Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5345
EURO
34,8526
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.440,320
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SALİHLİ'DE GENELEV KRİZİ!
SALİHLİ DE GENELEV KRİZİ!
 
Manisa'nın Salihli İlçesi'nde yapımı düşünülen genelev, belediye ile ilçe sakinlerini karşı karşıya getirdi.
 
7.9.2006 - 21:20
 Mahalle halkı genelevin girişiminden belediyeyi sorumlu tutarken, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ise halkın yanlış bilgilerle yönlendirildiğini, belediyenin geneleve onay verip vermeme gibi bir iradesi olmadığını söyledi. Okay "Bu karar kamakamlıklara, mahalin en büyük mülki amirliğine aittir. Bizim buradaki görevimiz tamamen inşaatla ilgilidir. Bunun dışında bizim bu olayla uzaktan yakından bir ilgimiz yoktur" dedi. Salihli'de Atatürk Mahallesi yakınında yapılması düşünülen genelevle ilgili tartışmalar büyüyor. Geçtiğimiz günlerde konunun gündeme alındığı belediye meclis toplantısı sırasında belediye önünde toplanarak belediyeyi alkışlarla protesto eden Atatürk Mahallesi sakinleri, geneleve karşı bugün de tepkilerini sürdürdüler. Genelev yapımından belediyeyi sorumlu tutan mahalle sakinleri, genelevin mahallelerinde yapılmasına kesinlikle karşı olduklarını belirttiler. Bundan yaklaşık 15 yıl önce de aynı mahallede genelev olduğunu hatırlatan vatandaşlar, aradan uzun bir zaman geçmesine rağmen hala o yılların sıkıntısını ve ezikliğini yaşadıklarını ifade ederek, "Biz burada genelev yapılmasına karşıyız ancak kent dışında uzak bir bölgede yapılabilir. Buna engel olamayız. Burada yapılacak olursa çocuklarımızın geleceği tehlikeye düşer, güzel mahallemiz kötü anılır, ahlaksızlık alır başını gider, olan bize olur. Genelevin buraya yapılmaması için elimizden gelen tepkiyi göstereceğiz. Bu konuda yetkililerin ve tüm Salihli halkının desteğini bekliyoruz "dediler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ise insanların bu konuda kafalarının çok karıştırıldığını ifade ederek şöyle konuştu: "Bir kere herkesin şunu çok açık şekilde bilmesini istiyorum. Salihli Belediyesi'nin genelev yapma gibi bir işi yoktur. Bizim bununla ilgili hiçbir projemiz yoktur. Bununla ilgili başlamış hiçbir inşaatımız yoktur. Programımızda böyle birşey de yoktur. Yani Salihli Belediyesi genelev yapmıyor. Herkesin bunu bu açıklıkla bilmesini istiyorum. Yanlış bilgiyle insanları yanlış yönlendirenleri hangi amaçla olursa olsun kınıyorum. Gereksiz yere toplumun huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Üstelik yalanla siyaset yapmak ahlaksızlığın dik alasıdır. Herkesin dürüstçe davranması lazım. Bir kere Salihli Belediyesi'nin geneleve kendisi yapmadığı gibi bir başkasının işletmek istediği geneleve onay verip vermeme gibi bir iradesi yok. Bununla ilgili karar Türkiye'de geçerli yasal statüye göre kamakamlıklara, mahalin en büyük mülki amirliğine aittir."Genelev olarak ayrılan alanın bulunduğu mevcut imar planının 1992 yılında bundan 14 yıl önceki meclisçe kabul edilmiş mevzi imar planı olduğunu belirten Başkan Okay, "Burada genel olarak gösterilen yerdeki arsa sahibi bize inşaat için müracat etmiştir. Biz de inşaatın şartlarını gösteren imar durumunu ona vermişizdir. İnşaatla ilgili evraklarını tamamladıktan sonra ona inşaat ruhsatı vermişizdir. Bu konunun da Salihli halkı tarafından açıklıkla bilinmesini istiyorum. Orası 14 yıl önce genelev olarak ayrılmış bir yerdir. Genelev yapmak durumundadır. Ama işletme onayı verme durumu ayrı bir konudur. Bizim buradaki görevimiz tamamen inşaatla ilgilidir. Bunun dışında bizim bu olayla uzaktan yakından bir ilgimiz yoktur. Bu konuda yetkili merci mülki amirliktir" diye konuştu.

