Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,7007
EURO
34,9095
IMKB
9.525,000
ALTIN
2.505,300
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Sen Ayda 15 BinTL Alırken...
Sen Ayda 15 BinTL Alırken...
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne'de düzenlenen CHP mitinginde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Maliye Bakanı diyor ki "asgari ücretin 1500 lira olması işçiyi zülüm" Sen ayda 15 bin lira alırken bu devlete yük olmuyor mu" dedi.
 
27.4.2015 - 00:02

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne'deki mitinginde önemli açıklamalar yaptı. 

Kılıçdaroğlu son dönemdeki kaynak tartışmalarına istinaden, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i hedef aldı.

“SEN AYDA 15 BİN LİRA ALIRKEN”
Kılıçdaroğlu, "12 yılda kredi kartı borçları olanlar bankalara 128 milyar dolar faiz ödedi. Bu borçların yüzde 80 faizini sileceğiz. Silemezsin demiyorlar, nasıl sileceksin kaynağı nereden bulacaksın diyorlar. 128 milyar doları alırken nasıl aldım diye sormuyorsun? Ben ne yapacağım, varlık yönetim şirketlerini kaldıracağım, bankalara diyeceğim sen 19 milyarı 2 milyara almıyor musun, gel kardeşim ben faizin yüzde 80’nini sileceğim. Birisi çıksın bu doğru değil desin, tüm örneklerini gösteririm. Böylece 5 milyon vatandaşımı rahatlatacağım.  Bir başka konu da taşeron işçiler. 800 bin kişi taşeronda çalışıyor. Dedik ki bunların tamamını kadroya alacağım. Zaten devlet için çalışıyorlar. Ben aradaki köle tüccarını kaldıracağım. Devlete yük bu taşeron.  Maliye Bakanı diyor ki asgari ücretin 1500 lira olması işçiye zülüm. Sen ayda 15 bin lira alırken bu devlete yük olmuyor mu?" şeklinde konuştu.

Konuşmadan diğer satır başları:
"Bizim sözümüz sözdür, biz sözümüzde dururuz, biz söz verdik  mi arkasında kapı gibi dururuz. 2015’in , 21. Yüzyılın Türkiye’si nasıl bir Türkiyedir, bunu sizin önünüze net bir şekilde sunmak istiyorum. 13 yıl önce yolsuzlukla mücadele edeceğiz dediler, 6 milyon 200 bin işsiz, onların çocuklarının hiçbiri işsiz değil, kahvedeki Mehmet efendinin oğlu işsiz. Sosyal güvenlikten mahrum edilmiş yüzbinlerce işsiz, merdiven altlarında çalışıyor. Korkmuş ürkmüş bir iş dünyası, korkutulmuş bir medya. Bu manzara 2015'in Türkiyesine yakışmıyor.

"MAZOTU 1,5 LİRA YAPACAĞIZ"

Bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi getireceğim, Almanya’da Fransa’da ne varsa, onu getireceğim, yine söylüyorum herkes duysun, hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyeceğiz hiç kimsenin inancını sorgulamayacağız, insan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır ve bizim başımızın üstünde yeri vardır.  İki Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor. Sözüm söz, Edirne’de Trakya’da Van Hakkari de sözüm söz. Çiftçi için mazotu 1,5 lira yapacağız, sözüm söz.

"ELMASTA VERGİYİ SIFIRLIYORSUN. BEN DE..."

