Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2391
EURO
34,7667
IMKB
10.340,000
ALTIN
2.462,740
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SARIGÜL'DEN, BAYKAL YORUMU!
SARIGÜL DEN, BAYKAL YORUMU!
 
Sarıgül: "Ben Deniz Baykal'la rakip oldum, hasım olmadım. Kendisine de her zaman saygım sonsuzdur."
 
8.11.2013 - 16:55

 
ANKARA (ANKA) - Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, yarının CHP'nin muhalefetteki son günlerinin başlangıcı olacağını vurgulayarak, "Önümüzdeki seçimlerde İstanbul'da da Türkiye'de de tarih CHP'nin muhalefette yaptıklarını yazmayacak, tarih CHP'nin önce İstanbul'da sonra da Türkiye'de, vatanımıza kazandırdığı projeleri yazacak. Yarın, iktidarımızın başladığı günlerin başlangıcı. AK Parti'den anahtarı önce İstanbul'da, sonra Türkiye'de nasıl teslim alacağımızı yarın konuşacağız" dedi.

Sarıgül, yarın Ankara'da CHP Genel Merkezi'nde olacak. Konuyu NTV canlı yayınında değerlendiren Sarıgül, "9 Kasım" için çok heyecanlı olduğunu söylerken "10 Kasım öncesi çok anlamlı bir günde Ankara'da olacağız. Yarın tarihin yazılacağı bir gün olacak. Sosyal demokrasi tarihinde yeni bir gün başlayacak" dedi.
-"TARİH CHP'NİN MUHALEFETTE YAPTIKLARINI YAZMAYACAK"-
Yarın İstanbul adaylığı için Ankara'da olmayacaklarını dile getiren Sarıgül, şöyle konuştu:
"Yarın Türkiye Değişim Hareketi'ne gönül veren binlerce yurttaşımızla sevgi, barış, dostluk için sosyal demokrasinin bütünleşmesi için Ankara'da olacağız. Biz yarın umutsuzluktan, sevgisizlikten, kinden, nefretten, sıkıntıdan bunalan önce İstanbul'u sonra Türkiye'yi iyi bir noktayı taşımak için Ankara'da olacağız. Bizim yarın Ankara'ya gidişimiz adaylık için değil. Sarıgül adaylığın peşinde koşmaz. Yarın biz Ankara'ya kucaklaşmak için gidiyoruz, evlatlarımızın, cumhuriyetimizin geleceğini konuşmaya gidiyoruz. Yarın öylesine önemli bir günkü adaylık sadece serçe parmağının ucu kadardır. Çünkü Sarıgül hayatı boyunca adaylık peşinde koşmadı, düşüncelerinin peşinde koştu, toplumsal çıkar peşinde koştu. Yarın için alabildiğine heyecanlıyız. Yarın Türkiye Değişim Hareketi'ne gönül verenlerle, CHP'ye gönül verenlerle, artık CHP'nin iktidar olmasını arzu edenlerle Ankara'da olacağız. Yarın CHP'nin muhalefetteki son günlerinin başladığı bir gün olacak. Önümüzdeki seçimlerde İstanbul'da da, Türkiye'de de tarih CHP'nin muhalefette yaptıklarını yazmayacak, tarih CHP'nin önce İstanbul'da sonra da Türkiye'de vatanımıza kazandırdığı projeleri yazacak. Yarın, iktidarımızın başladığı günlerin başlangıç günü, muhalefetin sona erdiği gün olarak bütün yurttaşlarımız orada tarihe tanıklık edecekler.
-"GÜCÜNE GÜÇ KATMAYA GELDİK"-
CHP Genel Merkeze yaklaştığımız anda öyle bir Türkü çalacağız ki gözyaşları sel olacak. Özledim, özledim. Yarın Muharrem ayının bereketi olarak oradayız. Genel Merkez'e yaklaştığımız anda da Çarşı grubunun çok sevdiğim marşı 'Gücüne Güç Katmaya Geldik, Alnında Ter Olmaya Geldik' diyeceğiz."
-"BUNDAN SONRA FORMATIMIZ İKTİDAR"-
Yeniş bir sayfa açtıklarını söyleyen Sarıgül, bu sayfada dünü konuşmayacaklarını, yarını konuşacaklarını vurguladı. "Bu sayfada AK Parti'den anahtarı nasıl alacağımızı konuşacağız" diyen Sarıgül, "AK Parti'den iktidarı nasıl teslim alacağımızı konuşacağız. Dünden arkadaşlarımın bana karşı olan olumsuz görüşleri olabilir bunlar demokrasinin gereğidir. Sarıgül ve arkadaşları yarın geleceği konuşmaya gelecekler, AK Parti'den anahtarı önce İstanbul'da, sonra Türkiye'de nasıl teslim alacaklarını konuşacaklar. Bundan sonra formatımız iktidar. Gün birlik, beraberlik günü. Çok büyük düşünüyoruz. Parti içerisindeki diğer aday adayı arkadaşlarıma da sonsuz başarılar diliyorum. İstanbul'da ve CHP'de demokrasi kazanacak, partili arkadaşlarımız kazanacak. Benim bütün beyin hücrelerim İstanbul'a yönelmiş vaziyette" dedi.
