Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5285
EURO
43,8239
IMKB
9.075,000
ALTIN
4.221,990
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SENDİKALARDAN ERDOĞAN'A TEHDİT GİBİ AÇIKLAMA
SENDİKALARDAN ERDOĞAN A TEHDİT GİBİ AÇIKLAMA
 
Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, Tekel işçilerinin sorunuyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdağan'la yapacakları görüşmeden olumlu bir adım çıkmaması halinde, 3 Şubat'ta üretimden gelen dayanışma gücünü kullanacaklarını söyledi.
 
27.1.2010 - 00:15
İşçi ve memur konfederasyon başkanlarının Tekel işçilerinin sorunuyla ilgili görüşmesinin ardından yapılan açıklamada, eylemlilik sürecinde kararlılık mesajı verildi. Türk-İş, Kamu-Sen, DİSK ve KESK başkanları ile Hak-İş Başkan Yardımcısı Mahmut Arslan'ın katıldığı başkanlar toplantısı sona erdi.

Yaklaşık 2,5 saat süren görüşmenin ardından başkanlar adına bir açıklama yapan Kumlu, Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun, bir yöneticisinin vefatı nedeniyle İstanbul'da olduğu için toplantıya katılamadığını, fakat alınan kararları aynen kabul ettiğini belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın, 28 Ocak Perşembe günü Tekel işçilerinin sorunu için bir görüşme yapacağı açıklamasını memnuniyetle karşıladıklarını kaydeden Kumlu, "Biz hükümetle bu işi masada çözmek için 21 Ocak'ta bir karar aldık. 28 Ocak'ta çözüm çıkmaması halinde 3 Şubat 2010 Çarşamba günü Tekel işçilerine destek olarak, üretimden gelen dayanışma gücümüzü kullanmak üzere karar altına aldık. Açlık grevleri de 28 Ocak'taki görüşmenin sonuna kadar ertelendi." dedi.

Hükümetten süreci sonlandıracak bir yaklaşım olmaması, bir müzakere teklifi gelmesi halinde nasıl tavır alacaklarının sorulması üzerine Kumlu, "Biz her türlü müzakereye açığız." dedi. Kumlu, eylemlilik sürecine devam edeceklerini kaydetti.

Kumlu, hükümetle uzlaşılamaması halinde genel grev yapılıp yapılmayacağıyla ilgili bir sorusu üzerine, genel grev sözünü kullanmamaya çalıştıklarını, üretimden gelen dayanışma gücünü kullanacaklarını belirtti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AYALON: "O BİR ŞAKAYDI" AÇIKLAMASI!

THY PİLOTLARI TEMİZE ÇIKTI!

İMRALI'YA AB ÇIKARTMASI
»  SAVAŞ PİLOTU OLDU!
»  PUTİN, RUS KARİZMASINI FENA ÇİZDİRDİ!
»  SAVCIDAN APO HAKKINDA ŞOK İDDİA!
»  ÇETİN DOĞAN PAŞA, İDDİALARA BU AKŞAM CEVAP VERECEK!
»  IĞDIR KARIŞTI
»  YARBAY DÖNMEZ'İN DAVASI KARAR'A KALDI
»  TEKEL İŞÇİLERİ ERDOĞAN-KUMLU GÖRÜŞMESİNDEN UMUTSUZ
»  "AKP, BALYOZ DARBESİNİ DOĞU"DA UYGULUYOR"
»  MUHSİN YAZICIOĞLU, AĞCA'YI NİYE TOKATLADI?
»  FLAŞ.. TEKEL'DE KRİTİK GÖRÜŞME PERŞEMBE SAAT 18.00'DE
»  ÖĞRETMEN ADAYLARI HAZİRAN'I BEKLEYECEK
»  "DARBE SENARYOLARI AŞK-I MEMNU DİZİSİ GİBİ"
»  AĞCA, PASAPORT BAŞVURUSUNDA BULUNDU
»  İSRAİL'DEN ERDOĞAN'I KIZDIRACAK RAPOR
»  BBC'DEN BAŞBUĞ YORUMU
»  SOĞUKTA YÜZ FELCİNE DİKKAT
»  BAHÇELİ, ORGENERAL BAŞBUĞ'U ELEŞTİRDİ
»  "BİZE GAZ VERMEYE ÇALIŞMAYIN"
»  BAHÇELİ'DEN, AKP'NİN AÇILIM BROŞÜRÜNE ELEŞTİRİ
»  FARKINDA OLMADAN PKK DESTEKCİSİ OLABİLİRSİNİZ!
»  MOTORİN'E İNDİRİM GELDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.