Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3126
EURO
35,1059
IMKB
8,966
ALTIN
2.279,320
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Rus Turist Artık Ekonomik Otel Peşinde
Rus Turist Artık Ekonomik Otel Peşinde
 
Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Alkaya, lüks düşkünü Rus turistin yerini daha ekonomik, daha ucuz otelleri tercih edenlere bıraktığını söyledi.
 
23.5.2017 - 07:28

Antalya, halen Türkiye’de turizmin lokomotifi olarak en fazla turist ağırlayan şehirlerin başında geliyor. İlk 4 ayda Rusya pazarında geçen yıl yaşanan sıkıntıların geride kaldığı görülüyor. Rus turistler Antalya'ya geri dönmeye başladı. Ancak gelen turistlerin ekonomik profili değişti. Lüks düşkünü Rus turist yerini daha ekonomik, daha ucuz otelleri tercih edenlere bıraktı.

Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya, yılın ilk 4 ayında Antalya'ya gelen Rus turist sayısında geçen yıla göre yüzde 1000 artış yaşandığını söyledi. Alkaya, bir süredir kaybedilmiş olan Rusya, Ukrayna ve İsrail pazarının yeniden canlanmasının bölgeyi 2015 rakamlarına taşıdığını kaydetti. Otellerinde ilk 4 ayda Rusya’dan gelen turist sayısının yüzde 17’nin üzerinde artış gösterdiğini kaydeden Alkaya, “Rusya’da ki siyasi ve ekonomik gelişmeler nedeniyle daha çok ekonomik tatil talep eden turist almaya başladık. Bu nedenle Rus turistte ilk 4 ayda meydana gelen yüzde 17’lik artış da bu doğrultuda gerçekleşti. Bu artış, Belek otellerinden ziyade Kemer, Side, Alanya gibi bölgelerin artışıdır. Yüksek gelir sahibi Rus turistte azalma var. Ruslar artık ekonomik tatile ağırlık veriyor. Eskisi kadar lüks talepleri yok" dedi.

'Fiyatlar panikle dibe indi'

Geçen yıl boş kalan otellerin bu yıl panikle fiyatları dip seviyelere getirdiklerine dikkat çeken Alkaya, bunun Türkiye turizmi için en tehlikeli hareket olduğunu ve 2 yıldır bunun önüne geçmeye çalıştıklarını kaydetti. Bazı bölgelerde fiyatın uçak dahil 500 dolara kadar düştüğünü anlatan Alkaya, "Avrupa pazarında da Rusya pazarında da sıkıntıları aşmanın yolu fiyat kırmadan, hizmet kalitesinden ödün vermeden, tanıtımı daha da artırmak. Antalya’nın ihtiyacı olan ekonomik paket alan turist değil, villa, suit, lüks hizmet talep eden üst segment turist” diye konuştu.

Üçüncü otel K.Kıbrıs'a

Cornelia De Luxe Resort Otel Genel Müdürü Ali Şahin de “İspanya ve Yunanistan, Rus turisti keşfettiğinden beri bu pazara çok ağırlık veriyor. Yüksek harcama yapan Ruslar, İspanya, Yunanistan, Portekiz, Tayland gibi ülkelere kaymaya başladı. Rusya’da bir kere doların rubleye göre değer kaybetmesi Rus turisti önemli oranda etkiledi. Biz Rusların ekonomik turlarla gelmesini istemiyoruz. Biz Avrupa pazarında zaten ekonomik turlarla bu açığı kapatıyoruz. Bizim Rus pazarından beklediğimiz daha yüksek segment turistin gelerek lüks odaların, villaların satışının daha fazla olması” dedi.

Erken rezervasyonlara yerli turistin bu yıl ilgisinin büyük olduğunu ve geçen yıla göre erken rezervasyonda yüzde 13 artış yaşandığını açıklayan Şahin, "Yurtiçi pazarı artık belli ölçüde yerleşiyor. Önceden okul kapanmasıyla başlayan iç pazar artık mayıs ayı itibariyle başladı ve eylül sonuna kadar uzadı. Erken rezervasyonda da bu yıl ciddi bir artış var. Biz Cornelia olarak mayıs ayında yurtiçi pazarında yüzde 70’e kadar çıktık. Geçen yıla göre iç pazarda tüm sezon için yüzde 23’lük bir artış bekliyoruz" diye konuştu.

Cornelia Grubu, üçüncü otellerini 150 milyon dolarlık yatırımla Kuzey Kıbrıs'a yapmayı planladıklarını açıkladı.

Alman turist sayısı azaldı

Antalya genelinde Alman turist sayısının yüzde 50 gibi önemli bir düşüş gösterdiğini açıklayan Zafer Alkaya, Avrupalı turist konusunda da umutlu olduklarını ifade etti. Golf turizminde bu kış yüzde 19'luk düşüş yaşandığını kaydeden Ali Şahin ise futbol kampları tarafında yüzde 50'lik bir düşüş yaşadıklarını dile getirdi.

kaynak: http://www.dunya.com/sektorler/turizm/rus-turistler-antalyada-ekonomik-otel-pesinde-haberi-363907



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Ramazan Pidesi Vatandaşı Üzecek

Trafik Sigortası Olmayana 50 Bin TL Ceza

Benzin ve Motorine Zam Geliyor
»  Her 10 çalışandan birini işten çıkaracak
»  Çalışma Saatleri Değişiyor!
»  Kamuya 61 bin 500 Prsonel Alınacak
»  İşsizlik Rakamları Açıklandı!
»  Artık İstifa Eden de Alacak
»  Beş dakika içinde şarj olan telefonlar
»  2.El'de Garantili Dönem!
»  Yarım Güne Tam Maaş !
»  Kıdem Tazminatında Önemli Gelişme!
»  Naylon Poşetler Artık Ücretli Olacak
»  S&P Türkiye’nin Kredi Notunu Açıkladı!
»  Vakıfbank'la İlgili Flaş Karar
»  1.5 Milyon Dolara Türk Vatandaşlığı
»  Devlete Borcu Olanlara İyi Haber
»  Emekliye Yeni Maaş!
»  Benzin Fiyatlarında Üçüncü İndirin
»  Domates Zam Şampiyonu!
»  Enflasyon 9 Yılın Zirvesinde
»  'Enerji Kimliği Belgesi'ne Erteleme
»  Gökçek'ten 'Pahalı Sebze Meyve' Resti
»  Babacan geri mi geliyor?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.