğimiz pozisyonları değerlendiremeyince, ummadığımız bir golle yenildik" dedi.

Servet, savunmada aksaklıkların göze çarptığı şeklindeki bir soruya ise tepki göstererek, "İstemediğimiz bir gol oldu ve bu hemen defansa mal ediliyor.

Anlam veremiyorum. İyi oynuyoruz, 'defans kötü', iyi oynuyoruz yine 'defans kötü' deniyor. Biz rakibimize pozisyon vermedik" diye konuştu.

Fenerbahçe karşısında iyi pres yapmadıklarını ve kontrollü oynamaya çalıştıklarını, şampiyonluk yarışında ağır bir yara aldıklarını ifade eden Servet, "Yarış sürüyor ve Fenerbahçe ile Beşiktaş da önümüze geçti. Ağır yara aldığımız doğru ancak biz kalan maçlarımıza bakacağız" diye görüş belirtti.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


FENER, DERBİ SEVER!

DAUM: "MAÇI KAZANDIK AMA DAHA ŞAMPİYON OLMADIK"

LİGİN ZİRVESİ NEFES NEFESE
»  NEFES KESEN DERBİ'DE İLK YARI GOLSÜZ TAMAMLANDI
»  SİVAS, HAFTALAR SONRASI PUANLA TANIŞTI
»  ADNAN POLAT İLE YOLA DEVAM
»  BEŞİKTAŞ 3'LEDİ BİTİRDİ
»  ADNAN POLAT YENİDEN BAŞKAN
»  ALPAY ÖZALAN PATRON OLDU!
»  SANDIKLAR AÇILDI. ADNAN POLAT FARK ATTI
»  ASLAN'DA BÜYÜK HEYECAN!
»  "BU BELEDİYE TAKIMI VARYA, LİGİN EN BELALI TAKIMI"
»  SAĞLAM: "HALA LİGİN LİDERİYİZ, ÖYLE KALACAĞIZ"
»  BELEDİYE, TİMSAH'IN FİYAKASINI BOZDU 2-1
»  AZİZ YILDIRIM, FEDERASYONU FENA BOMBALADI
»  AZİZ YILDIRIM'A ŞOK CEZA
»  ZİYA DOĞAN, KONYASPOR'DA
»  FLAŞ.. GÖZALTINA ALINAN B.BELEDİYESPOR'LULAR SERBEST
»  HAKAN ŞÜKÜR, KAYSERİ YOLUNDA!
»  DAUM'DAN VERYANSIN
»  BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE'YE BURSA MAÇI ÖNCESİ ŞOK!
»  DERBİ ÖNCESİ ŞOK! EMRE SAKATLANDI
»  FENER'E KUPA MORALİ 2-0
»  'MESSİ' RECEP'İ FENER KAPTI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.