-"SARIGÜL ECEVİT'LERİN, İNÖNÜ'LERİN TALEBESİDİR"-
Sarıgül, "Deniz Baykal'la rakip olmuştunuz. Hala genel başkanlık gönlünüzde yatıyor mu?" sorusunu şöyle yanıtladı:
"Ben Deniz Baykal'la rakip oldum, hasım olmadım. Kendisine de her zaman saygım sonsuzdur. Ben, Baykal görevden ayrıldıktan sonra evine dahi gittim, Baykal'la biz rakiptik, hasım değildik, birbirimizin tasvip etmediğimiz yanları olmayabilir, ama ikimiz de sosyal demokrasiyi savunuyoruz. Temaslarımız her zaman olabilir, benim kimseye kırgınlığım yok. Yarından itibaren kırgınlıkları konuşmuyoruz. Genel Başkanlık benim konum değil. Ben şuanda İstanbul'da meşgulüm. Bir siyasinin nereye gideceğine kararı kendisi veremez, yurttaşların takdiridir. Yarından sonra hangi çalışmaları yapacaksak, bundan sonra Kılıçdaroğlu ve çalışma arkadaşları ile omuz omuza, el ele yapacağız. Sarıgül'ün defterinde yanlış yazmaz, vefasızlık yazmaz. Çünkü Sarıgül Ecevitlerin, İnönülerin talebesidir. O mektepte vefa vardır, tuttuğu bırakmama vardır."
-"ORADAKİ İNCE ESPRİYİ BİLE ANLAYAMADILAR"-
"Erdoğan dünya lideridir" sözünün anımsatılması üzerine Sarıgül, "Oradaki konu bir latifedir, espridir. Ama onu ne yazık ki bazı siteler başka yere çektiler, oradaki ince espriyi bile anlayamadılar. Benim rakibim her zaman AK Parti'dir. Ben bundan sonra hep ironi yapacağım, benden kimse agresif konuşma beklemesin. Benden proje beklesinler, ben rakiplerimin yaptıkları iyi şeyleri söyleyeceğim, eksik bıraktıklarını da kapı kapı İstanbul'da anlatacağım. Benim oradaki esprimi bazı dostlar yanlış anladılar, onların da canı sağ olsun. Bir insanın dünya lideri olması için bütün komşularla ilişkilerinin iyi olması lazım. Öyle bir proje yapması lazım ki Nobel'e aday olması lazım. Ben oradayım, buradayım demekle bir şey olmaz" diye konuştu.
-"MUSTAFA SARIGÜL'ÜN HAYATINI İÇEREN O KİTABI OKUSAYDINIZ ÖNSEÇİMLERİN NE OLDUĞUNU GÖRÜRDÜNÜZ" -
"İstanbul için ön seçim olursa ne düşünürsünüz?" sorusuna, "Sarıgül hayatı boyunca atama ve tayinle milletvekili olmadı. 1987 yılında ben İnönü'ye gittim önseçim istedim ve İstanbul'da önseçim yaptı. Benim 'Ne Bir Eksik Ne Bir Fazla' Mustafa Sarıgül'ün hayatını içeren o kitabı okusaydınız önseçimlerin ne olduğunu, önseçimi yıllar önce Sarıgül'ün nasıl yaşadığını orada görürdünüz" diye yanıt veren Mustafa Sarıgül, "Mustafa Sarıgül'ün hayatında atama, tayin, genel merkezlere yağ çekerek bir yere gelme de yok. Önseçim var, önseçim var, demokrasi, barış, özgürlük var. Önseçim muhteşem bir olaydır. O konudaki takdir genel merkezindir. Genel merkezin vereceği kararın başımız üzerinde yeri var" ifadelerini kullandı.
-"YARIN ANKARA'YA MUHALEFET OLARAK SON KEZ GİDİYORUZ"-
Solun, sosyal demokrasinin Türkiye'de iktidar olacağının altını çizen Sarıgül, "Sosyal demokrasinin iktidara gelememesinin nedenini Kılıçdaroğlu açıkladı. Bölünme lüksümüz yok, parçalanma lüksümüz yok, el ele, kol kola olma lüksümüz var. İçimizdeki sorunları konuşabiliriz ama içimizdeki sorunları kamuoyu huzurunda konuşursak sosyal demokrasi yıpranır. Bundan sonra içimizdeki sorunları kendi aramızda konuşmalıyız, olabilir ama dışadönük olarak da AK Parti'den iktidarı nasıl teslim alacağımızı konuşacağız. Yarın Ankara'ya muhalefet olarak son kez gidiyoruz, bir dahaki sefere elimizde İstanbul'un anahtarı olacak" diye konuştu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HABERAL, TUTUKLU VEKİLLER İÇİN DEVREDE!

