Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4821
EURO
34,8092
IMKB
9.530,000
ALTIN
2.476,810
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Soylu,CHP’li Belediyeleri Hedef Aldı
Soylu,CHP’li Belediyeleri Hedef Aldı
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bütün devlet bilgileri ve belgeleriyle Mersin ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri ile Adana Seyhan, İstanbul Ataşehir belediyeleri dahil bütün belediyelerle ilgili terör örgütlerine neler yapıldığı ortaya çıkacak" diyerek haftaya basın toplantısı düzenleyeceğini belirtti.
 
19.11.2022 - 00:00

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, İçişleri Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin görüşmeleri sürüyor.

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, İçişleri Bakanı Soylu’nun, İstiklal Caddesi failine ilişkin, “Yakalamasaydık bombacı Yunanistan’a kaçırılacaktı.” sözünü hatırlatarak, “Yunanistan Yurttaşı Koruma Bakanı Takis Theodorikakos’un, ‘Yunanistan sınırlarını çok iyi koruyor, kimse ülkeye yasa dışı giriş yapamaz, dolayısıyla Yunanistan, sınırları içinde asla teröristleri kabul etmez.’ tepkisiyle karşılaşıyorsunuz.” dedi.Bakan Soylu, CHP’li belediyeleri hedef aldı: ‘Haftaya açıklayacağım’

İçişleri Bakanı Soylu, teröristin ifadesi okunduğunda ne söylediğinin çok net anlaşıldığını belirterek, “Terörist açıkça Yunanistan’a kaçırılacağını söylüyor. Esas itibarıyla geliş istikametinden, ilk andan itibaren verdiğimiz bilgilerin hiçbirinde herhangi bir çelişki, farklılık, süreç değişimi söz konusu değil. İçişleri Bakanı’nın söylediği bilgiyi itibarsız hale getirip hem FETÖ’cülerin hem de Lavrion Kampı’nda PKK’cıları koruyan, bunları eğiten ve bunlara hiçbir ses çıkarmayan Yunan bakanın sözünü alıp, Gazi Meclis’te onların temsilcisiymiş gibi söylemek herhalde ancak hanımefendiye yakışır” ifadelerini kullandı.

Soylu, yerinden söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un, “Bizim belediyelerimizde bir tek PKK’lı yok” sözüne yanıt verdi.

Özkoç’un, “Bizim belediyelerimizde bir tek PKK’lı yok” şeklinde iddialı bir ifade kullandığını belirten Soylu, “Geçen yıl Meclis’te bir değerlendirme ortaya koydum. Bu değerlendirmeden sonra ‘Devletin işleyişi içinde elbette PKK’nın yönettiği belediyelere terör örgütleri nasıl sızmış ve orayı yönetmişlerse acaba diğer belediyelerde de böyle bir durum söz konusu mu?’ diye yaptığımız değerlendirmede bir sonuca ulaştık” şeklinde konuştu.

Üzerinde “Terör Soruşturmaları (belediyeler)” yazılı kırmızı renkteki dosyayı gösteren Soylu, şöyle devam etti:


“Sonuç burada, kimseyi suçlamanın anlamı yok. Önümüzdeki hafta basın toplantısıyla açıkladığımda sizin söylediğinizin tamamının yalan olduğunu, belediyelerin terör örgütlerine nasıl peşkeş çekildiğini göreceksiniz. Bütün devlet bilgileri ve belgeleriyle Mersin ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri ile Adana Seyhan, İstanbul Ataşehir belediyeleri dahil bütün belediyelerle ilgili terör örgütlerine neler yapıldığı ortaya çıkacak. Öyle yok hem HDP/PKK ile anlaşma yapacaksın hem de terör örgütünün üyelerini oraya koyacaksın hem de ‘Bunun suçlusu İçişleri Bakanı’dır.’ diyeceksin. Sana o keyfi bu akşam yaşatmayacağım, önümüzdeki hafta açıklayacağım.”

“BİR BOMBA SİZİ CESARETLENDİRMİŞ”

Daha sonra söz alan HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan’ın, “İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan maruf zat sabahtan beri hakaret ediyor. Sana ‘Sen teröristsin, namussuzsun, alçaksın.’ demiyorum ama bize söylediğin bütün lafları iade ediyorum. Daha sonra bunu uygun biçimde, uygun mevkilerde hesaplaşırız, konuşuruz.” demesi üzerine tekrar gerginlik yaşandı.

Bu sırada ayağa kalkan AKP Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, “Tehdit mi ediyorsun?” diye bağırarak HDP’li Turan’ın üzerine yürüdü.

Komisyon Başkanı Yılmaz, gerginliğin sürmesi üzerine birleşime ara verdi. Gerginlik verilen arada da bir süre devam etti. Araya giren milletvekilleri gerginliği yatıştırdı.

İçişleri Bakanı Soylu, bu sırada HDP sıralarını işaret ederek, “Bir bomba sizi cesaretlendirmiş.” dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İçişleri Bütçesinde Yüksek Tansiyon

Koç'tan Kızdıran İddialara Yalanlama

"Bu yıl 18 Canlı Bomba Eylemi Engellendi
»  Akşener Erdoğan'ın Çağrısını Reddetti
»  Taksim'de Bombacısı Tutuklandı
»  MHP'den Türk Tabipler Birliği Hamlesi
»  Millet İttifakını Üzecek Seçim Senaryosu
»  Erdoğan’dan İYİ Parti’ye Flaş Çağrı
»  Kılıçdaroğlu’ndan ‘Sığınmacı’ Çıkışı
»  Doları Olanlar Uyarı
»  Bombacıdan Talimatı İtirafı
»  Altılı Masada Ortak Yönetim Planı
»  Özdağ: İki Kanaldan Suikast İhbarı Geldi
»  İmamğlu: İstanbul'u Konuşurken Coşuyorum
»  Meclisten Cemevleri Düzenlemesime Onay
»  Anayasa Değişiklik Teklifi Hazır
»  "Destek Verener Dökülen Kana Ortaktır"
»  Benzin Fiyatlarında İndirim Geliyor
»  İşte Altılı Masanın Yol Haritası
»  Bozdağ:Ben Fetö'yü Yargıdan Silen Adamım
»  Perinçek'ten AK Parti'ye HDP Uyarısı
»  Erdoğan'dan Dünyaya 'Gıda Krizi' Uyarısı
»  Rus Füzeleri Ukrayna'da Can Aldı
»  KKM'nin Ekim Ayı Maliyeti 6,6 milyar TL
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.