Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5257
EURO
34,7316
IMKB
9.525,000
ALTIN
2.490,860
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Ruslar Amerikalıları Fena Yakaladı
Ruslar Amerikalıları Fena Yakaladı
 
Rusya Savunma Bakanlığı, ABD'nin Suriye'deki petrolü çıkardığını açıkladı.
 
26.10.2019 - 12:04

ABD Savunma Bakanı Esper’in, Suriye’nin kuzeydoğusundaki petrol yataklarını korumak amacıyla bazı ABD birliklerinin burada kalmaya devam edeceği açıklamasını değerlendiren Rusya Savunma Bakanlığı, ABD’nin bu bölgede üretilen petrolü yasadışı yollarla ülkeden ihraç ettiğini belirtti.

Sputnik'te yer alan habere göre; Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, “Pentagon Şefi Mark Esper’in, ‘petrol sahalarını IŞİD’e karşı korumak için’ ABD askerlerinin Suriye’nin doğusunda kalması gerektiği yönündeki açıklaması şaşırtmamalı” dedi.

“ULUSLARARASI BİR DEVLET HAYDUTLUĞU”

Suriye’nin topraklarındaki tüm petrol ve diğer yeraltı kaynakların IŞİD’e veya “ABD’nin IŞİD’e karşı muhafızlarına” değil, tamamen Suriye’ye ait olduğunu vurgulayan Konaşenkov, “Uluslararası hukuk ya da Amerikan kanunları olsun hiçbir yerde, Suriye’deki petrol yataklarını Suriye ve halkından koruma ve savunma gibi ABD askerlerine meşru görev belirtilmedi ve böyle bir olamaz. Bu yüzden halihazırda Washington’un yaptıkları, Suriye’nin doğusundaki petrol sahalarının işgali ve silahlı kontrol altında tutulması, basitçe söylemek gerekirse, uluslararası bir devlet haydutluğu” ifadelerini kullandı.

“KAÇAK YOLLARLA DİĞER ÜLKELERE GÖTÜRÜLÜYOR”

ABD’nin Suriye’deki yasadışı faaliyetinin gerçek sebebinin, Washington’un ilan ettiği özgürlük idealleri ve terörle mücadele sloganlarından çok uzakta olduğunu kaydeden Konaşenkov, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Rusya Savunma Bakanlığı’nın uzay keşfinin sunduğu görüntülerinin gösterdiği gibi Suriye petrolü, Fırat’ın doğusunda IŞİD bozguna uğratılmadan önce ve sonra aktif olarak ABD askerlerinin güvenli koruması altında üretilip yoğun biçimde benzin tankerleriyle Suriye dışındaki rafinerilere götürülüyordu. Aynı zamanda Washington, Suriye’ye petrol ürünlerinin teslimine yönelik yaptırım ilan etmişti. Bu yaptırımlar sadece ABD değil diğer ülkelerin şirketlerini de kapsıyor.

Suriye’nin doğusundaki petrol sahalarından benzin tankerleri, ABD askerleri ve ABD özel askeri şirketlerin çalışanlarının koruması altında kaçak yollarla diğer ülkelere götürülüyor. Bu konvoylara saldırı düzenlenmesi durumunda derhal ABD özel hareket ve hava kuvvetleri devre giriyor”.

“ABD ÖZEL ASKERİ ŞİRKET VE ABD GİZLİ SERVİSLERİN NORMAL HESAPLARINA YATIYOR”

Petrol üretiminin de ABD’nin tüm yaptırımları teğet geçilerek Batı’nın önde gelen şirketler tarafından sunulan donanım yardımıyla hayata geçirildiğini söyleyen Konaşenkov, "Petrol ihracat sözleşmesi, ABD’nin kontrolünde faaliyet gösteren ve sözde Doğu Suriye Özerk İdaresi nezdinde kurulan Sedkab şirketi tarafından uygulanıyor. Suriye petrol kaçakçılığından elde edilen gelir, bu şirketle işbirliği yapan broker firmalar üzerinden ABD özel askeri şirket ve ABD gizli servislerin normal hesaplarına yatıyor" dedi.

Suriye kaçak petrolün varil fiyatının 38 dolar olduğuna dikkat çeken Konaşenkov, "ABD devlet servislerinin bu ‘özel işletmesinin’ aylık kazancı 30 milyon doları geçiyor. Bu aralıksız, ABD devletinin kontrolü ve vergilerinden arınmış bu finansal akış için Pentagon ve Langley yönetimi, Suriye’deki petrol kuyularını hayali ‘gizli İŞİD hücrelerine’ karşı sonsuza kadar korumaya ve savunmaya hazır" ifadelerini kullandı.

 

oda tv



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Şili'de Kanlı Zam Protestoları,19 Ölü

İngiltere 39 Ceset Çıkan Tır'ı Konuşuyor

Kurye Kedi Gözaltına Alındı!
»  Yunanistan'daYeni Dönem
»  Kanada'da Tradeu Zor da Olsa Kazandı Ama
»  Brexit Karşıtları Sokağa İndi
»  Trump'tan,'Darbeyi Durdurun' Çağrısı
»  Japonya'yı Tayfu Vurdu,40 Ölü
»  Trump Şaşkınlıkta Tavan Yaptı
»  ABD Trump'ın Açıklamalanı Tartışıyor
»  Trump'tan Suriye Açıklaması:
»  Portekiz'de Sosyalistler Kazandı
»  Rusya’dan ABD’ye Nota
»  Irak'ta Hükümet Karşıtı Protestolar
»  Rusya'dan ABD'ye Telefon Göndermesi
»  "Trump Şımarık Bir Velet"
»  Nazarbayev'den '3. Dünya Savaşı' Uyarısı
»  BM'deToplantısında Gözler İvanka'daydı!
»  Mısır Alev Alev
»  Mısır'da Sisi'ye İsyan
»  Afganistan Hava Kuvvetlerinden Skandal
»  İsrail'de Netanyahu'ya Şok
»   Esad’dan Flaş Hamle
»  Trump'tan Sisi'ye: En Favori Diktatörüm
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.