Sen elmasta, yatta vergiyi sıfırlıyorsun, ben köylünün mazotunda sıfırlayacağım, ne farkı var? Emin olun sevgili Edirneliler, maliye nedir, ekonomi nedir, para nasıl toplanır bunu Türkiye’de on kişi biliyorsa, bunu bilenlerden biri benim. Ben bunu bilirim, köylüye mazotu 1,5 liraya veririm. Türkiye ile Hollanda’yı kıyaslayacağız. Hollanda Konya’dan küçük: yıllık tarım ürünü ihracatı 150 milyar dolardan fazla. Türkiye’nin tarım ihracatı 12 milyar dolardan az. Neyimiz eksik, hava mı biz de daha fazla, toprak mı bizde daha fazla eksik olan namuslu siyaset. İlk 100 günde yapacağım şey siyaseti kirlilikten arındırmak, bunu yapacağız.
17 milyon yoksulumuz var. 12 yılda yoksulluğu sıfırlamadılar, yoksul sayısını artırdılar. 4 yılda yoksul sayısını sıfıra indireceğiz. Her ailenin asgari 720 lira maaşı olacak. Diğer gelişmiş ülkelerde hangi kurallar varsa onu Türkiye’ye getireceğiz. Her evde huzur her evde bereket olacak. 2015’in Türkiye’sinde hiçbir çocuk yatağa aç gitmeyecek.

"HİÇ KİMSENİN AÇ KALMADIĞI BİR TÜRKİYE YARATACAĞIM"
2015’te yaşanak bir Türkiye, barış içinde bir Türkiye, hiç kimsenin aylık gelirim 720 liranın altındadır diyemediği, gelirin hakça bölüşüldüğü, hiç kimsenin etnik kimliğinin sorgulanmadığı, barışı ve kardeşliği hak etmiş bir Türkiye, diktatör bozuntularının olmadığı, demokrasinin görkemli olduğu bir Türkiye.

Çiftçinin kazandığı, emeklinin kazandığı bir Türkiye, ben bunu 4 yılda yapacağım, 12 yılda yapamadılar ben bunu 4 yılda yapacağım, benim sözüm namus sözüdür.

Cumhuriyete bağlıyım, Anadolu'nun kuş uçmaz, kervan geçmez kesminde doğdum bir tek ben üniversitede okudum. En zor sınavları verdim, devletin en yüksek kesimlerinde görev yaptım. Bu benim bireysel başarım bunu tüm türkiyeye yaymamız lazım, hep birlikte yaşanacak Türkiye'yi ortaya çıkarmamız lazım.

Edirne için ne söyledik, 3 3 3. Edirne'den 3 milletvekili istiyorum. Görkemli Edirne işallah bu sözünü tutacak ve birlikte yaşanacak bir Türkiye yaratacağız. Daha göreceksiniz demokrasiyi güçlendireceğiz. Hepinize yürekten selamlar sunuyorum."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Nepal'de Ölü Sayısı Bin 900'ü aştı!

Her Şeyi Gözler Önüne Seren Anket

4 Parti 25 Vekili Adayını Değiştirdi!
»  ''Kimse Tahliyeyi Engeleyemez''
»  Tahliye Karmaşası!
»  Gökçek'ten 'Parsel Parsel Sattı' Yanıtı
»  Hidayet Karaca ve Polislere Tahliye
»  Havada dehşet Anları!
»  Erdoğan'dan CHP'ye:Bol Keseden Atıyorlar
»  Emeklinin Gözü Temmuz Maaşında
»  Turk Medya Grubu'nda üst düzey deprem!
»  Kılıçdaroğlu konuştu, Erdoğan dinledi
»  AKP seçim lokaline silahlı saldırı
»  Resepsiyonda kaynak tartışması
»  Bu Çocuğu Tanıyabildiniz mi?
»  Akdoğan: HDP Barajı Geçemeyecek
»  Bahçeli: ''Soykırı Gündemden Düşmeli''
»  ''Eyy Avrupa Birliği''!
»  Emekliye İlk İkramiye Temmuz'da
»  Birinci Meclis'te 1915 Mesajı!
»  Meclis'te vekil odalarına sıkı güvenlik
»  Kılıçdaroğlu: ''Ben Bu İşi İyi Bilirim''
»  Avusturya Büyükelçisi Geri Çağırıldı
»  Sırrı Süreyya Önder'in hesabı 'hack'lend
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.