Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8520
EURO
43,3708
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.001,330
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SURİYE MUHALİFLERİ SİLAH İSTİYOR!
SURİYE MUHALİFLERİ SİLAH İSTİYOR!
 
Suriye Ulusal Koalisyonu lideri Muaz El Hatib: ABD aktif rol oynamıyor, oysa onun desteği belirleyici
 
25.11.2012 - 00:04

Suriye Ulusal Koalisyonu lideri Muaz El Hatib,  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için İstanbul'a geldi.

Başbakan ile yapacağı görüşme öncesinde cnnturk.com muhabiri Deniz Kilislioğlu'na konuşan El Hatip, "Özgür Suriye Ordusu için spesifik silahları hâlâ istiyoruz. Çünkü verdiğimiz mücadele bunu gerektiriyor" dedi.

"Hem siyasi, hem mali, hem gereken askeri desteği uluslar arası camiadan bekliyoruz" diyen El Hatip konuşmasına şöyle devam etti: "Suriye halkı 2 yıldır bu mücadeleye devam ediyor ve uluslar arası toplumun mutlaka sorumlulukları yerine getirmesi gerekiyor. Türkiye, Katar, Suudi Arabistan gibi ülkeler gerçekten ciddi destek verdiler; fakat beklentimiz hâlâ daha yüksek. Hem uluslararası toplumdan, hem dostlardan. Çünkü, ihtiyaçlar çok fazladır. Türkiye'deki kardeşlerimiz üstün çabalar harcadılar, biz bunu biliyoruz. Fakat, buna rağmen Özgür Suriye Ordusu için spesifik silahları hâlâ istiyoruz. Çünkü, verdiğimiz mücadele bunu gerektiriyor. Savaş olmadan bu rejimin düşürülmesini, bu krizin çözülmesini isteriz ancak savaş hala devam ediyor; çok ihanetlere maruz kalıyor, rejim tarafından bombardıman altında kalıyor. Bu yüzden bu işin destekle çözülmesi gerekiyor."

Dünyanın çeşitli şehirlerinde temsilcilikler açmanın Koalisyonun hedefleri arasında olduğu ifade eden El Hatip "O şehirlerden biri de İstanbul. Bize gelecek hafta biteceğinin sözünü verdiler. Ama, o ofisin temsilcisi kim olacak, bir isim belirlemek için biraz zaman gerekebilir" dedi.

El Hatip, ABD'den gereken desteği göremediklerini belirterek "ABD aktif rol oynamıyor, oysa onun desteği belirleyici" diye konuştu.

Muaz El Hatib'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi ise İstanbul'da Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde gerçekleşti. Basına kapalı yapılan görüşme 1 saat sürdü.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DAĞDA BİZE KURŞUN SIKAN BİZİM EVLADIMIZ!

KADINA ŞİDDETE SIFIR TOLERANS!

YENİ ANAYASA'DA GENELKURMAY'IN POZİSYONU
»  TBMM'DE ALTIN BULUNDU!
»  170 PKK'LI TESLİM OLDU!
»  ''ÖĞRETMENLER ANA-BABA KADAR DEĞERLİ''
»  ''BAŞBAKAN 10 YILDA 25 YIL YAŞLANDI''
»  ÖZAL'IN NAAŞINDA RADYOKTİF MADDE!
»  İRAN İSTİHBARATI, PKK'YI SİLAH YOLLAMIŞ!
»  DAVUTOĞLU'NDAN RUSYA'YA PATRİOT YANITI!
»  MECLİS'TE 'BLUES' RÜZGARI
»  DARBE KOMİSYONU:''ÖZAL'IN ÖLÜMÜŞÜPHELİ''
»  DIŞİŞLERİ: ''MALİKİ HEZEYAN İÇİNDE''
»  PKK, VAN'DA OKUL YAKTI!
»  ASKERİ OKULDA BALYOZ'A DESTEK EYLEMİ!
»  MECLİS'TE 'KİŞİLİK' KAVGASI!
»  "O OKUL, CEMAATİN DEĞİL"
»  ARINÇ VE İNCE İFTARDA AYNI MASADA!
»  PAŞA'DAN İSTİFA HABERİNE F-16'LI YANIT
»  'MÜSLÜMAN AKAN KAN'A SEYİRCİ KALAMAZ'
»  ÖCALAN 44. GİZLİ TANIK İDDİASI
»  BAKIR FABRİKASINDA PATLAMA,5 KİŞİ ÖLDÜ
»  SUAT KILIÇ'DAN TARTIŞILACAK SÖZLER
»  RUSYA'DAN TÜRKİYE'YE PATRİOT UYARISI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.