Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Sarıgül’den Sinan Oğan Yorumu
Sarıgül’den  Sinan Oğan Yorumu
 
28 Mayıs’taki cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için Sinan Oğan’ın vereceği karar kritik öneme sahip olmaya devam ederken dikkat çeken bir yorum da CHP listelerinden Erzincan milletvekili seçilen Mustafa Sarıgül’den geldi. Sarıgül, ‘Sinan Oğan ile bir dostluğumuz var’ diyerek “Kılıçdaroğlu’nu destekleme konusunda da eğiliminin yüksek olduğunu görüyorum” şeklinde konuştu.
 
18.5.2023 - 09:00

14 Mayıs 2023 seçim sonuçları ile birlikte Türkiye tarihinde ilk defa cumhurbaşkanlığı seçimi için ikinci tur oylamasına gidiyor. Bu süreçte Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu ile yarışa giren Sinan Oğan’ın da aldığı oy oranı bakımında vereceği karar herkesin merak konusu oldu. Oğan’ın ikinci turda kimi destekleyeceğini duyurması Türkiye siyaseti açısında kritik öneme sahip olmaya devam ederken dikkat çeken bir yorum da CHP listelerinden Erzincan’da milletvekili seçilen Mustafa Sarıgül’den geldi.

Sinan Oğan ile bir dostluğu olduğunu belirten Sarıgül, “Sinan Oğan ile Kılıçdaroğlu’nun çok sayıda görüşleri örtüşüyor. Ben Sinan Oğan’ın yakaladığı bu önemli, bu değerli olan başarısını iyi bir şekilde değerlendireceğine inanıyorum” dedi.

‘Sinan Oğan’a bir çağrınız olur mu?’ sorusuna Sözcü TV'de katıldığı bir programda yanıt veren Sarıgül şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Sinan Oğan ile bir dostluğumuz var. Son bir yılda 5-6 kez kendisi ile sohbet etme imkanım oldu. Türkiye’nin siyasal, sosyal ve ekonomik sorunları üzerine gerçekten çok önemli bir görüş alışverişimiz oldu. O görüş alışverişimize geçmiş dönem bakanlarımızdan birçok önemli isim de katıldı ve çok önemli katkıları oldu.

Hayat şöyle bir şey; hayat bazen sizi üzer, bazen yorar, bazen sizi duygulandırır. Bazen sizi de Mustafa Sarıgül gibi Şişli gibi bir yerde uzunca yıllar siyaset yapmışınız. Hayat sizi Erzincan’a getirir. Hayat sizi 32 yıl sonra da tekrar parlamentoya taşır. Türkiye’nin en genç vekili olarak seçilmiştim. Şimdi 32 yıl sonra tekrar parlamentoda olacağım. Sinan Oğan çok değerli bir akademisyen, çok değerli bir devlet adamı özelliklerine sahip ve gerçekten de önemli bir başarı elde etti.

Benim Sinan Oğan başkanımızdan cumhurbaşkanı adayımızdan ricam hissi davranmasın. Kendine yakışan kararı vereceğine ben inanıyorum. Benim önsezim, vicdanım, merhamet duygularım Sinan Oğan’ın iyi bir karar vereceğini ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme konusunda da eğiliminin yüksek olduğunu görüyorum. Birkaç konuda Kılıçdaroğlu ile farklı görüşleri var ama geneline baktığımız zamanda Atatürk milliyetçiliği konusunda Alparslanlar, Fatih Sultan Mehmetler konusunda da özellikle ekonominin düzlüğe çıkması, ekonomik milliyetçilik konusunda devletimizin yönetilmesinde liyakat konusunda da Sinan Oğan ile Kılıçdaroğlu’nun görüşleri çok örtüşüyor.

Ben Sinan Oğan’ın yakaladığı bu önemli, bu değerli olan başarısını iyi bir şekilde değerlendireceğine inanıyorum. Bunu kendisi ile konuşarak değil, bir bilgiye dayanarak değil ama bunu Sinan Bey’i tanıyan, bir seveni olarak da benim duygularım bunu ifade ediyor."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'Vatanını Seven Sandığa Gelsin'

Beyaz Saray’dan Türkiye Açıklaması

Memleket Partisi'nden ikinci Tur Kararı!
»  CHP'de Gürsel Tekin'e Yeni Görev
»  "Çekilmeseydim Tek Sorumlu Bendim"
»  Sinan Oğan Kaale Alınmamayı Unutmamış!
»  Kılıçdaroğlu İçin 2.Turda Umut Var mı?
»  Yemin Töreni 2. Turdan Sonra Yapılacak
»  CHP'de İç Hesaplaşma Erken Başladı
»  Erdoğan Geçici TBMM Başkanı'nı Açıkladı
»  CHP’den Yeni Seçim Genelgesi
»  Ankara'da YSK Önünde Protestoya Gözaltı
»  CHP Seçim İşlerine Sürpriz Atama
»  AKP İki Milletvekili Kaybedebilir
»  Sinan Oğan'dan ABD Basınına Açıklama
»  Kılıçdaroğlu. Halk Değişim İstiyor
»  Erdoğan'dan 28 Mayıs Mesajı
»  CHP Listesinde 6 Partiden 39 Vekil
»  YSK'dan Dikkat Çeken ABD veKanada Kararı
»  "Karamollaoğlu'na Gönülden Teşekkür"
»  Bayrakçı'dan İkinci Tur Anketi
»  "Kılıçdaroğlu Yalnız Bırakıldı"
»  MHP'de A Takımı Fire Verdi
»  TBMM'de İlk Mesai: Yemin Töreni
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.