DOLAR YÜKSELDİ, ALTIN DÜŞTÜ!

ARINÇ'TAN TRT TÜRK'TE BOMBA AÇIKLAMALAR
»  PKK'YA KATILIM ARTIYOR!
»  GÖKÇEK'TEN BÜYÜK ATATÜRK HATASI!
»  ÖYLE BİR ŞAMAR AŞK EDERİM Kİ..
»  TÜKETİCİ HAKLARINDA YENİ DÖNEM!
»  SUAT KILIÇ: "KİMSE LAFI EĞİP BÜKMESİN"
»  FLAŞ.,. 28 ŞUBAT DAVASINDA 15 TAHLİYE!
»  ADANA'DA BİN 200 ROKET BAŞLIĞI ELE GEÇTİ
»  ÇELİK'TEN ÇOK KONUŞULACAK TC CEVABI!
»  ÖĞRENCİ EVİ TARTIŞMALARINA GÜNAY YORUMU!
»  CHP'DE CİA DEPREMİ!
»  AKP'Lİ VEKİLDEN HADİSLİ ELEŞTİRİ!
»  ALO FETVA, HAREMLİK SELAMLIK
»  TSK'DA FLAŞ DEĞİŞİKLİK
»  'NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE' OPERASYONU!
»  SINIRDA İNANILMAZ OLAY
»  CHP'Lİ VEKİLE SEKRETER ŞOKU!
»  APART EVLERE GÖZALTI!
»  FİN'Lİ GAZETECİDEN ÖĞRENCİ EVLERİ SORUSU
»  MECLİS'TE DURAN KADIN EYLEMİ
»  ANKARA DİL TARİH'TE ÖĞRENCİ EYLEMİ!
»  "VELEVKİ KIZ-ERKEK BİR ARADA KALDI"!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.