Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,6480
EURO
43,8522
IMKB
9.075,000
ALTIN
4.191,910
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SAVAŞ UÇAĞI ANAYOLDA TRAFİĞİ KİTLEDİ
SAVAŞ UÇAĞI ANAYOLDA TRAFİĞİ KİTLEDİ
 
Balıkesir'deki F 104 model eski savaş uçağı, Atatürk Anıtı önündeki çevre düzenlemeleri sebebiyle kaldırıldı. Vinçle alınıp karayoluyla üsse götürülen savaş uçağı trafiği kilitledi.
 
2.3.2008 - 00:13

Balıkesir Belediyesi'nin Atatürk Parkı ve etrafındaki devam eden çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor. Anıt önünde bulunan yaklaşık 50 yıllık savaş uçağı, bakım çalışmaları sebebiyle yerinden sökülerek 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'na karayoluyla götürülürken trafik adeta felç oldu. Halk arasında "uçan tabut" diye adlandırılan ve Balıkesir'in de simgelerinden biri haline gelen F 104 model eski savaş uçağının sökümü ve taşınma işlemi bütün gün sürdü. Ağır tonajlı dev bir vinç tarafından kaldırılan uçak, kontrollü olarak yola indirildi. Daha sonra tekerleklerine hava basılan savaş uçağı askeriyenin çekicisiyle karayolunda yürütüldü. Geniş güvenlik tedbiri alınan nakliye sırasında şehir merkezinde karayolunda ilerleyen savaş uçağını gören vatandaşlar önce şaşırırken, bu anı cep telefonları ve fotoğraf makineleriyle çekti.
Atatürk Parkı'ndaki üst geçit altında sağlı sollu park eden araçlara kanatları temas eden savaş uçağı bir müddet yolda kaldı. Askeri personel ve trafik ekiplerinin sahipleri bulunamayan otomobilleri elleriyle kaldırıp kenara almaları sonucu açılabilen yola devam eden savaş uçağının erken saatlerde başlayan karayolu yolculuğu yaklaşık 8 saat sürdü. 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'na götürülen uçağın gerekli bakım işlerinin ardından Atatürk Anıtı'ndaki çevre düzenlemelerinin de tamamlanmasıyla tekrar eski yerine monte edileceği bildirildi.
Yetkililer, F 104 savaş uçaklarının yaklaşık 50 yıllık geçmişi olduğunu, Balıkesir'deki F 104'ün ise yaklaşık 15 yıldır maket olarak kullanıldığını belirtti. Balıkesir'de uzun yıllar önce bir F 104'ün şehir merkezinde düşmesi sonucu ölenler olmuş, büyük çapta hasar meydana gelmişti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KAİNAT TESTİ SESSİZ SEDASIZ BİZDE DE YAPILIYOR

TBMM'DE "CASUS TELEFON" ALARMI

"AYASOFYA FATİH'İNDİR KİMSE ALAMAZ"
»  BU SENE AYAKLAR YEŞERECEK
»  GAZİLERE, ALBAY MAAŞI
»  SOSYETE, YEMEKLERE TUZ YERİNE ALTIN SERPİYOR
»  CARLİYİ HAYATA DÖNDÜRME SEFERBERLİĞİ
»  MEMURLARI'DA BÖLÜYORLAR "ESKİ MEMUR YENİ MEMUR"
»  ÇARŞI ALKOLE KARŞI, RESMİ İÇECEĞİ ÇAY!
»  "UNİVERSİTY OF ALLAH"TA DİPLOMALAR 100 DOLAR
»  ALKOL'ÜN DERTLERİ UNUTTURMADIĞI ORTAYA ÇIKTI
»  THY UÇAKLARINDA CEP İZNİ
»  ALKOLLÜ SÜRÜCÜNÜN EHLİYETİNE 5 YIL EL KONACAK
»  BİRİ NİKAHLI, BİRİ İMAM NİKAHLI BİRİ DE İMAM NİKAHLI SEVGİ
»  HÜKÜMETİN GÜCÜ GARİBAN İŞÇİLERE YETİYOR
»  MAYINLI ARAZİLER TEMİZLENECEK
»  HİÇ KİMSE YÖK BAŞKANININ YANINA BİLE YAKLAŞMADI
»  5 OĞLUMUN HEPSİ VATANA FEDA OLSUN
»  İŞTE BARZANİ'NİN YALAN SÖYLEDİĞİNİN KANITI
»  DOKTORLARDAN AKIL ALMAZ İTİRAFLAR
»  "TÜRKİYE, İSLAM'I YENİDEN YORUMLUYOR"
»  KAHRAMAN BİNBAŞIYA ARINÇ AYIBI
»  TÜRBANI BIRAK ŞEHİTLERE BAK
»  ÖĞRENCİLERDEN TÜRBAN PROTESTOSU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.