MÜFTÜNÜN AÇIKLAMASI ŞIK OLMADI

Salihli İlçe Müftüsü Karabey Özdemir'in bir süre önce konuyla ilgili verdiği bir beyanatı değerlendiren Başkan Okay, "Sayın müftünün o açıklaması bence bir devlet memuru olarak çok şık bir açıklama değil. Sayın müftünün orada bence hedeflediği kişi mahallin en büyük mülki amiri kaymakamdır, devletin kendisidir. Söyledikleri şeyler bence düşünülmeden söylenmiş sözler diye düşünüyorum. Sayın müftü diyor ki, 'Genelev yapılması konusunda yardımcı olan herkesin orada zina yapıldığı sürece amel defterine günah yazılacaktır. Bu tür yerler açılacağına gençlerin iş sahibi olmaları ve evlenmelerine yardımcı olalım.' diyor. Şimdi eğer bu doğruysa Türkiye'nin çeşitli yerlerinde şuanda binlerce genelev var. O binlerce genelevin çalışmasına rıza gösteren insanlar da var, iktidar da var. Onlar onu biliyorlar. Eğer bu günahsa bile bile insanların günah işlemesine sebep oluyorlar. Bunlar çok ağır şeylerdir. Söylenmemesi lazım gelen şeylerdir. Herkesin bu konuda çok dikkatli olması lazım gelir. Yani bunu yanlış görüyorum. Mukaddes olan inançlar üzerinde günlük siyaset inşaa etmek doğru değildir." şeklinde konuştu.

HALK TEDİRGİN

Genelev konusunun görüşüleceği meclis toplantısı öncesi akşam saatlerinde Atatürk Mahallesi sakinleri yine belediye önünde yoplandı. Genç yaşlı yüzlerce kişinin bulunduğu kalabalık, bölgede geniş güvenlik önlemleri alan polis tarafından belediye önünden uzaklaştırıldı. Yolun karşı tarafında bekleyen mahalle sakinlerinden 20 kişilik bir grup, üst aramasından geçirildikten sonra meclis salonuna alındı. Başkan Mustafa Uğur Okay başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, yoklamanın ardından genelev konusuyla ilgili meclise sunulan bazı dilekçeler okundu.

BAŞKAN: DİLEKÇELER BİZİ BAĞLAMAZ

Bir grup muhtar ve Atatürk Mahallesi sakinlerinin genelevin yapılmaması konusundaki taleplerini içeren dilekçelerin kendilerini bağlamadığını ifade eden Başkan Okay, bu konuda adres olarak kaymakamlığı gösterdi.

MUHTARLAR BÖLÜNDÜ

Bu arada muhtarların verdiği dilekçede imzası ve mührü olan iki muhtarın imzalarını geri çektiğini açıklamaları diğer muhtarların tepkilerine yol açtı.

Belediye binası dışında toplantı süresince bekleyen Atatürk Mahallesi sakinleri, genelevin yapımına onay verilmemesi için dilekçeleri ve topladıkları imzalarla birlikte kaymakamlığa başvuracaklarını söylediler.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YARIN GECE BERAAT KANDİLİ

HER ÜÇ ÇİFT'TEN BİRİ BOŞANIYOR

TRAFİK POLİSİ "KOCANIZ ÖLDÜ" DİYEMEDİ...
»  GENEL KURMAY'DAN ÇELİK YELEK AÇIKLAMASI
»  ANKARA'DA 5'LİK TOPLU TAŞIM KARTLARI KALDIRILDI
»  POLİSE, 'İDEAL KİLO'GENELGESİ!
»  KALP HASTALARI İÇİN AKILLI GÖMLEK ÜRETİLDİ
»  VALİ MUAVİNİ'NİN TİPİNİ BEĞENMEYEN GARSON DIŞARI ATTI
»  İŞTE ÖRNEK VEKİL TEK OĞLU VARDI O DA TUNCELİ'DE ASKER
»  EVLİLİKTE SEKS TUZAĞI!
»  GEZEGEN SAVAŞLARI KIZIŞTI
»  ADI BARIŞ MİTİNGİYDİ AMA ÖCALAN MİTİNGİNE DÖNÜŞTÜ
»  BU LAZ VATANDAŞ ŞEYTANI BİLE ŞAŞIRTIR
»  DOKTORUN TUVALETİNDE UNUTULDU İTFAİYE KURTARDI
»  İNCİRLİKTE ÜSSÜN KAPATILMASI İÇİN EYLEM
»  METEOROLOJİ TELEFONUNDA AŞK MUHABBETİ
»  DİYARBAKIR'DA BİR ŞEHİT DAHA
»  TÜRKİYE'DE SİGARA YASAĞINI DİNLEYEN YOK
»  HEYKEL TARTIŞMASINDA YENİ BOYUT
»  İSTANBUL'DA 20 SAATLİK SU KESİNTİSİ
»  BEYİN'DE 'TANRI NOKTASI'YOKMUŞ
»  ASİTLİ İÇECEKLERİ PİPETLE İÇİN
»  TAVUKLAR STRESTEN MÜZİKLE KURTULUYOR
»  KADINLARIN FANTEZİLERİ NELER SÖYLÜYOR?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.