|
|
 |
 |
| |
| DOLAR |
| 42,8012 |
 |
|
 |
| EURO |
| 50,1590 |
 |
|
 |
| IMKB |
| 11.342,000 |
 |
|
 |
| ALTIN |
| 5.972,230 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
| |
| SEÇİLEMEYEN VEKİLLERE YARGI YOLU GÖZÜKTÜ
|
 |
 |
 |
|
|
|
| 22 Temmuz seçimlerinde aday
olmayan ya da aday olduğu halde seçilemeyen ve hakkında dokunulmazlık
dosyası bulunan 84 eski milletvekiline yargı yolu açılıyor.
|
| |
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
22. Dönemde Meclise gelen milletvekillerinden 150'siyle ilgili hazırlanan 285 dosya arasından eski milletvekillerinin dosyası ayrıldı. Yeniden seçilen milletvekillerinin dokunulmazlık dosyaları ise TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonunda kaldı.
Milletvekili seçilemeyen 84 eski vekil hakkında hazırlanan 227 dosya, Pazartesi günü TBMM Başkanlığı tarafından Başbakanlığa gönderilecek.
Başbakanlık, bu dosyaları Adalet Bakanlığına iletecek. Adalet Bakanlığının, bu dosyaları ilgili mahkemelere göndermesiyle yargı süreci başlayacak.
-EN ÇOK DOSYA ORAL HAKKINDA- Meclisten Başbakanlığa gönderilecek en fazla dokunulmazlık dosyası (karşılıksız çek verdiği suçlamasıyla hakkında 46 dosya bulunan) eski CHP Denizli Milletvekili Haşim Oral hakkında bulunuyor.
Oral'ı 26 dosyayla eski CHP Kocaeli Milletvekili Sefa Sirmen izliyor.
Sirmen hakkında "ihaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanmak, basın yoluyla hakaret, görevde suistimal, hizmet sebebiyle emniyeti suistimal" gibi suçlamalar bulunuyor.
Eski CHP Tokat Milletvekili Feramus Şahin ve DP'nin seçim barajını geçememesi nedeniyle Meclis dışında kalan eski Elazığ Milletvekili Mehmet Ağar'ın 8, eski Bağımsız Mardin Milletvekili Süleyman Bölünmez hakkında yaralama, hakaret ve tehdit iddialarıyla ilgili 4 dosya TBMM gündeminde yer alıyordu.
-SUÇ DOSYALARI- Eski milletvekilleri hakkında İhale Kanunu'na aykırılıktan, görevi kötüye kullanma ve resmi evrakta sahtekarlık, ihaleye fesat karıştırmak, avukatlık görevini kötüye kullanmak, görevi suistimal, yalan beyanda bulunmak, hizmet sebebiyle emniyeti suistimal, bir kısım kooperatiflere usulsüz arsa tahsis etmek, sahte olarak tanzim edilen resmi evrakı bilerek kullanmak, teşekkül halinde akaryakıt kaçakçılığı, kurumu zarara uğratmak, kamu kurumunu dolandırmak, görevli memura hakaret, hırsızlık, faili belli olmayacak şekilde adam yaralamak, tehdit, kaçak elektrik kullanmak, silahlı yağma suçuna azmettirmeye kadar çok çeşitli suçlardan dosyalar bulunuyor.
Esi AK Parti Konya Milletvekili Halil Ürün hakkındaki dosya "eşini döverek kasten yaralama", eski CHP Kırıkkale Milletvekili Halil Tiryaki hakkındaki dosya ise "Keskin'de düğünlerde saz çalmak suretiyle müzisyenlik yapanları toplayıp, izinsiz gösteri yapmaya teşvik ettiği ve kendisinin de bu şahıslarla birlikte yürüyüşe katılarak Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasına aykırı davrandığı" iddiasını içeriyor.
-DOKUNULMAZLIK TARTIŞMASI EKSİK OLMADI- 22. Dönem parlamentosunda yaklaşık 5 yıl boyunca "dokunulmazlık" tartışması yaşandı.
CHP, yasama dokunulmazlığı konusunda değişiklik yapılmadığı için Anayasada kapsamlı değişiklik yapılması taleplerini reddetti. CHP'nin üye vermemesi nedeniyle Anayasada değişiklik yapmak amacıyla kurulan Uzlaşma Komisyonu çalışmadı. CHP, hem kendi milletvekillerinin hem de AK Parti'li yöneticilerin dokunulmazlık dosyasının görüşülmesi için sık sık Genel Kurula grup önerisi getirerek konuyu gündemde tutmaya çalıştı.
AK Parti ise dokunulmazlıkların bir bütün olarak ele alınması, sadece milletvekillerinin değil, tüm dokunulmazlıkların düzenlenmesinden yana tavır aldı. Mecliste dokunulmazlık konusundaki oluşturulan Araştırma Komisyonu, CHP'li üyelerin itirazına karşı, dokunulmazlıkların korunmasını önerdi.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
|
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
| ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
AK Parti eski Milletvekili Şamil Tayyar, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran’ın uyuşturucu ... |
 |
|
 |
 |
|
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü “uyuşturucu” ... |
 |
|
 |
 |
|
Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanı Mansur Yavaş ve belediyedeki 38 meclis üyesi hakkında 'görevi ... |
 |
|
 |
 |
|
İstanbul Kadıköy'de bir dairede Yavuz Akan ve Demet Altan başlarından silahla vurulmuş halde ölü bulundu..
|
 |
-
|
 |
 |
|
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan yapılan tahminlere göre; hava sıcaklığı, mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. |
 |
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| YAZARLAR |
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
 |
| ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
AK Parti eski Milletvekili Şamil Tayyar, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran’ın uyuşturucu ... |
 |
|
 |
 |
|
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü “uyuşturucu” ... |
 |
|
 |
 |
|
İstanbul Kadıköy'de bir dairede Yavuz Akan ve Demet Altan başlarından silahla vurulmuş halde ölü bulundu..
|
 |
|
 |
 |
|
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan yapılan tahminlere göre; hava sıcaklığı, mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. |
 |
-
|
 |
 |
|
Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanı Mansur Yavaş ve belediyedeki 38 meclis üyesi hakkında 'görevi ... |
 |
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| ANKET |
|
|
 |
 |
|
|
|
| |
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
| |
|