Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
RUS KADINLAR TÜRK ERKEĞİNİ CAZİP BULUYOR
RUS KADINLAR TÜRK ERKEĞİNİ CAZİP BULUYOR
 
Türk Rus Kültür Merkezi Kadın Platformu Başkanı Sosyolog Rümeysa Dilekçi Rus kadınlarının Türk erkeklerini cazip bulduğunu ve son yıllarda Rus kadınlarla evlenen Türk erkeklerin sayısında ciddi bir artış olduğunu söyledi.
 
4.9.2014 - 18:52

Türk Rus Kültür Merkezi Kadın Platformu Başkanı Sosyolog Rümeysa Dilekçi Rus kadınlarının Türk erkeklerini cazip bulduğunu ve son yıllarda Rus kadınlarla evlenen Türk erkeklerin sayısında ciddi bir artış olduğunu söyledi.
 
Rotahaber'e konuşan Sosyolog Rümeysa Dilekçi "Rusya’da değişik milletler arası karma evlilikler çok yaygın.  Her dört evlilikten birisi değişik milletler arasında yapılıyor. Ve bu oran her geçen yıl artıyor. Ama sanırım Rusların gönüllerinde yatan oran farklı.  Çünkü  VİTSOM- Вциом arastirma sirketinin verilerine gore: arastirmaya katilan katilimcilarin yüzde 70’i kendi milleti ile evlenme taraftarı. Yüzde 40 milletler arası evliliklerin uzun ömürlü olmadığını idda ediyor. Sadece yüzde 25 kendi çocuklarının yabancılarla evlenmelerine sıcak baktıklarını söylüyor. Ama yetişkin Ruslardan yüzde 35'i evlilik konusunda anne ve babanın tavsiyelerini dinliyorlar. Yani anlayacağınız gönül ferman dinlemiyor." dedi. TÜRKLERLE EVLİLİK
 
Türk-Rus evliliklerinin son yıllarda arttığını kaydeden Dilekçi, "Rus-Türk karma evliliklerinde elimizde net bir sayı yok. Resmi olmayan  verilere göre ise bu sayı 100 binden 500 bine kadar değişiyor. Türkiye’de  yarım milyon civarında Rus yaşadığı söyleniyor. Bunların çoğunun Türklerle evlenmiş Rusyalı kadın olduğu hepimizin malumu. Rusların Türk toplumunda en güçlü buldukları olgulardan bir tanesi ailedir. Alkol kullanımının azlığı ata erkil bir millet olmamız erkeğin evine ve ailesine sahip cıkması komşuluk ilişkilerimiz akraba ilişkilerimiz, aile bağlarımızın kuvvetli olması aile içi disiplin, gelenek ve göreneklerimize bağlılık, çocuk ebeveyn ilişkileri ve terbiyesi  büyüklere saygı, vicdan ve merhamet duygularının tazeliği Türk erkeğini  Rusya coğrafyasında cazip kılıyor. Buna  Ruslarla Türklerin mantalitelerinin diğer milletlere göre (mesela Avrupalılara göre) daha yakın oldugunu da ekleyebiliriz." diyor. 
 
DÖRT EVLİLİKTEN BİRİNİN ÖMRÜ BİR YIL
 
Ruslarla Türklerin yaptığı evliliklerin pek de sağlam olmadığını kaydeden Sosyolog Rümeysa Dilekçi, "Resmi olmayan verilere göre Türk Rus evliliklerinde her dört evlilikten biri bir yıl sonra boşanma ile sonuçlanıyor. Boşanmanın temel sebebinin alışkanlıkların geleneklerin ve göreneklerin farklı olması olduğunu söyleyebiliriz." diyor.
 
Dilekçi Rus gelinlerin en çok karşılaştığı sorunları ise şöyle sıralıyor:
 
- Çok yalnızım, gidecek bir yerim, bir arkadaşım yok,
- Yeni hayatıma bir türlü alışamıyorum,
- Yolda gidiyorum herkes bana bakıyor bundan cok rahatsız oluyorum.
 
