Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
STAR,GİZLİ ARŞİV'İ ÜSTÜNE ALINDI!
STAR,GİZLİ ARŞİV İ ÜSTÜNE ALINDI!
 
Star gazetesi dün yaptığı bir “yalanlamayla” Abdullah Gül ve ailesine saldıran, bürokrat ve gazetecileri hedef gösteren gizliarşiv isimli twitter hesabını üstlendi
 
24.8.2014 - 09:22

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve ailesine ağır eleştirler yönelten, birçok bürokrat ve gazeteciyi hedef gösteren gizliarşiv adlı twitter hesabını, yandaşlığı kabul eden Star gazetesi üstlendi.

Taraf gazetesinin dün yayımladığı “@gizliarşiv’in şifresi çözüldü” başlıklı haberde; Gül ve ailesine “ağır eleştirilerde” bulunan, bazı ekonomi bürokratlarını “vatan haini” ilan eden ve muhalif gazetecilerin isimlerini de gözaltına alınacaklar arasında geçiren “@gizliarsiv” isimli Twitter hesabının Başbakanlık ve yandaş medya tarafından yönetildiği dile getirildi. Söz konusu hesapla ilgili suç duyurusunda bulunulduğu kaydedilen haberde şu ifadelere yer verildi:

“Suç duyurusu üzerine, şantaj ve hakaret amacıyla kullanılan ‘Gizli Arşiv’ isimli, Twitter hesabı ile ilgili araştırma yapıldı. Araştırma sonucunda, ‘Gizli Arşiv’ isimli hesabın şifresinin, üç ayrı merkezden kullanıldığı belirlendi. Sözkonusu merkezlerden ikisi Ankara’da, birisi de İstanbul’da çıktı. Ankara’da bulunan adreslerden birisinin Başbakanlık’a ait olduğu belirlendi. Yani, ‘Gizli Arşiv’ isimli Twitter hesabına, Başbakanlık’ın bilgisayarlarından mesaj atıldığı tespit edildi. Bu tespit, IP numaraları aracılığı ile gerçekleştirildi. Ankara’dan tespit edilen ikinci adres ise hükümete yakınlığı ile bilinen bir gazetenin Ankara temsilciliği çıktı. Yani, sözkonusu gazetenin Ankara temsilciliğinde bulunan bilgisayarlardan da bu hesaba mesaj atıldığı belirlendi. Bunun dışında, hesabı kullanan üçüncü adres ise İstanbul İkitelli olarak kayıtlara geçti. İstanbul İkitelli’de bulunan hükümete yakınlığı ile bilinen bir başka gazetenin merkezinin bilgisayarlarından, bu hesaba mesajlar yazıldığı belirlendi. Yani sahte hesabın, iki hükümete yakın gazetenin bilgisayarından ve bir de Başbakanlık’taki bilgisayardan mesaj atıldığı saptandı.”

Star suçu ve yandaşlığı üstlendi
Haberin yayımlanmasının ardından Star gazetesinin internet sitesinden “zorunlu açıklama” olarak yapılan duyuruda ise şöyle dendi: “Taraf Gazetesi’nin bugün yayınladığı haberde, Star Gazetesiyle ilgili ima yoluyla veya doğrudan yazılmış ifadelerin tamamı yalandır. Haber sinsi ve alçakça bir kampanyanın eseridir. Adı geçen gazetenin sahip ve yöneticilerine karşı bu konuda tarafımızdan açılmış iftira davası bulunduğunu da kamuoyuna duyururuz.”

Hani dava nerede?
Öte yandan, Star’ın suçu ve yandaşlığı üstlenme niteliği taşıyan “yalanlamasında” dahi yalan ifadelere yer verildi. Kamuoyu önünde “haklılık” izlenimi vermek için iftira davası açıldığına dair ifadeler gerçeği yansıtmıyor. Star gazetesi, hukuk önünde hesaplaşılıyor izlenimi yaratmak istese de konuya ilişkin hiçbir tekzip göndermemiş, yasal süreç başlatacak “haklılığı” kendinde bulamamıştır.TARAF



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TVEM'DEN YENİ TRANSFERLER

RTÜK ESKİ BAŞKANI NURİ KAYIŞ'IN ACI GÜNÜ

TARAF'IN HABERİ, STAR'I KIZDIRDI!
»  EN MUTLU ÇALIŞANLAR TWİTTER'DA
»  'GİZLİ ARŞİV'İN ŞİFRESİ ÇÖZÜLDÜ!
»  DOĞAN GRUBUNA YENİDEN VERGİ ŞOKU!
»  AMBERİN ZAMAN.'BİZE O...PU DEYİP....''
»  CUMHURİYET'TE BEBEK SEVİNCİ
»  GAZETECİ FENDİYE KARTAL ANILDI
»  O GAZETECİ'DEN HAYRUNİSA GÜL'E YANIT!
»  14 GAZETECİ KOVULACAK İDDİASI!
»  STAR'DA BEBEK SEVİNCİ
»  YILMAZ ÖZDİL'DEN HÜRRİYET'E VEDA
»  İDRİS BAL, STAR'I YIRTIP ÇÖPE ATTI!
»  ABDÜLKADİR SELVİ'DEN EL SIKMAMA YORUMU!
»  BİRAND'IN OĞLUNA KANAL D'DEN ŞOK!
»  IŞİD,ABD'Lİ GAZETECİNİN BAŞINI KESTİ
»  HAYRUNİSA GÜL'ÜN TOKALAŞMADIĞI GAZETECİ!
»  GAZETE HABERTÜRK'TE FLAŞ GELİŞME
»  CUMHURİYET'TEN YAZARINA SANSÜR!
»  FENDİYE KARTAL'I ANIYORUZ
»  CEM UZAN'DAN SÖZCÜ'YE BOMBA AÇIKLAMALAR
»  HANGİ GAZETE NE KADAR SATTI?
»  TVEM'E YENİ TRANSFERLER!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.