Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,6808
EURO
47,1376
IMKB
10.747,000
ALTIN
4.390,440
 
Hava Durumu ANKARA
20 / 30 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SINIR ÖTESİ'NE SON!
SINIR ÖTESİ NE SON!
 
Hükümetin, Kürt sorununa çözüm bulmak amacıyla başlattığı demokratikleşme açılımı çalışmaları devam ederken; Başkent Ankara'da dün yaşanan baş döndürücü trafiğin altında, hükümetin ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin önümüzdeki dönemde alacağı 3 kritik kararın yattığı öğrenildi
 
16.9.2009 - 08:44
. Hükümet, açılım çabaları devam ederken, TSK'ya Irak'ın kuzeyine sınır ötesi operasyon yetkisi veren tezkerenin olumsuz atmosfer oluşturmasından endişe ediyor. Genelkurmay ile 17 Ekim'de süresi dolacak tezkerenin bir yıl daha uzatılmaması müzakere edilirken; terör örgütünün tasfiyesi amacıyla genel bir af çıkarılmaması yoluna gidilmesi ve etkin pişmanlığı düzenleyen TCK 221. maddenin esnek uygulanması düşünülüyor. Son dönemde yaşanan terör olaylarında şehit verilmesi üzerine çabaların sekteye uğramasından endişe eden hükümet, örgütün silah bırakmasından sonra rutin devriyeler dışında TSK'nın operasyonlarının da durdurulmasını tartışıyor.

ZİYARET ZİNCİRİ

Başbakan Erdoğan'ın dün MGK üyesi bakanlarla yaptığı mini zirve sonrasında Genelkurmay Başkanı Başbuğ'u kabulü ve hemen ertesinde Köşk'ten aldığı sürpriz randevunun perde arkasında yatan 3 kritik karar şöyle:
TEZKERE: Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 1 yıllık süreyle Irak'ın kuzeyine sınır ötesi operasyon yapma yetkisi veren hükümet tezkeresinin süresi 17 Ekim tarihinde doluyor. Hükümet, bu tarihte TSK'ya yeni bir yetki verilmesinin veya tezkerenin süresinin uzatılmasının açılımı sekteye uğratabileceğini düşünüyor. Bu konu Genelkurmay ile müzakere edilerek formül aranacak. Son dönemde yaşanan terör olaylarında şehit verilmesi üzerine çabaların sekteye uğramasından endişe eden hükümet, örgütün silah bırakmasından sonra rutin devriyeler dışında TSK'nın operasyonlarının da durdurulmasını tartışıyor.
AF YOK: Açılımın önemli bir ayağını oluşturan terör örgütü üyelerinin tasfiye edilmesi konusunda yorumların ve beklentilerin aksine genel bir af düzenlemesi olmayacak. Hükümet bunun yerine etkin pişmanlığı düzenleyen Türk Ceza Kanunu 221. maddenin esnetilmesi ve fiili durum yoluyla örgüt üyelerinin tasfiyesi yoluna gidecek. Örgütün lider kadrosu ise bu haktan yararlanamayacak.
MAHMUR: Terör örgütü içindeki Suriye ve İran uyrukluların durumu da netleşmeye başladı. Bugüne kadarki istihbarat raporları, incelemeler ve görüşmeler sonucunda Mahmur Kampında bulunan 11-12 bin kişiden yaklaşık 6 bin 500-7 bininin Türkiye'ye gelmek istedikleri, geri kalanların bir bölümünün kampta kalmayı tercih ettikleri, önemli bir bölümünün de Suriye ve İran'a gitmek istedikleri tespit edildi. Terör örgütü içinde bulunan bu ülke vatandaşlarının da ülkelerine dönmeleri için temas trafiğinin sürdüğü belirtildi.

4 SAATLİK MARATON
ANKARA'DA demokratikleşme açılımı ve terörle mücadele konusunda baş döndüren bir trafik yaşandı. Başbakan Tayyip Erdoğan, sabah saatlerinde MGK üyesi bakanlarla bir araya geldi. 1 saat 50 dakika süren bu toplantının ardından Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile görüştü. Bu görüşme ise 2 saat 10 dakika sürdü. Erdoğan'ın Ankara dışındaki programları nedeniyle haftalık olağan görüşme kapsamında yapılan görüşme baş başa gerçekleşti.

KÖŞK PROGRAMI EKLENDİ
Başbakan Erdoğan, ABD seyahati ve İstanbul'daki programları nedeniyle uzun süre Ankara'da olamayacağı için öğleden sonra da Çankaya Köşkü'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü. Kritik görüşmelerin ardı ardına gelmesi gözleri bu temaslara çevirdi.(SABAH)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DTP'Lİ VEKİLDEN ÇİRKİN SÖZLER

İÇKİ REFERANDUMUNA AK PARTİ'Lİ VEKİLDE TEPKİ

İKİ HASTANEYE 10 GÜN HASTA KABUL ETMEME CEZASI
»  HAKLI OLDUĞUMUZ ORTAYA ÇIKTI
»  "GİZLİ BELGE AÇIKLAMAK KAMUOYUNU AYDINLATMAK"MIŞ
»  DOKUNULMAZLIKLAR SINIRLANDIRILMALI
»  AKP'DEN KAPALI OTURUM SAVUNMASI
»  CHP'Lİ BAŞKAN'IN AKP'YE İSYANI
»  SÜPER SAVCIYA DAVA
»  AB'DEN MEMURA GREV HAKKI BASKISI
»  ÇİN'DE AYAKLI YILAN BULUNDU!
»  BAYKAL, , DAVUTOĞLU İLE NE KONUŞTU?
»  TUĞLUK'A VATAN HAİNLİĞİ SUÇLAMASI
»  GÜL'DEN SÜRPRİZ RANDEVU
»  TOKİ'DEN 300 BEDAVA KONUT
»  CHP'Lİ VEKİL'İN TABANCALARI ÇALINDI
»  PKK'NIN HARAÇ KESTİĞİ GÜMRÜK KAPISI!
»  26 ÜLKEYE, YENİ BÜYÜKELÇİ
»  SEKS İÇİN PARA İSTEYEN EŞİNİ BOŞUYOR
»  TÜRKİYE'NİN TAŞI TOPRAĞI SİLAH!
»  "İHMAL VAR KABUL EDİYORUM"
»  ERDOĞAN'DAN CEZA AÇIKLAMASI!
»  SABİH KANADOĞLU'NDAN İLGİNÇ SÖZLER!
»  SİGARA YASAĞI 300 BİN KİŞİYİ İŞSİZ BIRAKACAK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.