Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3646
EURO
34,9515
IMKB
9,080
ALTIN
2.325,130
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Sibirya Soğukları Fena Vuracak
Sibirya Soğukları Fena Vuracak
 
İklim Bilimci Dr. Ozan Bozyurt hava sıcaklıkları ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Sosyal medya hesabı üzerinden bir video yayımlayan Dr. Bozkurt, İstanbul için kışın provası geliyor diyerek kar yağışı için tarih verdi
 
10.11.2022 - 00:03

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt Türkiye'nin çok etkili bir soğuk hava dalgasına sosyal medya hesabından bir video yayınladı. Önümüzdeki günlerde yurdun büyük bir bölümünün soğuk hava dalgasının etkisi altına girmesinin tahmin edildiğini dile getiren Dr. Bozyurt, “Kasım ayını geride bırakıyoruz. Gündüzleri oldukça sıcak, iç kesimlerde bile gölgede sıcaklık 20 derecenin üzerinde seyrederken geceleri de bir hayli soğuk. Halk arasında buna sadece pastırma yazı denmiyor, pastırma yazı ve ayazı deniyor. Yani gündüzü yaz, gece ayaz bu da etkili olan yüksek basınçtan kaynaklanıyor" ifadelerini kullandı.

Bu yılın diğer senelerden farklı olarak pastırma yazının tarihlerinin değiştiğini söyleyen Dr. Bozkurt, "Yaklaşık bir hafta 10 gün erkene alındı. Önümüzdeki haftalarda yerini soğuk ve yağışlı sistemlere bırakacak gibi duruyor. Aslında bu hafta oldukça yağışlı ve soğuk havayı bekliyorduk fakat bu yüksek basınç buna pek izin vermiyor. Dolayısıyla kuzeydeki soğuk havalar buraya pek dokunamıyor” dedi.

Haber Global'de yer alan habere göre Kasım ayının 14’ü veya 15’i gibi Sibirya dan soğuk ve yağışlı sistemin gelmesini beklediklerini dile getiren Dr. Bozyurt açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Sibirya’dan gelen bu soğuk ve yağmurlu sistem Türkiye’de gerçekleşecek hava sıcaklıklarını mevsim normallerinin altına düşürecek. Kuzey ve iç kesimlerde yaklaşık hava sıcaklığı 8 ile 10 derece arası düşecek. Ama aynı zamanda yılın ilk kar yağışları şehir merkezlerinde gerçekleşecek.

Bunun yanında iç Ege de Göller bölgesinde ve İç Anadolu’nun pek çok bölgesinde yılın ilk kar yağışları gerçekleşecek. Bu soğuk ve yağışlı sistem aşağı yukarı 1 hafta kadar sürecek. Özellikle 14 ila 24 Kasım arasında yurdun kuzey ve iç kesimlerinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında seyredecek. İç kesimlerde özellikleri geceleri yer yer don olayları bekleneceğinden ilgililerin tedbirli olmaları gerekmektedir.

Özellikle 28-29 Kasım gibi yeniden soğuk ve yağışlı bir sistem bekliyoruz. Asıl soğuk havalar ise Aralık’ın 10-15’i arasında ilk ciddi kış provası yapılacak. Aralık'ın 20’sinden sonra özellikle yılbaşından sonra ise 2022-2023 La nina kışı tam olarak etkisini yansıtmaya başlayacak ve ocak ayında da çok ciddi anlamda yoğun ve etkili kar yağışları bekliyoruz. Bu yoğun kar yağışı en fazla Marmara bölgesini etkileyecek. İstanbul, Bursa, Bolu, Kocaeli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir gibi yerler etkilenecek.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Altın Fiyatları Alev Alev!

Sosyal Medya Dolandırıcılarına Operasyon

Bursa'da Yangın Faciası
»  Sigara Ve Alkol Satışına Yeni Düzenlel
»  18 İlde 43 Kişi Hakkında Gözaltı Kararı
»  Yolcu Otobüsünde Namaz Molası Tartışması
»   Yargıtay'dan 'Kilometre' Kararı
»  Yurt Dışı Cep Telefonuna Sıkı Takip
»  Ultrason Randevusunda Şok Eden Tarih
»  Twitter'ın Ücretli Mavi Tik Dönemi
»  Mutfak Tüplerine Zam Geldi
»  Ankara'dan Kahreden Şehit Haberi
»  Ege'de Tekne Faciası!
»  Ajda Pekkan'dan Üzücü Haber
»  Sergen Yalçın Estetik Yaptırdı!
»  AnadoluJet'ten Bilet Kampanyası
»  130 Uyuşturucu Satıcısına Baskın
»  Ünlü Oyuncu Rıza Akın Hayatını Haybetti
»  25 İlde Ehiyet Sınavı Operasyonu
»  İYİ Parti'nin Acı Günü
»  NASA, Güneşin 'Gülüşünü' Yakaladı
»  Avrupalı Emekli Turiste Kış Tarifesi
»  Araçlara ‘Alkol Kilidi’ Geliyor:
»  Ihlamurun Kilosu 400 Lira Oldu!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.