Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3721
EURO
34,9916
IMKB
9,097
ALTIN
2.326,010
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Saadet'ten Erbakan'lı Açıklama
Saadet ten Erbakan lı Açıklama
 
Milli Gazete yazarı Adnan Öksüz, Erbakan'ın 1973 yılında "Siz solcu musunuz?" sorusuna "Muhterem kardeşim, gemi sağa doğru yol alırken bayrak sola doğru dalgalanır!" cevabı verdiğini aktardı.
 
27.3.2023 - 21:29

 Saadet Partisi'ne yakın Milli Gazete yazarı Adnan Öksüz, köşesinde, "Erbakan Hoca, “Siz Solcu Musunuz?” Sorusuna Ne Cevap Verdi?" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Öksüz, Saadet Partili Sabri Tekir'in anlatımına göre Erbakan'ın siyasi yasaklı olduğu 1973 yılında Milli Selamet Partisi’nin amblemi üzerinden sorulan "Siz solcu musunuz?" sorusuna "Muhterem kardeşim, gemi sağa doğru yol alırken bayrak sola doğru dalgalanır!" cevabını verdiğini aktardı.

Yazının ilgili bölümü şöyle:

"Refah-Yol Hükümeti’nde bakanlık görevi üstlenen, Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Sabri Tekir, Saadet Partisi’nin Millet İttifakı’ndaki bugünkü konumunu anlatırken Erbakan Hoca’mızla alakalı çarpıcı bir anısını, hatırasını paylaştı.

Sabri Tekir, eğitimci-araştırmacı Mustafa Aydın’ın hazırlayıp sunduğu, Muhittin Yıldırım hocanın da daimi konuk olarak iştirak ettiği TV5’teki Mihenk Taşı programında o anısını şu cümlelerle anlattı:

“1973 seçimlerinden önceydi. Milli Selamet Partisi (MSP) kurulmuştu. Milli Selamet Partisi kurulduğunda Erbakan Hoca siyasi yasaklıydı. Dolayısıyla MSP’nin Genel Başkanı Süleyman Arif Emre idi. İkisi de merhum oldular.

Fakat daha sonra tam seçime doğru Erbakan Hoca, Milli Selamet Partisi’nin liderliğini aldı. İşte tam o sırada Erbakan Hoca’nın İzmir’e bir seyahati oldu. İzmir’de MSP il teşkilatında bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında fikirlerini anlattı, 45 dakika kadar sürdü.

Sonra sorular kısmına geçildi. Basın toplantısını izlemek üzere gelen basın mensupları vardı. Onlardan bir tanesi güya Erbakan Hoca’yı zor duruma bırakacak bir soru sordu. O zaman Milli Selamet Partisi’nin amblemi anahtar şeklindeydi. Anahtarın dişleri de sol taraftaydı. Onu bir bayrak olarak kabul etti ve, ‘Hocam sizin Milli Selamet Partinizin ambleminde anahtarın bayrak kısmı sola doğru dalgalanıyor. Siz solcu musunuz?’ diye sordu. Erbakan Hoca bunun üzerine güldü ve dedi ki: Muhterem kardeşim, gemi sağa doğru yol alırken bayrak sola doğru dalgalanır! Öyle okuyacaksınız!

Dolayısıyla şimdi Saadet Partisi’nin gittiği istikamet bellidir. Bu istikamet uzlaşmaya, asla ve asla mani değildir. Problemler uzlaşma yoluyla çözülür. Bir ailedeki problem dahi yine aynı şekilde aile bireyleri arasında uzlaşma sağlanarak çözülür. Evet, dolayısıyla da o ittifak görüşmelerinde Saadet Partisi’nin pozisyonu uzlaşma noktasında asla ve asla problem çıkarmamaktır. Makulü yakalamak olmuştur.

Ve hakikaten de güzel bir sonuç elde edilmiştir. İnşallah bu sonuç siyasi iktidarda uygulamaya da yansıtmak suretiyle milletimizin düze çıkmasını temin eden bir sonuç olacaktır diye düşünüyorum.”

'ERDOĞAN, CHP’NİN DESTEĞİ İLE MİLLETVEKİLİ OLMADI MI?'
Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Sabri Tekir, ‘CHP ile nasıl birliktelik olur?’ söylemlerine yönelik ilginç de bir örnek verdi, TV5’teki programda. Kulak verelim;

“2002 seçimlerinde Yüksek Seçim Kurulu ( YSK) Erdoğan’ın adaylığını reddetmedi mi? Evet, reddetti; milletvekili seçilmesine engel olduğu gerekçesiyle. Ortaya çıkan bir tabloyla Sayın Deniz Baykal’ın desteğini almadı mı? Cumhuriyet Halk Partisi lideri olarak Sayın Deniz Baykal’ın desteği olmasaydı Sayın Cumhurbaşkanı’nın milletvekili olması mümkün olabilecek miydi?

Bu destek olmasaydı Siirt’teki seçimin yenilenmesi cihetine gidilebilir miydi? Siirt’teki seçimlerin yenilenmesi ve orada kendisinin aday olması söz konusu olabilir miydi? Hayır. Yani Deniz Baykal son derece önemli bir destek verdi. Desteği vermekle doğru mu yaptı? Doğru yaptı. Çünkü çözümsüz bir takım şeylerden, basit şeylerden bir insanın siyasi hayatına engel getirmek veya yasak getirmek demokratik çizgiyle bağdaşmaz.

Cumhuriyet Halk Partisi ile bizim özellikle 1974’te teşkil ettiğimiz koalisyon hükümeti, Türkiye’nin hayrına olacak çok önemli hizmetleri gerçekleştirmiştir. Sadece Kıbrıs Barış Harekâtı bile yeter. O hizmeti, o koalisyonun yapmış olduğu hizmet tarihsel önemi açısından yeter de artar. Şimdi kalkıp da Millet İttifakı’na dâhil olan siyasi partilere CHP ile işbirliği yapıyormuş gibi bir takım suçlama veya anti propaganda yapmak gibi bir şeyin inşasına girmelerini hayretle karşılıyorum.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Kılıçdaroğlu'na Anında Destek

100 Bin İmza Maratonu Sona Erdi?

Kılıçdaroğlu Startı Twitter'dan Verdi
»  Nihal Olçok: FETÖ Temizlenmedi
»  Ahmet Özal: 200 Liraya İmza Veren Var
»  AK Parti’nin Stratejesi Hazır
»  "2.Turda Erdoğan'ıun Kazanması Muhtemel"
»  Gonca Vuslateri'den 'İnce 'Paylaşım
»  Benzine Zam Geliyor
»  Tantan'dan Bahçeli'ye Hizbullah Yanıtı
»  Bahçeli'den Hüda-Par Savunması
»  Aslı Baykal'dan Muharrem İnce Paylaşımı
»  İmamoğlu'ndan'Temelsiz Temel' Eleştirisi
»  Sinan Oğan da 100 Bin İmzayı Topladı
»  CHP ve İYİ Parti'den 9 İlde Ortak Liste
»  Fazıl Say’dan Muharrem İnce Paylaşımı
»  CHP Trabzon'un 25 Aday Adayı Tanıtıldı
»  Gözler Milletvekili Aday Listelerinde
»  Kılıçdaroğlu'ndan 'Rehavet 'Uyarısı
»  Eski Ülkücüler 'Mİllet İttifakı' Dedi
»  Erdoğan'dan Zehir Zemberek sözler
»  Muharrem İnce 100 Bin İmzaya Ulaştı
»   Yeniden Refah'ta Kriz Çıktı!
»  BDDK’dan İki Yeni Banka Kurulmasına Onay
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.