Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
IMKB
10.277,000
ALTIN
2.393,270
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 15 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Rusya'dan Nato'ya Sert Mesaj!
Rusya dan Nato ya Sert Mesaj!
 
NATO, Rusya yanlısı ayrılıkçılarla mücadelesinde Kiev yönetimine "5 bin askerlik çevik güç" desteğini masaya yatırıyor. Moskova, Brüksel'deki toplantıyı "Savaşa hazırlık" olarak değerlendirdi.
 
5.2.2015 - 16:10

NATO savunma bakanlarının bugün Brüksel'de gerçekleştirdikleri toplantı sürüyor. Görüşmenin ana gündem maddelerinden biri çatışmaların tekrar şiddetlendiği Ukrayna. Birliğin, Ukrayna'ya verilecek destekle ilgili yeni planını bugünkü toplantıda açıklaması bekleniyor.

Hollanda Savunma Bakanı Jeanine Hennis-Plasschaert, Alman ve Norveçli mevkidaşları Ursula von der Leyen ve Ine Marie Eriksen ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi.
BEŞ BİN EK ASKERLİK ÇEVİK GÜÇ
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg konuya ilişkin açıklamasında, "Bu, Soğuk Savaş'tan bu yana NATO'nun en büyük askeri takviyesi olacak" dedi. Destek kapsamında, 5 bin askerlik yeni bir çevik güç oluşturulması ve Polonya, Romanya ve Bulgaristan'da ufak komuta merkezleri ağı kurulması planlanıyor.

MOSKOVA SERT ÇIKTI
NATO’nun Brüksel toplantısına Moskova’dan jet yanıt geldi. Rusya’nın NATO’daki özel temsilcisi Aleksander Gruşko, “çevik güç artırımı” kararını savaşa hazırlık olarak yorumladı.

Gruşko şöyle konuştu: “İttifakın çevik kuvvetlerini Rusya sınırı yakınına yerleştirmesi kararı alması NATO’nun olası büyük savaş alanını yakından inceleme ve savaş stratejisini belirme amacı taşıyor. Avrupa’nın doğusunda atılacak bu adım, Rusya’nın baş düşman görüldüğünü de perçinlemiş oluyor.”

KARARDAN SONRA KONUŞACAK
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise suskunluğunu koruyor. Kremlin’e yakın kaynaklar Rusya liderinin gereken açıklamayı NATO’nun böyle bir kararı resmen alması sonrasına sakladığını söylüyor.

LİDERLER KİEV'DE
ABD Dışişleri Başkanı John Kerry de Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'yla görüşmek üzere Ukrayna'da. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Almanya Başbakanı Angela Merkel de bugün Kiev'e gideceklerini ve Ukrayna'nın doğusundaki gelişmelerle ilgili sorunun çözümü için öneri sunacaklarını açıkladı.

SAVUNMA AMAÇLI DESTEK
Beyaz Saray hafta başında yaptığı açıklamada, Obama yönetiminin Rusya yanlısı ayrılıkçılarla mücadelesinde Kiev'e silah desteği verme konusunu yeniden gözden geçirdiğini duyurmuştu. ABD Başkanı Baracak Obama geçen hafta CNN’den Ferid Zekeriya’ya verdiği röportajda, “Bizim daha fazlasını yapmamızı önerenlere söylediğim şey şu: Çok daha fazla bedel ödetebiliriz. Tam olarak yapabileceğimiz şey bu. Daha fazla diplomatik baskı uygulayabiliriz” demişti. Obama, Hindistan gezisinde düzenlediği basın toplantısındaysa “savunma amaçlı ölümcül silah desteği” kapısını açık bıraktı: “Bizim için orduların karşı karşıya gelmesi dışında uygun alan tüm seçeneklere gözden geçireceğiz.”

POROŞENKO’DAN BATI’YA ÇAĞRI
Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ise Alman Die Welt gazetesine verdiği mülakatta, NATO devletlerini ülkesine silah desteği vermeye çağırdı. Poroşenko, "Sivil ölümleri ve artan çatışmalar, Batı ittifakına Ukrayna'ya yardım için yeterli neden sağlıyor" dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Tayvan'da Uçak Faciası!

Suudi Kralı’nın Posterine Biat

Obama'dan Vahşi İnfaza Ağır Tepki
»  Işid'den Bir Vahşet daha!
»  Yunanistan'dan Borç Silmede Geri Adım
»  IŞİD, Kobani'de yenildiğini kabul etti
»  Çipras,Lüks Makam Otomobillerini Satıyor
»  Yunanistan'dan Borç Hamlesi!
»  IŞİD'den Kan Donduran İnfaz!
»  IŞİD Japon gazeteciyi infaz etti
»  Yunan Borsası Tepetaklak
»  Obama'dan Netanyahu'ya Şok!
»  Suudi Arabistan'da 'Krallık Savaşı'
»  Yunan F-16 uçağı düştü: 10 Ölü
»  Başpiskoposuz, Kravatsız Yemin
»  Ukrayna'da Trafoya Bomba 500 İşçi Mahsur
»  41 Yıllık Hakimiyeti Sona Erdirdi!
»  Tsipras: Yunanlar Tarih Yazdı
»  Yunanistan'da Sol sildi Süpürdü!
»  Kosova'da Büyük İsyan!
»  Ukrayna’da Füzeli Katliam: 30 ölü
»  Işid, Japon Rehineyi İnfaz Etti!
»  Yunanistan'da Radikal Sol Fırtınası!
»  Yeni Kral Hakkında Flaş İddia!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.