Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3840
EURO
35,0556
IMKB
9,129
ALTIN
2.326,900
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Seçimine Kaderi 'Y' Kuşağının Elinde
Seçimine Kaderi  Y  Kuşağının Elinde
 
Ekonomik krizin genel seçimlere damga vuracağını söyleyen Murat Gezici, seçimlerde kazananı belirleyecek grupla ilgili ezber bozan bir açıklamada bulundu.
 
24.11.2021 - 11:50

Gezici Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Uluslararası Güvenlik ve Strateji Uzmanı Murat Gezici, ekonomi ve seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gezici, Başkanlık Sisteminin büyük bir boşluk yarattığını ve ekonomik krizin seçimlerde büyük bir etken olacağına işaret etti.

Gezici, gelecek seçimin kaderinin, Z kuşağına bağlandığını ancak 1980-1999 doğumlu Y kuşağının seçimlerde çok önemli bir faktör olarak karşımıza çıkacağını vurguladı.

HEP Z KUŞAĞI KONUŞULDU

Strateji uzmanı Gezici şunları söyledi: "Türkiye'de seçimle ilgili tartışmalarda, seçimin kaderini etkileyecek olan Z kuşağını çok konuştuk. Şöyle baktığımızda bu kuşağın genel seçmen kitlesi içindeki oranı yüzde 11. Ve bu kuşağın yüzde 78'i Cumhur İttifakına oy vermiyor. Bu çok net artık… İktidar bunu gördü ve bu kuşaktan beklentisini düşürdü. Ama bu kuşağı muhalefete de teslim etmek istemediği için bu kuşağa yönelik bir takım hamlelerde bulunmaya devam edecektir."

Ünlü strateji uzmanı sözlerine şöyle devam etti:

KADINLARDAN OLUŞUYOR

"Şu an bakıldığında, genel seçmen kitlesi içinde kararsızların oranı yüzde 28. Kararsız seçmenlerin yarısı ise Y kuşağından oluşuyor. Bununla birlikte aslında seçimler söz konusu olduğunda üzerinde yoğunlaşacak olan grup Y kuşağı ve bu kuşak ihmal ediliyor. Kimdir Y kuşağı? 1980 ile 1999 arasında doğanlardır. Bu kuşak, genel seçmen kitlesi içinde 18 milyon 400 bin kişiye karşılık geliyor. Yani seçmenlerin yüzde 32.6'lık bir dilimini oluşturuyor. Aslında Y kuşağında Z kuşağından çok daha fazla seçmen var. Eski Türkiye hafızasında olan, merkeze yakın ve kararsızlığı daha fazla olan Y kuşağı ise 2023 seçiminin kaderini belirleyecek. Y kuşağındaki kararsızların büyük kısmı da kadınlardan oluşuyor. Y kuşağının kararında ekonomi, demokrasi, ifade özgürlüğü gibi meseleler önemli olacaktır. Kadınlara yönelik şiddeti ele alan İstanbul Sözleşmesi de Y kuşağı için çok önemli.

MEVCUT KRİZ KARARSIZ SEÇMENİ ÇÖZÜYOR

Şu an bakıldığında, genel seçmen kitlesi içinde kararsızların oranı yüzde 28 ve bunlar bağımsız seçmenler. Bunlar da azımsanmayacak bir düzeydeler. Bu kesim arafta bekliyordu. Gözlemliyordu. Ekonomik kriz ile beraber artık kararsızların kararlı hale gelmeye başladıklarını görüyoruz. Bu kriz ortamı kararsızları çözüyor; onları muhalefet cephesindeki partilerden birine atıyor.

KILIÇDAROĞLU PARADİGMA DÖNÜŞÜMÜ BAŞLATTI

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bir paradigma dönüşümü başlattı. Bir süredir CHP'yi hem daha geniş bir kitleye seslenen hem daha gerçekçi, daha net ve daha etkili tezler üretebilen bir parti konumuna getirdi. Kılıçdaroğlu'nun helalleşme girişimi de bu paradigma değişiminin önemli bir parçası. Helalleşmeyi birkaç yönüyle okumak gerekiyor. Birincisi, Parti'nin kendisi ile ilgili bir özeleştiri geleneğini başlattı.

50+1'DE DEĞİŞİKLİK İSTEMİ AK PARTİ'Yİ ZORA SOKAR

Başta doların yükselip TL'nin değer kaybetmesi ile yaşanan derin ekonomik kriz olmak üzere yaşanan sıkıntılar, Cumhur İttifakı'nın oylarını önemli ölçüde geriletti. Böyle bir ortamda iktidarın sistem ile ilgili tartışmayı açması, bu sorunlara hak vermesi anlamına gelecektir. Özellikle, 50+1'de değişiklik istemeleri, kendi ayaklarına kurşun sıkmak anlamına gelir."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Apple Türkiye Satışlarını Durdurdu

Un Yağ ve Şekere Kota!

Sanatçı Ercan Turgut'tan Acı Haber
»  LPG, Benzin Fiyatlarını Yakaladı
»  Meğer Favipiravir'i Boşuna Yutmuşuz!
»   Ekmeğe Dev Zam Yolda
»  MansurYavaş’tan Çok Konuşulacak Paylaşım
»  Felsefeci ve Aşkı Okurla Buluşuyor
»  Diyarbakır'da Sokak Ortasında Vahşet
»  Yörük Kızı Müslüme'den Acı Haber!
»  Ankara'da Doğalgaz Patlaması,2 Kişi Öldü
»  Tolga Çevik'ten Dünya Turu Kakarı
»  Bedava Maç İzleyenlere Kötü Haber
»  TOKİ'den 13 İl'de Kuralı Konut Satışı
»  Evine Gelen Erkeği Öldürdü
»  Elektrik Faturasında Sınırı Aşma Tuzağı
»  Orhan Gencebay'dan Kötü Haber!
»  İzmir'de Taksi Ücretlerine Zam geliyor
»  Anne ve Babasını Öldürüp İntihar Etti
»  Altın Yükselmeye Devam Edecek mi?
»  Sezai Karakoç Yaşamını Yitirdi
»  MasterChef'te Büyük Sürpriz!
»  Kahvenin de Tadı Kaçtı!
»  Altın Alan Yok,Satan Çok!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.