Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5869
EURO
34,7287
IMKB
9.525,000
ALTIN
2.498,520
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Şehit Anasını Meclis'e Almadılar!
Şehit Anasını Meclis e Almadılar!
 
Pakize Akbaba'nin ismi, "girişi yasaklı isimler" listesinde yer alıyor.
 
2.3.2015 - 10:49

Saygı Öztürk/Sözcü

Başkale’de, teröristlerle yaşanan çatışmada Astsubay Namık Ayhan Akbaba 3 Eylül 1993’te şehit oldu. Vücuduna 7 kurşun isabet etmişti. Annesi Pakize Akbaba (64), kanlar içinde kalan oğlunun başından hiç ayrılmak istemedi. Hep ağladı, hep sarıldı.
Oğlunun cenazesinde, tabutun başındaydı. “Oğlum, anan sana söz veriyor. Ömrüm yettiği sürece sizlerin mücadelesini ne pahasına olursa olsun sürdüreceğim. Şehit analarını bir araya getirip sizlerin sesi olacağım” dedi.
Böyle dedi ama iki yıl şoktan kurtulamadı. Sonra da şehit annelerini bir araya getirmek için çalışma başlattı. Dernek kurdular: İstanbul Şehit Anneleri Derneği… Pakize Hanım derneğin başkanlığına getirildi.
AÇILIMA TEPKİ İÇİN MECLİS’TE PROTESTO
23 yıldır sürdürdüğü görevinde herkesin “Pakize ana”sı oldu. Şehitler ve aileleri için mücadele etti. Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın idam edilmeyeceğine ilişkin karar çıkınca, şehit anneleriyle İstanbul Boğaziçi Köprüsü’nü trafiğe kapattı. İstanbul Belediye Başkanı olduğu dönemde şehitler için “kelle” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı dava açtı ve kazandı. AKP’nin başlattığı açılıma karşı da eylem yaptı. Pakize Hanım, 13 Kasım 2009 yılında, koluna sardığı Türk Bayrağı’nı, Meclis Genel Kurul izleyici balkonuna kadar getirdi. PKK’ya verilen tavizleri protesto etmek amacıyla bayrağı çıkarıp, diğer şehit anasıyla birlikte sallamaya başladı.
AĞLAYARAK SORDU: BEN TERÖRİST MİYİM?
Görevliler tarafından salondan çıkarılan Akbaba, bu eyleminden sonra TBMM’nin “yasaklılar listesi”ne alındı. Ancak, böyle bir yasak olduğunu, önceki gün TBMM’ye girişi engellenene kadar bilmiyordu. İki gaziyle Meclis’e gidip milletvekillerine sorunları anlatmak isteyen Pakize Akbaba, adının, bilgisayarda “girişi yasaklı isimler” arasında olduğunu öğrendi. Görevliler, “diğerleri girebilir. Ama sizin girişiniz yasak. Derhal buradan ayrılın” dedi.
Pakize Akbaba, “Ben terörist miyim, bu bayrağın dalgalanması için oğlum şehit oldu. Teröristlerle bağlantılı olanlar giriyor da ben nasıl Meclis’e giremiyorum?” diye feryat etti. Uğradığı muamele karşısında gözyaşlarını tutamayan Pakize Akbaba, şöyle konuştu: “Böyle bir şey herhalde ilk kez benim başıma geliyor. Suçum, TBMM’de bayrak sallamak. Hem şehit kızı hem şehit annesiyim. Elim ayağım tuttuğu, Allah kuvvet verdiği sürece şehitlerimiz, gazilerimiz için mücadele edeceğim. Ne yapıyorsam çocuklarımız unutulmasın diye yapıyorum. PKK’nın elebaşları her fırsatta eylem yapıyor, onlara kimse ‘yasak’ demiyor. Beni, TBMM’ye almadılar diye ne ümidimi kaybedeceğim, ne davamdan vazgeçeceğim.”
“BİR ANNEYE BU YAPILIR MI!”
Şehit annesi Pakize Akbaba’nın TBMM’ye giremediğini öğrenen CHP Millletvekili Süleyman Çelebi, dışarıda bekleyen Pakize anayı otomobiline aldı ve diğer kapıdan TBMM’ye getirdi. Onların sorunlarını dinleyen Çelebi, “Bir anneye bunlar yapılır mı? Bu yasağın kaldırılması için çaba göstereceğim” dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Arınç, İstifa Edecek mi?

Erdoğan, Umre Yaptı!

BAHÇELİ: 'BÖYLE KEPAZELİK OLMAZ'
»  ''Hükümet Zerre Kadar Umut Vermiyor''
»  CHP iyimser, MHP tepkili
»  'Ciddiyseniz Bizi Öcalan İle Buluşturun'
»  Muhalefete Şah Fırat Desteği!
»  Erdoğan’dan Çağrı Açıklaması!
»  ''Bu Bir Vatana İhanet Belgesidir''
»  Türkiye Büyük Ustaya Ağlıyor!
»  Öcalan'dan PKK'ya Silah Bırakma Çağrısı
»  Büyük Usta Yaşar Kemal'i Kaybettik
»  Erdoğan’ın En Yakınındaydı O da...
»  Hayat Vekile Güzel!
»  Esad'ın Türk Ziyaretçileri Kimler?
»  Akyürek'in Avukatı TCK Kitabını Yırttı
»  Fuat Avni'den Bomba CHP İddiası!
»  AYM'den Tuncel Hakkında Flaş Karar
»  AKP'de3 Dönem Çatlağı!
»  Savcı: Ergenekon Diye Bir Örgüt Yok'
»  'Türk Tipi Başkanlık Bal Gibi Olur'
»  Önder Sav CHP'den Aday Adayı Oldu
»  Doğalgaz'da İndirim Müjdesi!
»  ''İç Güvenlik 'Türkiye'nin İç Sorunu''
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.