Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5004
EURO
34,7694
IMKB
9.525,000
ALTIN
2.488,700
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SGK'DAN İYİ HABER
SGK DAN İYİ HABER
 
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) düzenleme yaparak, "yeşil kartlı vatandaşlar" ve terör gazilerinin sağlık alanındaki pek çok sıkıntısını giderdi.
 
25.3.2013 - 14:33

SGK, SUT'ta yaptığı düzenleme ile daha önce “yeşil kartlı” olarak tanımlanan ve genelsağlık sigortası primi devlet tarafından karşılanan vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanma koşullarına yönelik değişiklikler yaptı. Daha önce primleri devlet tarafından karşılananların özel hastanelerin acil servislerine kabul edilebilmesi için, kişinin 112 ambulans ile getirilmiş olmaları koşulu aranıyordu. Düzenleme ile bu zorunluluk kaldırıldı ve “yeşil kartlıların” hayatı tehdit eden acil durumlarda özel sağlık hizmeti sunucularına doğrudan müracaat edebilmelerinin önü açıldı. Böylelikle “yeşil kartlıların” acil durumda kendi olanaklarıyla özel hastanelere müracaatlarının kabul edilememesi nedeniyle yaşanan sıkıntılar giderildi. SUT'ta primleri devlet tarafından ödenen vatandaşlara ilişkin yapılan diğer düzenlemeler şöyle:

“-Üniversite hastanelerinde tedavi gören yeşil kartlı vatandaşlar, gerekli görülmesi halinde başka bir üniversite hastanesine sevk edilebilecek. Üniversite hastanelerinde tedavi gören yeşil kartlıların, gerekli olduğu durumlarda başka bir üniversite hastanesine sevk edilebilmeleri mümkün değildi. Bu kişilerin, yeniden Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneden sevk alınması gerekiyordu. Yapılan düzenleme ile hastaya ikinci bir sevk alınması uygulamasına son verildi.

-Yeşil kartlı vatandaşlar, TSK'ya bağlı üçüncü basamak sağlık hizmeti sunucularına (GATA, Haydarpaşa GATA ve TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi) doğrudan müracaat edebilecek. TSK ile SGK arasında, üçüncü basamak sağlık hizmeti sunucularını kapsayan götürü bedel üzerinden hizmet alım sözleşmesi imzalandı. Sözleşme kapsamı için belirlenen bedel ile yeşil kartlıların tedavileri TSK'nın üçüncü basamak hastanelerinde sağlanmış olacak.

-Yeşil kartlılar, yanık, vurgun, soba zehirlenmesi gibi durumlarda uygulanan “hiperbarik oksijen tedavisi” için resmi ve özel sağlık hizmeti sunucularına doğrudan müracaat edebilecek.

-Primi devlet tarafından karşılananlar, organ nakli ve nakil sonrası kontrolleri için doğrudan üniversite hastanelerine gidebilecek.

-Yeşil kartlılar, kadavradan organ nakli içinse özel sağlık hizmeti sunucularına doğrudan başvurabilecek. sağlık bakanlığı Ulusal Koordinasyon Merkezince uygun organ bulunması nedeniyle özel sağlık hizmeti sunucularına yönlendirilen yeşil kartlı hastaların “kadavradan organ nakli” bedelleri karşılanacak.

“Greft ve membran” hastaya aldırılmayacak

SUT'taki değişikliklerle tıbbi malzemeler konusunda yapılan düzenlemeler şöyle:

“-Birçok tıbbi malzemenin kullanım şartları belirlendi ve hastaların en doğru tıbbi malzemelere ulaşmaları sağlandı.
-Hastaların acil hallerde ihtiyaç duyduğu tıbbi malzemelere anında erişmelerinin yolu açıldı.
-Acil hallerde tıbbi malzeme kullanılması gereken durumlarda istenen sağlık kurulu raporu, konsey kararı gibi belgeler kaldırılarak hastaların hayati öneme haiz tıbbi malzemelere erişimi kolaylaştırıldı.
-Ağız ve diş tedavilerinde eskiden hastaya aldırılan greft, membran gibi tıbbi malzemelerin hastane tarafından temini zorunlu hale getirilerek hasta mağduriyeti giderildi.
-Tıbbi malzeme ödemelerinde iller arasındaki farklı uygulamalar sona erdirildi. Böylece vatandaşlar kurumun hangi malzemeye hangi ödemeyi yapacağını bilecek.
-Vatandaşlara SGK'ca sağlanan protez ve ortezlerin sayısı artırıldı.

 

HABERİN TAM METNİ İÇİN: http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22893491.asp



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


54 MİLYON KİŞİ KREDİ KARTIYLA YAŞIYOR

KRİZ SIRASI HANGİ ÜLKEDE?

RUMLAR AB'YE TESLİM OLDU!
»  PİYASALARDA RUM DALGASI!
»  TOKİ, TURİZME EL ATTI!
»  CEP'TEN KONUŞMA CEP YAKACAK!
»  İŞSİZ SAYISI ARTTI!
»  TÜRK EKONOMİSİNE KORKUTAN UYARI!
»  OTOMOBİLDE VERGİ SÜRPRİZİ!
»  MERKEL'İ ZOR GÜNLER BEKLİYOR
»  YAŞLI PERSONELİ EMEKLİLİĞE TEŞVİK!
»  MOTORİN FİYATLARINDA İNDİRİM!
»  BANKALARA CEZA YAĞDI!
»  YENİ PİYASA ŞOKLARINA HAZIRLIKLI OLUN!
»  ALTIN DEVİNİN BAŞI DERTTE
»  ATM'LER ÜCRETLİ OLUYOR
»  ALTIN YİNE İRTİFA KAYBEDİYOR!
»  DOĞALGAZ'A ŞOK ZAM!
»  YÜKSEK MAAŞ ALAN HAPSE GİRECEK!
»  BENZİN'DE 10 KURUŞLUK İNDİRİM
»  KREDİLERE BDDK FRENİ GELEBİLİR!
»  TABELALARA YENİ DÜZENLEME
»  MALİYE'DEN VOLKAN'A FERRARİ SORUŞTURMASI
»  MEMURA FAZLA MESAİ MÜJDESİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.