Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8520
EURO
43,3708
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.001,330
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SARIGÜL'ÜN GÖZYAŞLARI!
SARIGÜL ÜN GÖZYAŞLARI!
 
Ayazağa, Maslak ve Huzur mahallerinin Şişli ilçesinden alınıp Sarıyer ilçesine bağlanmasına ilişkin tepkiler sürüyor. Halkla biraraya gelen Sarıgül, gözyaşlarına hakim olamadı.
 
14.11.2012 - 17:13

Şişli'ye bağlı Ayazağa, Huzur ve Maslak'ın Sarıyer'e bağlanmasını da kapsayan yeni Belediye Yasası'nın Meclis'te kabul edilmesinin ardından Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, söz konusu bölgelerde referandum çalışması başlattı.

Yeni Belediye Yasası'yla ŞiŞli Belediyesi'nden alınan üç mahalle için pazar günü referandum yapılacak. Referandum sonuçları, yasanın iptali için başvurulacak Anayasa Mahkemesi (AYM) savunmasında kullanılacak.

Sonuç alınamazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) gidilecek.

Ayazağa, Maslak ve Huzur mahallerinin Sarıyer'e bağlanmasına tepki gösteren Sarıgül, pazar günü yapılacak referandum öncesi Ayazağa Mahallesi'ni ziyaret etti. Söz konusu değişimi "demokrasiye aykırı" bulduğunu belirten Sarıgül, "Bu karar ne vicdani, ne hukuki değil. Yıllardır Şişli'ye ait olan bu yerler benim çocuklarım gibi. Yıllarca emek vermişim, siyasi bir karar" dedi.

Pazar günü noter huzurunda Türkiye'nin en büyük eğilim yoklamasını yapacaklarını vurgulayan Sarıgül, "Binlerce insan oylamaya katılacak. Sonuca saygı göstermek lazım. Bu sonuç, Anayasa Mahkemesi'nde vatandaşların bireysel başvurusundaki savunmada son derece önemli bir etken olacak" diye konuştu.

Başkan Sarıgül'ü karşılayan vatandaşlar da, Ayazağa'nın Sarıyer'e devredilmesine karşı olduklarını söylediler. Sarıgül vatandaşları dinlerken duygulanarak gözyaşlarına boğuldu.

SARIGÜL'Ü AĞLATAN SÖZLER

Vatandaşlarının büyük bir çoğunluğu Sarıyer'e bağlanmak istemediklerini söyledi. Vatandaşların sözleri Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün duygular anlar yaşamasına neden oldu. Bir vatandaşın, "Ayıramayacaklar bizi. Seviyoruz sizi. Siz bir haftadır ağlıyorsunuz. Ağlayacak olan biziz. Ne yaptınız, hırsızlık mı yaptınız? Rüşvet mi aldınız? Sınırları ayırabilirler ama gönülleri ayıramazlar" sözleri Sarıgül'ü ağlattı. Yine bir yaşlı kadının; "El ele, kol kola gideceğiz Sarıgül'le" diye bağırması Sarıgül'e daha da duygusal anlar yaşattı. Gözyaşı döktüğü görülen Sarıgül daha sonra vatandaşların alkışları arasında Ayazağa'dan ayrıldı.
TRTTÜRK



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GENELKURMAY'DAN KUR'AN DERSİNE ONAY!

GENELKURMAY: DARBE EĞİTİMİ VERMİYORUZ

BİNLERCE EMEKLİYE İKRAMİYE ŞOKU!
»  DARBE KOMİSYONUNDAN BAŞBAKAN'A DAVET
»  AKP'DE İSTANBUL DÜELLOSU!
»  MHP, 3 GENSORU ÖNERGESİNİ GERİ ÇEKTİ
»  NUN SÜRER'DEN MECLİS'E ÖFKE!
»  ALİ AĞAOĞLU HATA YAPTIK!
»  ''FAZIL SAY, PİYANOLU BEDDUA''
»  "BDP, GÜNEYDOĞU'NUN CHP'Sİ"!
»  BİRLİKLERE MÜDAHALE YETKİSİ!
»  AĞRI'DA PKK'YA BÜYÜK DARBE!
»  EMNİYET'TEN ÇOK ÖNEMLİ UYARI
»  SÖZCÜ'DEN ESRARENGİZ RÖPORTAJ!
»  'ERDOĞAN'IN SÖYLEMİ BENİMKİNDEN FARKLI'
»  GÜRSEL TEKİN'DEN FLAŞ İDDİA!
»  KAHRAMANMARAŞ'TA DEPREM
»  ''TÜRKİYE'DE HER KONU TARTIŞILIR''
»  İDAM CEZASINDA GERİ ADIM
»  ARINÇ'TAN ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER
»  CHP VE MHP'Lİ VEKİLLER ARINÇ'I TOPA TUTT
»  GÜL'ÜN BAŞDANIŞMANI LİSTE DIŞI!
»  AĞAR, CEZAEVİ HAYATINI ANLATTI!
»  ŞANLIURFA'DA 'KÖYÜ BOŞALTIN' ANONSLARI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.