İYİ ÖRNEKLER DE VAR
 
Dilekçi buna rağmen olumlu örneklerin de olduğunu kaydediyor. Dilekçi'ye göre evliliklerin zorlaşmasında bir başka bir etken din. "Din Türklerin hayatında Rusların hayatında olduğundan çok daha fazla rol oynuyor. Gerçi kendimi yanlız hissetmeyeyim diye din değiştirenler de var bu evliliklerde,  ama bu sayı çok değil." diyor dilekçi ve devam ediyor: "Bir de çocuk meselesi var, Türkçe ve Rusça bilen, iki kültürü de yakından tanıyan bir nesil yetişiyor. Türk-Rus karma evliliklerinde en çok karşılaşılan sorun, farklı dil din ve kültürden gelmenin yol açtığı sıkıntılardır. Çocukların hangi kültürü benimseyecekleri Müslüman Türk mü, Ortodoks ya da Katolik Rus mu olacakları bir sorun. Başta problem gibi gözükmesede aslında ileride aileyi ikileme düşüren ve görüş farklılıklarını ortaya cıkaran en büyük sorun olarak gösterebiliz bunu."
 
YAZ KAÇAMAĞI SONRASI EVLİLİKLER SAĞLAM OLMUYOR
 
Dilekçi bir sıkıntıya da dikkat çekiyor. "Bu evliliklerin azımsanmayacak bir kısmının Antalya’da yaz tatilinde yaşanan “yaz kaçamağı”  sonrası olduğunu da göz önünde bulundurursak... Çok da “sağlam temeller üzerine kurulmuş” bir müessese olduğunu söylemek zor." diyor Dilekçi ve tespitlerini şöyle noktalıyor: "10 yıldır Rusya’da  yaşayan ve sosyal hayatın içinde aktif  biri olarak  şöyle diyebilirim... Ruslar duygularını dışa vurmayan başlangıçta resmi soğuk ve mesefeliler.  Hatta  yabancılara karşı temkinli, süpheci ve ön yargılılar. Diğer taraftan aynı masa etrafında içilen bir Türk kahvesi sonrasında tamamen değişen davranışları ve tavırları Rusların içten samimi ve dostane olduklarını gösteriyor. Çok duygusal değiller. Toplumsal olayların hemen hemen hepsinden haberdarlar ama çözülmesi adına özlellikle de gençlerde bir ilgi söz konusu değil. Oysa Sovyetler Birliği zamanındaki yetişen Rus  kadını daha duyarlı çalışkan ve duygusaldı. Tüm bunlara rağmen bu milletle akrabalığımız her geçen gün daha da katlanarak  devam etmekte. Eğer eğitimli Rus kadınları daha sağlam temeller üzerine sadece duygusal olarak değil mantıksal da düşünerek Türk erkekleri ile evlilik gerçekleştirirlerse bence yetişen nesil iki ülke arasında potansiyel ilişkilerin olumlu yönde gelişmesinde aktif rol oynayacaktır." ROTAHABER



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PETEK DİNÇÖZ CANLI YAYINDA DOĞURACAK

JENNİFER LAWRENC'E ÇIPLAK ŞOK!

RİHANNA: ERKEKLER APTAL
»  KADİR İNANIR HASTANELİK OLDU
»  BEYONCE: ''YATAK'TA VAHŞİYİM''
»  TOLGA KAREL BOŞANIYOR!
»  HÜLYA AVŞAR SON HALİNİ ANLATTI
»  GÜLSE BİRSEL'İN ACI GÜNÜ!
»  GÜLBEN-ERHAN UMRE'DE EL ELE!
»  ''ÖNÜME GELENLE YATMIYORUM''
»  'VOLKAN DEMİREL'İ ZEHİRLEMEK İSTİYORUM'
»  HÜLYA AVŞAR YENİ DÖNEME HAZIR!
»  SET AŞKI KISA SÜRDÜ!
»  KEDİCİK SOSYAL MEDYAYI SALLADI!
»  ACUN, BOMBAYI PATLATTI!
»  KARDEŞİNDEN NECATİ ŞAŞMAZ'A ŞOK TEBLİGAT
»  BELÇİM BİLGİN SARKICI OLUYOR!
»  ANGELİNE JOLİE HAKKINDA ŞOK İDDİA!
»  HÜLYA AVŞAR DA MEYDAN OKUDU!
»  ALİŞAN AMELİYAT OLDU!
»  YENİ ÇILGINLIK 'TA TA TOP BİKİNİ '!
»  PERRAN KUTMAN 'AH NERİMAN' İLE EKRANDA
»  ROJİN: KEŞKE BEN ÖLSEYDİM
»  BİR DİZİ AŞKI DA 80'LERDEN!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.