Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Rtük'ün beğenmediği Öpüşme Stili!
Rtük ün beğenmediği Öpüşme Stili!
 
Dizideki öpüşme sahnesi için rapor tutan RTÜK ünlü metodu adım adım tarif etti, ‘bu erotizm’ dedi
 
14.11.2014 - 00:31

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bir dizide Roma sokaklarında öpüşen iki Türk gencin yer aldığı sahneyi “erotik” buldu. RTÜK uzmanları tarafından hazırlanan ihlal raporunda “lip-o-suction” olarak tanımlanan öpüşme yöntemi adım adım anlatılırken, kanalın “çocukların gelişimine aykırı” yayın yaptığı gerekçesiyle cezalandırılması istendi. AKP’li bazı üyeler ceza yönünde oy kullanırken, kanal karar yeter sayısına ulaşılamadığı için son anda kurtuldu.

Cumhuriyet gazetesinden Fırat Kozok'un haberine göre; ATV kanalında hafta içi çarşamba günleri ekrana gelen “Kara Para Aşk” adlı dizinin tekrar gösterimi 19 Ekim Pazar günü saat 16.00’da ekrana sunuldu.

Senaryoya göre başrolü oynayan sevgililer Ömer ve Elif, Ömer’in amiri Sami ile birlikte Roma’ya giderler. Roma sokaklarında gezen Ömer ve Elif romantik anlar yaşar. İlk ve nispeten daha kısa öpüşme sahnesinin ardından Sami, amirin kısa bir yemek sahnesi verilir ve peşinden sevgililere tekrar dönülür. Bu sefer ikili ellerinde dondurmalarla gezmektedir ve çalan romantik parçanın eşliğinde geniş bir meydanda öpüşmeye başlarlar. Bu sıra kamera da ikilinin etrafında dönmekte ve sevgililerin öpüşmesi merkeze alınarak hem çevrelerindeki tarihi binalar gösterilmekte, hem de öpüşmeleri daha da ön plana çıkarılmaktadır.

RTÜK’ün fantezi dünyası

İlk gösterimi gece 22.40’da yapılan dizinin tekrarı gündüz saatlerinde yapılınca RTÜK harekete geçti. RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan raporda, birçok dizi ve filmde öpüşme sahnelerine yer verildiği anımsatılırken, Amerikalı Profesör William Cane’in “The Art of Kissing (öpüşme Sanatı)” adlı kitabına atıf yapıldı. Kitaba göre 25 çeşit öpüşme çeşidi olduğu belirtilen raporda, şöyle denildi: “Bu 25 çeşit içinde ise favorisinin ‘lip-o-section’ metodu olarak adlandırdığı ve Amerikalı gençler arasında da moda olan bir stil olduğunu belirtiyor. Lip-o-suction metodunu çiftlerden biri diğerinin alt dudağını emerken, diğeri onun üst dudağını emiyor şeklinde açıklıyor Prof. Cane. Burada izleyiciye seyrettirilen ve aslında ekranlarda görmeye pek de alışık olmadığımız öpüşme sahnesinde de bu öpüşme stili gösterilmiş olmaktadır.”

Sözlüklerde genel olarak “müstehcen” kavramı için “açık saçık, edebe aykırı, yakışıksız” şeklinde tanımlar yer aldığına işaret edilen raporda, “erotizm” kavramı ile ise “aşktan ziyade çıplaklık ve çıplaklığın ön safhalarında gelen öpüşme ve koklaşma ile başlayan, cinsel ilişkiye geçişin davranış ritüellerinin kastedildiği” belirtildi. Söz konusu dizideki sahnenin erotizme kaydığı savunulan raporda, “Çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek” türdeki yayının cezalandırılması istendi.


3 AKP’li istedi ama olmadı

RTÜK’ün dünkü kurul toplantısında yapılan oylamaya 9 üyeden 7'si katıldı. Oylamada CHP kontenjanından seçilen 2, HDP kontenjanından seçilen 1 ve AKP kontenjanından seçilen Başkan Davut Dursun, kanala ceza verilmesine gerek olmadığı yönünde oy kullanırken, AKP’li 3 üye Hasan Tahsin Fendoğlu, Hamit Ersoy ve Nurullah Öztürk ceza istedi. Oylamada karar için gerekli sayı olan 5 oya ulaşılamadığı için karar alınamadı



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Keremcem Paris'te Evlendi

'Eyvah Eyvah' Boşanıyorlar!

Kardashian'ın bu pozu çok konuşulacak
»  Nurgül Yeşilçay'dan Çok Cesur Sahneler!
»  Nejat İşler'in Yeni İşi
»  Kanal D, 'Urfalıyam Ezelden'i bitirdi
»  Kedicilkler Kendini Aştı!
»  Hadise: 9 Çocuk İsterim
»  ''Öpüşme Diyemem''
»  Ceyda Ateş Hamile mi?
»  Oktay Kaynarca gazetecilere ateşpüskürdü
»  Arkadaşım Hoşgeldin'de Reyting Kurbanı!
»  Nugül Yeşilçay'dan Cesur Sahneler!
»  Murat Boz yaşlanınca böyle oldu!
»  Mesut Komiser'in F.Bahçe Aşkı
»  Yalan Dünya'da flaş gelişme!
»  Nur Bozar'ın Büyük Değişimi
»  Kanal D'de Yalan Dünya ve Reaksiyon Şoku
»  Rihanna yine çırılçıplak!
»  Caner Erkin'den Asena'ya Lamborghini
»  Necati Şaşmaz, Taburcu oldu!
»  Necati Şaşmaz'ın ameliyatı nasıl geçti?
»  Kazandığını Gayrimenkul'e yatırıyor!
»  Meltem Cumbul Saldırıya Uğradı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.