Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,2423
EURO
44,6905
IMKB
9.487,000
ALTIN
4.176,780
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 30 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SANAL ALIŞVERİŞTE PATLAMA!
SANAL ALIŞVERİŞTE PATLAMA!
 
İnternetten yapılan alışveriş, geçtiğimiz yıl patlama yaptı. Avrupa çapında yüzde 51 artış göstererek 40 milyar doları aştı. İngilizler, sanal alışverişte birincilik kürsüsüne çıktı.
 
20.7.2006 - 21:14
Araştırma şirketi Mintel'in yaptığı bir çalışmanın sonucunda, İngiltere'nin Avrupa'da internet üzerinden en çok alışveriş yapan ülke olduğu açıklandı.

Bu araştırma öncesinde, Almanya, internet alışverişlerinde birinci sıradaydı.

Araştırmanın sonuçlarına göre, İngiltere'deki internet kullanıcıları, 2005 yılında 9 milyar 790 milyon Euro'luk alışveriş yaptılar.

Mintel'in araştırmasına göre, aynı dönemde Alman internet kullanıcılarının alışveriş miktarı 9 milyar 710 milyon Euro'da kaldı.

Uzmanlar, internet servis sağlayıcısı şirketler arasındaki rekabetin fiyatlara yansıdığını, hızlı internet bağlantısına sahip olan kullanıcıların sayısının artmasıyla da alışveriş miktarında bir artış gözlendiğini belirtiyorlar.

Avrupa çapında, internet üzerinden yapılan alışveriş miktarı 2005 yılında yüzde 51 artışla 40 milyar iki yüz milyon Euro oldu.

Araştırmayı yapan Mintel, bu miktarın 2010 yılına kadar üç katına çıkacağını tahmin ediyor.

Konunun uzmanlarından Neil Mason, "Mintel, internet üzerinden yapılan alışverişin artarak devam edeceğine inanıyor. Bu sektörün olgunlaşmasıyla talep de artacak" dedi.

Mintel, internet üzerinden yapılan satışlar ve alışverişte artış sağlanması için önemli bir potansiyel bulunduğunu ifade ederek, internet satışlarının tüm Avrupa'daki ticaretin yüzde 2'sine ulaştığını vurguluyor.

Uzmanlar, internette güvenliğin arttırılmasıyla hem şirketlerin hem de kullanıcıların, alışveriş için interneti tercih etmeye devam edeceklerini belirtiyorlar.

Geçen ay internetin büyük şirketlerinden Google, kullanıcılarına, internet açık arttırma şirketi e-Bay'in kullandığına benzer, güvenli alışveriş yapmalarına yardımcı olacak yeni bir program sunmuştu.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BUBİ TUZAKLI VİRÜSLERE DİKKAT!

TAİ, ORTA MENZİLLİ YOLCU UÇAĞI ÜRETECEK

LİMİTLİ ADSL KULLANICILARINA MÜJDE
»  GELECEĞİN PLASTİK UÇAKLARI
»  ÇİZİLMEYE KARŞI DAYANIKLI CD ÜRETİLDİ
»  "SİBER POLİSLER" İNTERNET TAKİBİNDE
»  HIZLI İNTERNETTE İNDİRİM
»  DÜNYA'NIN İLK BİYONİK ADAMI
»  UZAY TURİSTLERİ BALON OTELDE KONAKLAYACAK
»  İNEK GÜBRESİNİ VANİLYA HALİNE GETİRDİLER
»  WİNDOWS 98 DEVRİ BİTİYOR
»  LABARATUVAR ÜRÜNÜ SPERM
»  AVEA'DA KOLONLANMIŞ TELEFON DAĞITMIŞ
»  GOOGLE KELİMESİ SÖZLÜĞE GİRDİ
»  SÖZ DİNLEYEN OTOMOBİLLER GELİYOR
»  EN PAHALI İNTERNET TÜRKİYE'DE
»  GÜNEŞ ARABASI YOKUŞTA KALDI, İMDADINA TAMİRCİ KOŞTU
»  'AB' ALAN ADLARI KAPIŞ KAPIŞ!
»  SİGARAYI BIRAKTIRAN AŞI İCAD EDİLDİ
»  DİSCOVERY BAŞARIYLA FIRLATILDI
»  PROFİLO'DAN KABLOSUZ PLAZMA TV
»  DEV GÖKTAŞI SESSİZ SEDASIZ GEÇTİ
»  DİSCOVER'NİN FIRLATILIŞINA HAVA MUHALEFETİ
»  BATARYASI BİTMEYEN CEP TELEFONU!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.