Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5464
EURO
34,8346
IMKB
9.722,000
ALTIN
2.430,800
 
Hava Durumu ANKARA
17 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SEFERİHİSAR YANGINI ETKİSİNİ ARTTIIYOR
SEFERİHİSAR YANGINI ETKİSİNİ ARTTIIYOR
 
İzmir'in Seferihisar ilçesiyle Doğanbey Körfezi arasında otluk alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Yangın nedeniyle 3 tatil sitesi ve 1 köy boşaltılırken, yangının ilk tespitlere göre 500 hektarlık alanda etkili olduğu belirtildi.
 
10.8.2009 - 23:55

Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 6 yer ekibi, 30 arazöz, 11 dozer, 9 uçak ve 4 helikopter müdahale ederken, Doğanbey Eski Köyü tarafına ilerleyen yangın nedeniyle Seferihisar Belediyesi, anonslarla yurttaşları, evleri boşaltmaları konusunda uyardı.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, rüzgarın çok sert esmesi nedeniyle yangının büyüdüğünü belirterek, alevlerin Doğanbey köyü yakınındaki Eski Köy tarafına ilerlediğini, buradaki yerleşim birimlerinin boşaltılmasına başlandığını bildirdi.

İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi de şiddetli rüzgarın etkisiyle yangının büyüdüğünü ve yerleşim yerlerini tehdit ettiğini söyledi.

Eski Köy olarak bilinen Doğanbey Köyündeki evlerin yanı sıra Ömür beldesinde bulunan tatil siteleri olan Saklıkent, Derya Sitesi, Doğakentte bulunan evler, sivil savunma ekipleri ve belediye ekipleri tarafından boşaltıldı.

Tatil sitelerindeki evlerinden tahliye edilenler yol kenarında bekletilirken, görgü tanıkları, yangının başladığı ilk sıralarda kendilerinin müdahale ettiğini, ancak rüzgarın etkisiyle büyümesi üzerine jandarmanın gelerek kendilerini bölgeden uzaklaştırdığını ifade ettiler.
Köylüler hayvanlarının da telef olduğunu anlattılar.


Vali Kıraç

İzmir Valisi Cahit Kıraç, yangının söndürme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, hava unsurlarının bölgeye yönlendiğini, güneş batmadan bu felaketin atlatılmasını ümit ettiğini kaydetti. Çıkış nedeninin belirlenmeye çalışıldığını, jandarmanın ve başsavcının bölgede inceleme yaptığını ifade eden Vali Kıraç, olayın tüm adli boyutuyla incelendiğini söyledi.

Duman nedeniyle söndürme çalışmalarında ekiplerin zorlandığını ifade eden Vali Kıraç, orman ekiplerinin deneyimi nedeniyle zorlukların üstesinden geldiğini anlattı. Vali Kıraç, ''Büyükşehir Belediyemiz ve yatırımcı kuruluşların araçları da kullanılıyor. İnşallah hava kararmadan yangını kontrol altına alırız. Şu anda tamamen kontrol altında demiyorum ama çalışmayı sonladırmak üzere olduğumuzu söyleyebiliriz'' dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da belediye olarak tüm itfaiye gücüyle yangına müdahale ettiklerini belirterek, ''Daha çok yerleşim alanlarını korumaya çalışıyoruz. Kriz masasının direktifleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 500 hektar, ciddi bir alan. İstatistik olarak bilmiyorum ama son dönemlerde yaşanan en büyük yangın'' dedi.

Yangın bölgesindeki ambulanslar, dumandan etkilenen orman işçilerine müdahale ederken, yangında ciddi yaralanmaların olmadığı bildirildi.

Bu arada Saklıkent sitesindeki bazı vatandaşlar, siteye yakın bölgede yer alan çamlık alanın iyi temizlenmediğini öne sürerek, bu konuda yetkililere tepki gösterdi.

Vali Kıraç bazı televizyon programlarının canlı yayınlarına katılmasının ardından, yurttaşların sorunu anlatması için bir kişiyi makam arabasına çağırdı.

Yangının söndürme çalışmalarını Vali Kıraç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi ile Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de inceliyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İSTANBUL'DA FECİ KAZA: 2 ÖLÜ

ER MEYDANINDA TEKME TOKAT!

SARIKEÇİLİ YÖRÜKLERİ: "YIKILMADIK AYAKTAYIZ"
»  IRAK'TA HER AN SAVAŞ ÇIKABİLİR
»  TÜRKİYE, KORSAN CENNETİ!
»  BELEDİYE BAŞKANIN BİR GARİP KENDİNİ VURMA HİKAYESİ
»  METROBÜS'ÜN BAŞINA BU DA GELDİ!
»  EN SEKSİ LİDER HANGİSİ?
»  SİGARAYI BIRAKMAK İSTEYENE DEVLETTEN DOKTOR PARASI!
»  İŞTE BU GÜNKÜ TRAFİK KAZASI BLANÇOSU:29 ÖLÜ
»  AKYURT'TA TRAFİK KAZASI :5 ÖLÜ
»  10 YENİ AMBULANS HELİKOPTER GELİYOR
»  AT YARIŞINDA OLAY ÇIKTI İKİ AT BİRİNCİ OLDU
»  AKP'Lİ, DTP'Lİ EL ELE,KOL KOLA
»  DİKKAT, SICAK DAHA DA SICAK OLACAK!
»  3 G'DEN BİR İYİ BİR KÖTÜ HABER
»  DÜNYANIN EN ŞANSIZ VE ŞANSLI ADAMI!
»  94 YIL SONRA ÇANAKKALE ŞEHİDİNDEN GELEN MEKTUP
»  DUMANSIZ HAVA SAHASI BÜYÜK BİR YALAN
»  6,1 MİLYON İNTERNET ABONESİ VAR
»  ZARFTAKİ TOZ DETERJAN ÇIKTI
»  BAZ GELDİ MAHALLEYİ GERDİ
»  BAGAJA SIĞDIRDIĞI BUZAĞI ÇALINTI ÇIKTI
»  İSTANBULLU KUMA KAYIP!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.