Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,8401
EURO
46,9388
IMKB
10.228,000
ALTIN
4.267,620
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
RABİA KADİR, TÜRKİYE'YE GELİYOR
RABİA KADİR, TÜRKİYE YE GELİYOR
 
Türkiye dünya çapında ses getirecek bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Uygur Türklerinin annesi Rabia Kadir ve Tibet'in ruhani lideri Dalay Lama davet edildi.
 
3.1.2010 - 08:05

İstanbul'da düzenlenecek 'Uluslararası İnsan Hakları Sempozyumu'na, Uygur Türklerinin annesi Rabia Kadir ve Tibet'in ruhani lideri Dalay Lama davet edildi. Çin'in işgali altında olan Tibet ve Doğu Türkistan'ın sürgündeki liderleri Türkiye'de buluşacak.

Türkiye dünya çapında ses getirecek bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Uygur Türklerinin annesi Rabia Kadir ve Tibet'in ruhani lideri Dalay Lama, Mart ayında İstanbul'da düzenlenecek 'Uluslararası İnsan Hakları Sempozyumu'na katılacak. İHH İnsanı Yardım Vakfı tarafından düzenlenen program için davet edilen Uygur Türklerinin sürgündeki lideri, Dünya Uygur Kongresi Başkanı Rabia Kadir ve Tibet'in özgürlüğü için mücadele veren Nobel Barış Ödülü sahibi Dalay Lama ile irtibata geçildi. Kadir, programın gerçekleşeceği 21 Mart için olumlu cevap verdi. Tibet'in sürgündeki lideri Dalay Lama'nın programa katılması için asistanından gelecek cevap bekleniyor. Türkiye'de bir araya gelmesi planalanan ikili, SON olarak Prag'ta düzenlenen “Asya'da Barış, Demokrasi ve İnsan Hakları” konferansına 1 gün arayla katılmıştı.


İLK TÖREN HAVALİMANINDA

Rabia Kadir'in gelişi için Türkiye'deki Uygur dernekleri de harekete geçti. Dernekler, Rabia Kadir için muhteşem bir karşılama töreni düzenlenmeyi planlanıyor. Karşılamanın ilk adresi  iSTANBUL Atatürk Havalimanı olacak. Çok sayıda Uygurlu bayraklarla Rabia Kadir'i karşılamaya gelecek.

ÇİN'İN HEDEF TAHTASINDA

Çin devleti tarafından, devlet düşmanı olarak ilan edilen Rabia Kadir Uygur Türklerinin hakları için mücade ediyor.Türkiye'nin Rabia Kadir'e ziyaret için VİZE vermediğine dair basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat açıklama yaparak “vize verilecek” dediği Rabia Kadir'in gelişi için Dışişleri Bakanlığı bilgilendirildi. Türkiye'ye gelişinde bir problem olmadığı teyidi alınan Rabia Kadir için olağanüstü güvenlik önlemleri de alınacak. Son olarak Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki yaşanan çatışmalara ilişkin açıklamaları yüzünden Çin'in hedef tahtasına koyduğu Rabia Kadir, Türkiye'nin olayları 'soykırım' olarak nitelendirmesinden memnuniyetini dile getirmişti.


Budist rahipten cevap bekleniyor

Tibet'in bağımsızlığını savunan Nobel ödüllü Budist ruhani lider Dalay Lama ile temasa geçen İHH yetkilileri önümüzdeki hafta bir yanıt gelmesini beklediklerini ifade ettiler. Özgürlük mücadelesi için heryıl bir çok ülkeyi gezen ve Tibet'te yaşanan insan hakları ihlallerini aktaran Nobel Barış Ödülü sahibi ödüllü Dalay Lama'nın davete sıcak baktığı belirtildi. Davetiyetelerin hazırlandığı belirtilen etkinlik için uluslararsı düzeyde yoğun bir katılım bekleniyor. Program için Çin yönetiminin izleyeceği tavır ise merak konusu.

Yenişafak



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CHP, YENİ YIL'DA YENİLENECEK!

TERÖRİST BAŞI ÖCALAN YAZAR OLUYOR

DEMOKRASİYLE HUKUKU "ÇATIŞIYORMUŞ GİBİ GÖSTERENLER
»  ARINÇ'IN KOZMETİK ODASI
»  ATATÜRK'ÜN YATI SAVARONA'YI TOBB SATIN ALIYOR
»  TSK'YA YÖNELİK TEZGAH HAZIRLIĞI UYARISI
»  MAHKUMLARA KAR KÜRETTİLER
»  HAVAALANLARINDA ÇIPLAK TARAMA TARTIŞMASI
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN'I KIZDIRACAK MANŞET!
»  KELEPÇE İLANLI İNTİKAM!
»  FLAŞ.. TSK'DAN, 'HAKİMİ TAKİP' İDDİASI AÇIKLAMASI
»  "PİŞMANLIK İYİ BİLİNSE HEREKES TESLİM OLUR"
»  EMEKLİLERİN KULAĞI ERDOĞAN'DA
»  30 MİLYOL TL'LİK BİLETİ SATAN TALİHLİDEN BAYİ EV BEKLİYOR
»  TÜRK VE TUĞLUK MECLİS SİTESİNDEN DE ÇIKARTILDI
»  ATA'NIN HUZURUNA 2009'DA 9 MİLYON KİŞİ ÇIKTI
»  ALBAY FOTOĞRAFI İÇİN GAZETECİ'YE SORUŞTURMA
»  YENİ YILI'IN İLK FACİASI, ORDU'DA EV YANDI, 5 KİŞİ ÖLDÜ
»  FLAŞ..FLAŞ.. İŞTE KAZANDIRAN NUMARALAR
»  ESKİ DTP'LİLER İÇİN MAHKEME:"YA TERÖRİSTLER YA KORKAK"
»  BÜYÜK İKRAMİYE SAHİBİNİ BULDU
»  GÜNAY'IN MÜZE İSTEMİNE EN SERT KARŞILIK AKP'DEN GELDİ
»  HÜKÜMETE TOKİ SORUSU?
»  "ASGARİ ÜCRET AÇLIK SINIRININ ALTINDA"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.