Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3791
EURO
35,0153
IMKB
9,097
ALTIN
2.325,780
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Selçuk Geçer'den Korkutan Uyarı
Selçuk Geçer den Korkutan Uyarı
 
Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer, yayınladığı Youtube kanalından altın ve dolar yatırımı yapacakları uyardı. Geçer, "Türkiye'nin ekonomi yönetiminde ufuk çizgisi yok" diyerek "Para kazanmak için sakın yatırım yapmayın" dedi.
 
17.6.2022 - 10:01

Sosyal medya hesapları üzerinden piyasalara ilişkin analizler yapan Altın ve Para Piyasası Uzmanı Selçuk Geçer, yeni yayınladığı Youtube videosunda 'stagflasyon'a dikkat çekti. Geçer, 'Fırtına yaklaşıyor' diyerek altın ve dolar yatırımcısını ciddi ciddi uyardı. İşte Geçer'in piyasalara yönelik değerlendirmeleri.

DOLAR İÇİN KORKUTAN UYARI!
Doların uzun zamandır 14 seviyesinde sabit kalması yatırımcıyı da tedirgin etmeye başladı. Doların yükselip yükselmeyeceğini merak eden yatırımcı uzman görüşlerine yöneldi. Doların ne olacağı merak konusu uyandırmaya devam ederken, Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer ise korkutan bir yorumda bulundu. Geçer, Türkiye'nin krizin dibine gittiğinin altını çizerek stagflasyon uyarısında bulundu. "Az uyuyup çok uyanık kalacağız" diyen Geçer şunları kaydetti:

"Bir fırtına yaklaşıyor. Bazen 'güneşi görüyoruz' derken yeni bir haberle krizin daha dibine gittiğimizi görüyoruz. Sadece Türkiye kaynaklı değil bu. Dünyadan da iyi haberler gelmiyor. Altın yüksek fiyatlarını korumaya devam ediyor. Peki bütün bunlar rağmen dolar neden yükselmiyor? Dolar sabit kalmıyor aslında. Bugünler az uyuyacağız. Çok uzun uyanık kalacağız."

"DOLAR ŞU AN 20 TL'NİN ÜZERİNDE"
"Fırtınaya neden yaklaşıyoruz?" sorusunu ayrıntılı olarak yanıtlayan Geçer, "Çünkü beklentiler Türkiye'de de bozuluyor. Döviz beklentileri yıl sonuna göre yükseliyor. Bunlar iyi beklentiler. Türkiye'deki fiyatlara bakınca aslında doların 20 liranın üzerine çıktığını gösteriyor. Yüzde 50'lik bir artış gözüküyor. Bunu dolara göre ayarladığımızda yüzde 40'lık fark var. Dövizin üzerine koyduğumuzda 20 liralık bir fiyatlama olduğunu görüyoruz" dedi.

STAGFLASYON GELİYOR
Türkiye'nin büyüme oranlarını değerlendiren Geçer, yıl sonunda yüksek bir enflasyonla karşı karşıya kalacağımızı iddia etti. Yıl sonu beklentisinin yüzde 46'ları bulacağını söyleyen Geçer, "Benim beklentim 2 katlanmış enflasyon olması yönünde. 2022 yılının sonunda büyüme yüz 3,4 ten 3,2'ye düşmüş noktada. Türkiye'de stagflasyon gözlemleniyor" diye konuştu.

FED KARARI SONRASI DÖVİZİN KAÇIŞI BAŞLAYACAK
Amerika Merkez Bankası'nın (FED) 75 baz puan faiz artırımı sonrası Geçer, "Bu da Amerika'ya döviz kaçışı. Dolar, euro altının Amerika'ya kaçması demek. Dolar endeksi 100 üzerine çıkacak" dedi.


 
"MAZOT NEYSE DÖVİZDE O SEVİYEYE GELECEK"
Yatırım konusunda ise uyarıda bulunan Geçer, "Para kazanma derdi ile yatırım yapmayın. Kesinlikle dövizle borçlanmayın. Çünkü Türkiye'de ekonomi yönetimine ilişkin bir ufuk çizgisi göremiyorum. Bir şeyin fiyatı aşırı yükselirse o şeyden uzak durun. Geçen sene yanıldım diyenler var. Bu ülkede mazot 28 liraysa anlayın ki dövizde oraya gidecek" dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Yeni Beklentiler de Umut Vermedi

Akaryakıtı Faiz İndirimi Patlatmış!

Mazota Vergi Muafiyeti Talebi
»  Motorine 24 Saatte İkinci Büyük Zam
»  Fed'den 28 Yılın En Sert Faiz Artışı
»  Benzinde Bu Kez İndirim Bekeniyor
»  Fitch'ten Türkiye'ye İyi Haber
»  Motorine 2 Liranın Üzerinde Zam Geliyor
»  Altın Haftaya Yükselişle Başladı
»  Tüketici Kredilerine Yeni Ayar!
»  Kar Payı İşe Yarar mı?
»  "Bugünkü Fakirliğe Bile Şükredin"
»  Ekonomistler Yeni Önlemler İçin Ne Dedi?
»  GES'TE Getiri Ne Olacak?
»   Tüketici Kredilerinde Vadeler Kısaldı
»  Örtülü Faize Devam!
»  Dolar/TL'de Sert Düşüş
»  Dolar ve Euro Rekor Tazeledi
»  Benzinde Zam Beklentisi
»  Yumurta üreticileri: Batıyoruz...
»  Vatandaşın Derdi, Geçim Derdi!
»  Fiat Doblo Türkiye'den Gidiyor
»  Buğday ve Arpa Alım Fiyatı Açıklandı
»  Dolar Haftayı 16,53 TL'den Kapattı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.