Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3993
EURO
34,8101
IMKB
10.209,000
ALTIN
2.404,810
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Samsunspor Yeniden Süper Ligde
Samsunspor Yeniden Süper Ligde
 
Samsunspor, Eyüpspor'un sahasında Gençlerbirliği'ne yenilmesinin ardından Süper Lig'e yükselmeyi garatileyen ilk takım oldu.Spor Toto 1. Lig’in 32. haftasında Eyüpspor’un Gençlerbirliği’ne 2-0 yenilmesiyle Yılport Samsunspor, normal sezonun bitimine 6 hafta kala Süper Lig’e yükselmeyi garantiledi.
 
13.4.2023 - 09:07

Eyüpspor-Gençlerbirliği maçının tamamlanmasının ardından kırmızı-beyazlı taraftarlar sokaklara dökülerek Süper Lig’e çıkmanın coşkusunu yaşadı. Kırmızı-beyaz bayraklarla, meşalelerle Samsun sokaklarını inleten taraftarlar şampiyonluk coşkusunu doyasıya yaşadı.

YENİ HEDEF REKOR
11 yıllık Süper Lig hasretini sona erdiren Samsunspor, Spor Toto 1. Lig tarihinin en fazla puanla şampiyon olan takımı olmak için kolları sıvadı.

Teknik direktör Hüseyin Eroğlu’nun öğrencileri, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un (Medipol Başakşehir) 2013-2014 sezonunda 78 puanla kırdığı rekoru, maksimum puan toplayarak geride bırakıp, unutulmayacak bir sezona imza atma peşinde…

Ligde 20 maçlık yenilmezlik serisi bulunan kırmızı-beyazlılar, sahaya çıkacağı kalan 3 maçından 3 puanla ayrılması halinde, 81 puana ulaşarak lig tarihinin yeni rekoruna sahip olacak.

HÜSEYİN EROĞLU: ARTIK BİR SÜPER LİG TAKIMIYIZ
Spor Toto 1. Lig takımlarından Samsunspor’un teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, “Bugün artık Süper Lig takımıyız” dedi.

Hüseyin Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ligin 32. haftasında en yakın takipçileri Eyüpspor’un konuk ettiği Gençlerbirliği’ne 2-0 yenilmesiyle normal sezonun bitimine 6 hafta kala Süper Lig’e yükselmeyi garantilediklerini belirtti.

Samsunspor’da göreve başladığında takımın 7. sırada yer aldığını hatırlatan Eroğlu, “Söz veriyorum Yılport Samsunspor’un 11 yıllık Süper Lig özlemini sona erdireceğiz, demiştim. Verdiğimiz sözün üzerinden 176 gün geçti ve bugün artık bir Süper Lig takımıyız. Öncelikli olarak bu kupa, Samsun kentine armağan olsun. Bir takımın başarısı kentin ve tartışmasız taraftar gücünün yanı sıra başkan ve yönetimin ekibe verdiği güvenle doğru orantılıdır. Biz her baktığımızda arkamızda ve yanımızda Sayın Başkanımız Yüksel Yıldırım ve yöneticilerimizi gördük. Kendilerine çok teşekkür ederim. Günün en az 15 saati çalışan teknik kadrodaki arkadaşlarıma da çok teşekkür ederim. Onlar olmasa gerçekten başaramazdık” ifadelerini kullandı.

Hüseyin Eroğlu, bu süreçte çok emek verdiklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

“Çok çalıştık, 20 maçlık yenilmezlik serisi ile ligi domine ettik. Puan kaybedeceğimizin beklendiği her maçı 4-5 golle kazandık. Pendikspor, Eyüpspor, Sakaryaspor gibi şampiyonluk yolundaki rakiplerimizi evlerinde yendik. Zaman geldi penaltıları atamadık, çok sayıda kart cezalısı ve sakat oyuncumuz oldu ama hiçbir bahanenin arkasına sığınmadık. Bizi bu noktaya taşıyan çok önemli iki değerimiz vardı, biri sistem, ikincisi takım olmak. Yedi oyuncumuzun olmadığı maçlarda bile sistem ve takım oyunu ile sonuca gittik. Her maçın her dakikasında bu sisteme sahip çıkan futbolcularıma teşekkür ederim. Taraftarımız, en zor zamanda bile yanımızda yer aldı. Göreve geldiğimizde bir-iki maç iyi sonuçlar alamadık ancak zor günleri onların desteği ile aştık. Süper Lig, Samsunspor taraftarı ile daha renkli olacak. Onlara çok teşekkür ederim. Çocuklarımıza anlatacağımız güzel bir hikayeyi hep birlikte yazdık.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Beşiktaş Başkanı Çebi'den Olay Sözler

Fenerbahçe Kritik Maçı Kayıpsız Geçti

Kartal Zirveye Yaklaştı.
»  Trabzonspor’a bir Darbe de Kasımpaşa’dan
»  Trabzonspor’a bir Darbe de Kasımpaşa’dan
»  Ankaragücü'ne Nefes Aldıran Galibiyet
»  Sergen Yalçın Trabzonspor Yolunda
»  F.Bahçe Ziraat Kupasında Moral Buldu
»  Cimbom'a Kupada Başakşehir Şoku
»  Canlı Yayında İstifa
»  Fenerbahçe'de Seçim Rüzgarı
»  Fenerbahçe’den Flaş Jorge Jesus Kararı
»  Güneş: Oyunun Başrolünde Beşiktaş Vardı
»  Rıdvan Dilmen'den Kızdıracak Arda Yorumu
»  Kadıköy'de Ali Koç'a Büyük Tepki
»  Fazıl Say: Ali Koç, Hemen Topla Bavulunu
»  Kadıköy'de Kartal Şov 4-2
»  Volkan Demirel Kararını Verdi!
»  Kayseri Trabzon'u Evinde Yıktı 4-3
»  Galatasaray'dan Kritik Galibiyet 2-0
»  Milli Takım için Fatih Terim İddiası!
»  Kuntz'a Arda Güler Tepkisi
»  EURO 2024 Elemelerinde Milli Hüsran 2-0
»  Trabzonspo'da Orhan Ak Dönemi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.