Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,9849
EURO
46,8633
IMKB
10.108,000
ALTIN
4.284,220
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 33 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SARHOŞ VE KUMARBAZIN MAAŞI EŞİNE BAĞLANACAK
SARHOŞ VE KUMARBAZIN MAAŞI EŞİNE BAĞLANACAK
 
Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kocası veya karısı alkolik, kumarbaz ve kötü yaşam tarzına sahip olanları sevindirecek bir karara imza attı.
 
7.1.2008 - 06:26

  Yargıtay, verdiği kararda, eşi alkolik ve kumarbaz olanların maaşının evin idaresini üstlenecek yeterliliğe sahip diğer eşe verilebileceğine karar verdi.
Yargıtay’ın bu kararına göre, çiftler boşanma davası açmadan da evliliğin birliğini devam ettirmek için alkolik, kumarbaz ve evin idaresini yapamayan diğer eşin maaşının tamamının veya bir bölümünün kendilerine bağlanması talebiyle dava açabilecekler.
Susurluk Aile Mahkemesi’nin verdiği kararı bozan Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, 45 yıllık evli olan çiftlerden kocanın evine bakmadığını, elektrik ve su giderlerini ödemediğini, köy bakkalını kendisi ile alışveriş yapmaması konusunda uyardığını ve kumar oynadığını ileri sürerek aylık 300 YTL nafaka bağlanmasını talep eden davacı eşi haklı buldu.

-"EVLİLİK BİRLİĞİ, NAFAKAYA HÜKMEDİLEREK KORUNABİLİR"-
Yargıtay, kumar oynayarak evinin giderlerini karşılamayan Bağ-Kur emeklisi kocanın maaşının eşe bağlanması gerektiğine karar vererek şu görüşleri dile getirdi:
“Davalının Bağ-Kur’dan aldığı yaşlılık aylığını doğrudan diğer eşin almasına karar verilmesinde Bağ-Kur Yasası yönünde bir engel bulunmamaktadır. Davalı kocanın sorumluluk sahibi olmadığı, kumar oynadığı, evine harcama yapmayan bir kişi olduğu, eş ve çocuklarının alışveriş yapmaması için talimat verdiği, telefon faturalarının ödenmemesi nedeniyle telefonun kesildiği ifade edilmektedir. Bu bakımdan Medeni Kanun’un 198. maddesinin öngördüğü koşulların gerçekleştiği kabul edilebilir. Davalı eşin düzenli ve haczi kabil geliri bulunmaktadır. Evlilik birliğinin nafakaya hükmedilmek suretiyle korunması mümkündür. Bu gibi durumlarda, diğer eş için ağır neticeler doğuran; onun tasarruf selahiyetini sınırlayan yahut ‘kısıtlı’ durumuna sokan bir önleme başvurulmamalıdır. Mahkemece nafakaya hükmedilmesi gerekirken, yazılı şekilde hüküm kurulması doğru görülmemiştir.ö Yargıtay bu kararı, Medeni Kanun’un 198 ve 406. maddelerine dayandırdı.
Söz konusu maddeler ise şöyle:
"Madde 198 - Eşlerden biri, birliğin giderlerine katılma yükümlülüğünü yerine getirmezse, hâkim onun borçlularına, ödemeyi tamamen veya kısmen diğer eşe yapmalarını emredebilir.
Madde 406 - Savurganlığı, alkol veya uyuşturucu Madde bağımlılığı, kötü yaşama tarzı veya malvarlığını kötü yönetmesi sebebiyle kendisini veya ailesini darlık veya yoksulluğa düşürme tehlikesine yol açan ve bu yüzden devamlı korunmaya ve bakıma muhtaç olan ya da başkalarının güvenliğini tehdit eden her ergin kısıtlanır."

 ANKA
 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KANDİLLİ'DEN DEPREM UYARISI

DAĞLICA'YA HAPİS TALEBİ AİLELERİ ÜZDÜ

"PAŞAM TATBİKAT OLMASA ÇOĞUMUZ ÖLÜRDÜK"
»  PENCEREDEN YANSIYAN ACI
»  12 YAŞINDAKİ ÇOCUK KIZ DOĞURDU
»  DİCLE NEHRİ'NDE TERÖRİSTLERLE ÇATIŞMA
»  KANDİLLİ, BALA'DA İSTASYON KURCAK
»  İŞ DÜNYASININ ÜNLÜLERİNİN SİGARAYI BIRAKMA ÖYKÜLERİ
»  MSN İLE ÇAY SİPARİŞİ
»  ALMAN ASTRONOMLAR, YAVRU GEZEGEN KEŞFETTİ
»  ZAMMI PROTESTO İÇİN OTOBÜS VE YOLCULARI REHİN ALDILAR
»  HAKİM'DEN İTFAİYE'YE SU SIKMAYIN YASAĞI
»  CAN GÜVENLİĞİ İÇİN TAKSİLERE DE KARAKUTU
»  HAREMLİK-SELAMLIK OTOPARK
»  ADSL ABONELERİNE ÜCRETSİZ MÜZİK İNDİRME FIRSATI
»  TOP ATIŞLARINDARINDAN MAĞDUR OLMUŞLAR
»  BİLİN BAKALIM BU KADIN NE YAPIYOR?
»  ABANT'TA KURTLAR YOLLARA İNMEYE BAŞLADI
»  TÜRKİYE'DE 20 MİLYON KİŞİ HİPER TANSİYONLU
»  ARDAHAN EKSİ 29 DERECEYİ GÖRDÜ
»  BAHÇELİ'NİN KOVDUĞU İMAM KONUŞTU
»  YAŞLISINA EVDE BAKANA ASGARİ ÜCRET GELİYOR..
»  DİYANET'TEN "CHAT FETVASI"
»  PROSTAT KANSERİNE KARŞI BOR MUCİZESİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.