Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7612
EURO
43,6459
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.143,630
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SAHTE ŞEYH TUTUKLANDI KÖYLÜ BAYRAM ETTİ
SAHTE ŞEYH TUTUKLANDI KÖYLÜ BAYRAM ETTİ
 
Balıkesir merkeze bağlı Gökköy'de türbe diye yapılan yere jandarma tarafından operasyon düzenlenmesi sevinçle karşılandı.
 
8.2.2009 - 22:30

Köy arazisine kaçak yapılan binada 13 yıldır dolandırıcılık ve fuhuş yapıldığını belirten köylüler, şikayette bulunan köylülerin şimdiye kadar dayak ve tehditle sindirildiğini söyledi. Gökköy'de oturanların, şifa dağıttığını söyleyen kişinin namazla, oruçla alakasının olmadığını kaydetti.

Balıkesir ve Bursa'da düzenlenen operasyonlarda halkın dini duygularını istismar ettikleri iddiasıyla 10 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden sahte şeyh Recep K., eşi Sabriye K. ile Bursa'da gözaltına alınan Kenan T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Balıkesir'e bağlı Gökköy işte bu operasyonla Türkiye gündemine geldi. Çünkü sahte şeyh Recep K., iddialara göre bu köyde yaptırdığı sahte dergahta fuhuş ve dolandırıcılık yapıyordu.

Gökköy'ün 500 metre dışına yapılan ''Derviş Abdurrahim Hazretleri'' adlı yere şifa için gelenlerden para alınıyordu. 6 aylık takipten sonra sahte dergaha baskın düzenleyen güvenlik güçleri, ele geçirdikleri 571 CD'nin sadece 6'sının dini içerikli olduğunu belirledi. Diğer CD'lerde uygunsuz görüntüler yer alıyordu.

Jandarmanın gerçekleştirdiği bu operasyon köyde sevinçle karşılandı. Gökköy'ün bir pislik yuvasından kurtulduğunu belirten köylüler, sahte şeyh Recep K.'nin dinle imanla alakasının olmadığını söyledi.

Köylülerin verdiği bilgiye göre Recep K., aslen Ankaralı. Babası Elazığ'dan gelmiş ama Ankara'da doğup büyümüş. Üniversite ve dini eğitimi olmayan Recep K., Gökköy'den evlendi. Kur'an kursu ve İmam Hatip eğitimi almadı. Yıllarca Balıkesir Bayındırlık Müdürlüğü'nde odacı olarak çalıştı.

Köylülerden sık sık para isteyip geri ödemediği için köyde üçkağıtçı olarak biliniyor. Recep K., Bayındırlık'tan 4-5 sene önce emekli oldu. Sahte dergah inşaatına daha devlet memuruyken başladı. Köyün ortak arazisi olan meraya sahte dergah ve türbe binası yapmak isteyince köyün eski muhtarı tarafından ilgili makamlara şikayet edildi. Daha sonraki yıllarda kimse ilgilenmeyince inşaata devam etti.

Köylüler, sahte şeyhin fedaileri tarafından tehdit edildiği için fazla ses çıkaramadı. Recep K., bir taraftan Bayındırlık'taki işine devam ederken bir taraftan da 1996 yılında yaptığı dergahta sahte şeyhlik yapmaya başladı. Dergaha kadınların gelip gittiği, fuhuş yapıldığı duyulunca köyün gençleri gidişata bir dur demek istedi. Dayak ve tehditlerden bıkan gençler de işin peşini bırakınca sahte dergah yıllarca faaliyetine devam etti.

