Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5791
EURO
34,9915
IMKB
9.775,000
ALTIN
2.456,660
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SAĞLIK BAKANI SANKİ KENDİ BAKACAK "DOĞURUN"DEDİ
SAĞLIK BAKANI SANKİ KENDİ BAKACAK  DOĞURUN DEDİ
 
Sağlık bakını Recep Akdağ, doğurganlığı düşürmemek gerektiğini açıklayarak doğacak olanlara sanki iş ve aşı o verecekmiş gibi konuştu "kormayın doğurun"
 
14.6.2006 - 22:30

Türkiuye'de işsizliğin almış başını gittiği, bakamadıkları cami avlularına bıraktığı, sokaklarda uhu çeken çocukların her geçen gün arttığı ve giderek potansiyet tehlike haline geldiği, okullarda oturacak sınıf kalmadığı,babaları iş bulamadığı ve işten çıkartıldığı için  milyonlarca çocuğun aç bilaç yattığı veya yollarda kağıt mendil sattırıldığı ülke bizim ülke değilmiş gibi Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sanki kendi iş ve aş verecekmiş gibi  gibi halkı doğum yapmaya teşvik ediyor. Bakan bunları açıklarken neye dayanarak açıkladığınıda söylemeli. Allah yarattığına kısmetinide verir sözünden yola çıkıyorsa  buna katılmıyoruz. Faniler tarafından iş verilmeyen insanlar ve ekmeğine el konulan insanlar her zaman açkalmaya mahkumdur, siz allahın  kısmetini kapatmayacaksınız, her doğana iş ve aş bulmakla yükümlüsünüz ve bunun için o görevlere geldiniz. Bunu yapabiliyormusunuz? Ve yapabildinizmi? Zengin daha zengin edilirken, çalışanların işsizliğe yoksulluğa itildiği bu ülkede sizin söylemleriniz sadece ucuz çalıştıracak işçi kayğısından, yani zengin ettiğiniz kişilerin yanında çalışacak ucuz işgüçleri olmasını isteğinizden geliyor.

İşte bu ülkenin kendisini kurtarmış insanlarının açlık sınırı atında kıvranan insanlara verdikleri akıl buyrun okuyun.

  Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ölçüsüz bir biçimde, Batılı kültürün etkisiyle ve birtakım klişeleşmiş sloganların tesiriyle doğurganlık sayılarının çok aşağılara indirilmesi halinde, Batılıların geçtiği yanlış yoldan geçilmiş olunacağını ve yanlış bir mecraya sürüklenileceğini söyledi.


''İşçi ve İşveren Kesiminde Üreme Sağlığı Konusunda Farkındalık Yaratma Projesi''nin tanıtım toplantısında konuşan Akdağ, dünyada her yıl 200 milyon kadının gebe kaldığını ve 120 milyon bebek dünyaya geldiğini, ancak bunlardan 6 milyona yakınının bir yaşına gelmeden hayatını kaybettiğini söyledi.

Türkiye'de her bin bebekten 200-250'sinin hayatını kaybettiği dönemden, her bin bebekten 25'inin yaşama veda ettiği duruma gelindiğini kaydeden Akdağ, ''Ama hala Avrupa'nın gerisindeyiz. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) bebek ölümleri açısından 2010 hedefini binde 20'nin altına çekmeyi hedefledi. Ancak biz bunu 2008 olarak öne
çekerek, ciddi tedbirler aldık'' diye konuştu.

''Ben devlet olarak her şeyi bilirim, her şeyi ben yaparım'' zihniyetinin değiştiğini kaydeden Akdağ, ''Ne kadar hizmet vermek isterseniz isteyin, bunu 'sosyal erişebilirlik' dediğiniz noktaya ulaştıramamışsanız, hizmet veremezsiniz. Bu iş sadece 'vatandaşa kondom dağıtıyorum, hap dağıtıyorum' demekle olsaydı, Türkiye'nin
belli bölgeleri arasında bu kadar büyük uçurum açılmazdı'' dedi.

Akdağ, kültürel ve sosyal meselelerin devlet ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle aşılması gereğine işaret etti. Doğum kontrolü, nüfus planlaması ve aile planlaması gibi tabirlerin artık sağlık camiası açısından rafa kalkmış tabirler olduğunu ifade eden Akdağ, ''Her ne kadar mevzuatımızda bu tabirlerden bir kısmı hala varsa da, artık dünyanın geldiği nokta üreme sağlığı noktasıdır'' diye konuştu.

Türkiye'de doğurganlık yaşındaki bir kadının ortalama doğum sayısının 2.2 civarında olduğunu anlatan Akdağ, bu sayı 2.1'in ya da 2'nin altına düştüğünde, toplumların ihtiyarlamaya başladığına dikkati çekti.

Ailelerin, kendilerinin ve çocuklarının sağlığını gözetecek biçimde çocuk sahibi olmaları gerektiğini belirten Akdağ, tanıtımı yapılan programın esasının da bu olduğunu bildirdi.
 


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAŞHEKİM BEBEKLERİN ÖLÜM NEDENLERİNİ AÇIKLADI

5 ÇOCUKLU AKDAĞ: "DOĞURGANLIK SAYIMIZ DÜŞMESİN"

ŞEKER KÖRLÜĞÜ BİTİRİYOR
»  PROSTAT'IN ÇARESİ BİRA
»  VİAĞRAYA RAKİP DOĞAL TÜRK BİTKİSİ BULUNDU
»   YEŞİL ÇAY'IN TÜRKLERE HİÇ BİR FAYDASI YAKMUŞ
»  DİKİŞLER HADEMEDEN, PANSUMAN ODACI'DAN!
»  SIKIYSA ŞİMDİ ÇEVREYİ KİRLETİN BAKALIM
»  KALP NAKLİNDE ÇIĞIR AÇACAK CİHAZ
»  KARACİĞER KANSERİNE KARŞI MEYAN KÖKÜ
»  500 MİLYON DOLARLIK İLAÇ ÇÖPE GİDİYOR
»  KAMU HASTANELERİNE ÖZERKLİK SÖZÜ!
»  İNSAN VÜVUDANDA 100 TRİLYON ADET BAKTERİ VAR
»  DOKTOR KURALARINA HİLE KARIŞTI İDDİASI
»  PİYASA, SAHTE DİPLOMALI DOKTOR DOLU!
»  AYRAN, TANSİYON'A ÇARE Mİ?
»  KANSERE KARŞI ÇİKLET
»  İKİZ İSTEYENLER BOL SÜT İÇSİN
»  ERKEKLERDE AKCİĞER KANSİRİ RİSKİ DAHA FAZLA
»  ROCHE SKANDALI BAKANLIĞA UZANDI
»  BAKAN TALİMAT VERDİ, HASTANE BORCU OLAN ÇİFT KURTULDU
»  İNÖNÜ KANSERLE SAVAŞIN İLK RAUNDUNU KAZANDI
»  SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN DELİ DANA AÇIKLAMASI
»  155 MİLYON ERKEĞİN CİNSEL SORUNU VAR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.