Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8520
EURO
43,3708
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.001,330
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SANAL ALEMDE POLİS LOGOLU DOLANDIRICILIK
SANAL ALEMDE POLİS LOGOLU DOLANDIRICILIK
 
Sanal alemde dolandırıcıların yeni taktiği deşifre edildi. Bu habere dikkat Telefonda kendisini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar şi
 
2.11.2012 - 13:07

Telefonda kendisini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar şimdi de bu işi sanal alem üzerinden yapmaya başladı.

Dolandırıcılar, 'Türk Polisi Siber Suç İle Mücadele' adı altında gönderdikleri e - mailleri açan kişilerin bilgisayarlarını kilitleyerek, şantaj yoluyla para alıyor.

Bursa Emniyet Müdürlüğü, Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü, vatandaşların bu ve buna benzer başlıklarla gelen mailleri açmamaları konusunda uyardı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, son zamanlarda alınan ihbarlar üzerine yapılan incelemede dolandırıcıların vatandaşların bilgisayarlarına çeşitli internet sitelerinden sızdığı düşünülen zararlı bir yazılım (virüs) aracılığıyla, bilgisayarlarını kilitledikleri ve 'Türk Polis' logosu kullanılarak halktan para talep edildiğinin ortaya çıkarıldığı belirtildi.

Yapılan incelemelerde; zararlı yazılımın bilgisayarın açılması ile ekranı kapladığı ve masaüstüne erişimi engellediğinin vurgulandığı açıklamada, "Bu sırada 'bilgisayarınız kilitlendi' uyarısı verilerek, bilgisayar kilidinin ve cezai kovuşturmanın önlenmesi için 200 TRY ödeme yapılması gerektiği yazılıyor.

Ödeme sonucu bilgisayarın kullanıma geri açılacağı vaadinde bulunuluyor. Ayrıca Türk Polis logosu ve 'Türk Polisi Siber Suç Mücadele Bölümü' ibaresi kullanılarak yapılan dolandırıcılıktaki inandırıcılık artırılmak isteniyor. Bilinmelidir ki, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı birimlerin böyle bir uygulaması bulunmamaktadır.

Yapılan ön incelemelerde kullanıcıların bilgisayarlarına yerleştirilen virüs tarafından ekranlarının kilitlendiği belirlenmiştir. Bu virüsün, kullanıcıları dolandırmayı hedefleyen şahıslar ya da suç örgütleri tarafından kullanıldığı düşünülmektedir. Herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması için bilgisayarına virüs yerleşmiş vatandaşlarımızın kesinlikle para yatırmamaları, kimlik bilgilerini kimseyle paylaşmamaları gerekmektedir."

VİRÜSTEN NASIL KURTULUNUR

Açıklamada, bilgisayarlara gönderilen virüsten nasıl kurtulacağına da yer verildi.



İşte uzmanların dile getirdiği, dolandırıcıların ağına düşmekten kurtaracak tedbirler: "Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve klavyeden F8 tuşuna basılı tutun.

Ağ desteği ile güvenli mod yöntemiyle bilgisayarınızı başlatın.

Bilgisayarınız açıldıktan sonra sırasıyla 'Başlat, programlar, donatlar, sistem araçları, sistem geri yükleme' özelliğini kullanarak bilgisayarınıza söz konusu zararlı yazılımın erişiminden önceki bir tarihe alıp geri yükleyin.

Sorunun devam etmesi halinde tekrar ağ desteği ile güvenli mod özelliği kullanılarak bilgisayarınızı başlattıktan sonra, söz konusu zararlı yazılımı yok edecek şekilde virüs programları aracılığıyla bilgisayarınızı virüs taramasından geçirin.

Tüm bu yöntemler işe yaramazsa format yöntemiyle bilgisayarınıza işletim sistemini yeniden yüklemeniz şart."trthaber



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'18 YILDIR BİLİYORDUM'

ASIL SUÇLU DANIŞMANMIŞ!

ÖZAL'IN OTOPSİ RAPORUNDA ŞOK İDDİA!
»  BAYKAL'A AĞIR SORULAR!
»  DEMİREL, 88 YAŞINDA
»  KIŞLAYA BOMBALI ARAÇLA SALDIRI
»  MECLİS'TE ŞÜKÜR NAMAZI KAVGASI!
»  "RADİKALLEŞECEK DE NE YAPACAKSIN?"
»  SİNCAN ESKİ BELEDİYE BAŞKANINDAN İNCİLER
»  ÇİÇEK'TEN TUTUKLU VEKİLLERE KÖTÜ HABER!
»  AÇLIK GREVLERİNE MECLİS EL KOYDU
»  MECLİS'TE KELEPÇELİ PROTESTO
»  HABERAL'IN AVUKATLARI TAHLİYE İSTEDİ!
»  CEMİL ÇİÇEK'DEN FEZLEKE DEĞERLENDİRMESİ
»  MECLİS'TE BOMBA HEREKETLİLİĞİ!
»  FETULLAH HOCA'DAN AMERİKALILAR İÇİN DUA!
»  PUTİN TÜRKİYE ZİYARETİNİ NEDEN ERTELEDİ?
»   BAYRAK TARTIŞMASINDA YENİ İDDİA
»  FIRÇAYI BASTI,YAYINDAN ATTI!
»  'MERVE KAVAKÇI PROVAKASYONDU!
»  ZİYARETÇİYİ BİLE AÇIKLAYAMADILAR!
»  BDP'DEN BAŞBAKAN'A KEBAPLI YANIT
»  "AÇLIK GREVİ YOK, HEPSİ ŞOV"
»  "SÜLEYMAN DEMİREL'İ KAÇIRACAKTIK"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.