Recep K.'nin çok kötü niyetli biri olduğunu belirten köylüler, "Yıllarca sömürü yaptı. Köyümüz yıllardır buraya şiddetle karşıdır. Bunların yaptığı sahtekarlığın hiçbir köylümüz onaylamıyor. Fedaileri var. Başkaldıranı dövdürüyordu, tehdit ediyordu. Bayındırlık'tan 4-5 sene önce emekli oldu. Burada 1996 yılından bu yana sahtekarlık yapılıyor. Devlette çalışırken bile bu işi yapıyordu. Herkesi kandırdı bu. Kur'an Kursu ve İmam Hatip eğitimi yok. Çalışırken ondan bundan borç alıyor, vermiyordu. Bizim köyden kimse ondan şifa bulmaya gitmez. Gelenlerin hepsi köy dışından. Kayseri'den, Erzurum'dan, Almanya'dan şifa aramaya geliyorlar. Kayınpederi ile konuşur ama köylü kızdığı için köye gelmez." dedi.

Recep K.'nin dinle namazla ilgisinin olmadığını belirten köylüler, bu konuda şu ifadeleri kullandı: "Sahte dergahta, gelen insanlar için namaz kılma yeri yaptılar. Kendisi bacak bacak üstüne çeliyor, televizyonun karşısına geçiyor, sigarayı telliyormuş. Niçin namaz kılmadığı söylendiğinde 'Ben ermiş adamım, namazı Kabe'de kılıyorum.' diyormuş."

Köyde ikamet eden ve şu anda Sağlık Müdürlüğü'nde çalışan M. B. isimli gencin de sahte şeyh tarafından kullanıldığını anlatan köylüler, "M.B. bizim köylü. Çok iyi niyetli bir insan. Çocuğu hastaydı. Çocuğuna şifa arıyordu. M.B. ile beraber yaptılar burayı. M.B.'nin babası Almanyalı. Recep K., M.B.'nin parasını da söğüşledi yıllarca. Türbe yapılan yerde yatır matır yok. Hepsi uydurmaca. Bina izin almadan kaçak yapıldı. Dergah denen yer, elektriği bile kaçak kullanmış yıllarca. Tutanaklarla sabit. Kendisine villa gibi çok muazzam bir ev yapmış. Köyün adının böyle duyulması bizi çok üzüyor." diye konuştu.

Gökköy'de inşa edilen sahte dergah şu anda mühürlenmiş durumda olduğu için faaliyetlerine devam etmiyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


UNAKITAN EVİNE DÖNDÜ

KARINCALARIN YENİ KEŞFEDİLEN SIRRI!

ÜLKESİNİ SOYAN MİLLET!
»  YENİ PARALAR ÇABUK ESKİDİ!
»  YARIN, GÖLGE AY TUTULMASI VAR
»  ARTIK EVDEN DAVA AÇMAK MÜMKÜN
»  BÜTÜN TAKSİLER DEĞİŞİYOR
»  YARIN "DÜNYA SİGARAYI BOYKOT GÜNÜ"
»  AKŞEHİR GÖLÜ TARLA OLUYOR
»  MARULTARLASINDAN CEPHANELİK ÇIKTI
»  GÜNDE 3 VİAGRA İÇMESİ ŞART
»  SULARI YOK AMA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VERDİLER
»  ÇALIŞMA BAKANLIĞI "İŞ PEŞİNDE" PROGRAMINI KALDIRTTI!
»  GEZİ TEKNESİNDEN DÜŞEN ADAMI DENİZDE UNUTTULAR
»  "PARAYI BULMASINI ÇOK İYİ BİLİRİM"
»  SERVETİNİ TAKSİCİYE VEREN ÇİFT KAYIPLARA KARIŞTI
»  ACİL SERVİSTE SEDYEDEN DÜŞÜRDÜKLERİ YARALI ÖLDÜ
»  AMBULANS ŞOFÖRÜ CUMA NAMAZINA GİDİNCE...
»  CHP'Lİ VEKİL ÇETİN SOYSAL'I DÖVDÜLER
»  GÖKÇEK'E EŞEKLİ PROTESTO
»  EMPERYALİZM'İN MEDYA'DAKİ SİVİL AJANI!
»  AKP'Lİ İLÇE BAŞKANINA AKP'Lİ VEKİLDEN ÖLÜM TEHDİTİ İDDİASI
»  DEHŞETE DÜŞÜREN CİNAYETLER
»  TARLA, HASAT YAPILIRKEN 80 METRE ÇÖKTÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.