Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Star'dan Oktay Vural'a : Paralel Brütüs
Star dan Oktay Vural a : Paralel Brütüs
 
Star gazetesi, Oktay Vural’ın MHP Grup Başkanvekilliği’nden "Partinin içinde bulunduğu durumun, yönetim anlayışının yaralayıcı olduğunu gördüm” sözleriyle istifa etmesine ilişkin “Paralel Brütüs” başlığıyla yayımladığı haberde, Vural’ın istifasının muhaliflere psikolojik üstünlük sağladığını belirtti. Gazete, Oktay Vural'ın Meral Akşener'le birlikte hareket edeceğini de iddia etti. Star gazetesinin haberi şöyle:
 
23.6.2016 - 11:43

FETÖ’nün yüzünü gösterdiği tüzük kurultayını ellerine yüzlerine bulaştıran muhaliflere ‘sürpriz’ can suyu geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi, has adamı olarak bilinen Oktay Vural da sırtından hançerledi. Vural, Genel Merkez yönetimini eleştirerek  MHP Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini açıkladı. Vural’ın istifası, özellikle delege sayımındaki usulsüzlük iddialarıyla sıkışan muhaliflere doping oldu.

Kurultayda yaptıkları hatalar Genel Merkez karşısında acziyetlerini gösteren muhaliflerin tam da köşeye sıkıştıkları dönemde gelen istifa, Vural için “Neden şimdi?” diyenlere cevap oldu. “Paralelci olsam gurur duyardım” diyen muhalif Meral Akşener taraftarları da istifayı büyük sevinçle karşıladı.

Muhalefet sıkışmıştı

19 Haziran’da yapılan ve Genel Merkez’in ‘korsan’ olarak nitelediği Kurultay’da Ankara 13. Noter vekilinin delegeleri görmeden işlem yaptığı, kurultay bitmesine rağmen Whatsapp’tan delege kimlikleri üzerinden işlem yaptığı belirlendi. Genel Başkan adayları arasında da büyük çatlaklar yaşandı. Akşener taraftarlarının Divan seçimi için bir gün öncesinden delegelerden “hazirun cetveli”ne diyerek imza toplandığı ve bu imzalarla Mussavat Dervişoğlu’nu Divan başkanı seçtirdiği iddiası tepki çekti. Tüzüğün 13 maddesinin değiştirilmesi muhalefeti epey karıştırmıştı.

Muhalefetin birbirine girmiş görüntü Genel Merkez’in elini rahatlatmıştı. Bahçeli,  “Bekleyin sürprizimiz olacak” demişti. Ancak sürpriz en yakınından geldi. Yıllarca Bahçeli’nin yanında yer alan Vural, Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini açıkladı. Vural’ın istifası muhaliflere psikolojik üstünlük sağladı.

MHP’de yaşanan gelişmeler 7 Haziran seçimleri öncesinde “AK Parti ve Erdoğan karşıtlığı” üzerinden HDP  için oynanan algı operasyonlarını akla getirdi. Bir süredir muhaliflerle birlikte hareket edeceği söylenen Vural’ın, Bahçeli’ye destek için hazırlanan bildiriye imza atmadığı iddiası da, ayrışma sinyalini güçlendiren bir başka unsur olmuştu. Ancak Bahçeli, Vural’a yine de sahip çıkmıştı.

 

Akşener yakınlığı

Vural’ın özellikle Akşener ekibi ile yakınlığı uzun süredir kulislerde altan alta dillendiriliyordu. Akşener’in de Vural konusunda olumsuz bir ifadede bulunmayan yaklaşımı, aralarının iyi olduğu yorumlarını güçlendirdi. Grupta bir süredir milletvekillerini dinleyen Vural’ın, Akşener ile hareket edeceği kulislerde dile getiriliyor.

İstifa kararından sonra kısa bir açıklama yapan Vural, Bahçeli’yle Salı günü gruptan sonra görüştüğünü belirterek, “Partinin, birlik ve bütünlüğü için çalışma yapılması gerekiyor. Partinin içinde bulunduğu durumun, yönetim anlayışının yaralayıcı olduğunu gördüm. Görevimden istifa etmek için 19 Haziran’ı bekledim” dedi.

Partimizi geleceğe umutla taşıyacağız

Vural, istifasının ardından gazetecilere açıklama yaptı. Muhaliflerle birlikte hareket edeceği ve Genel Başkanlığa aday olup olmayacağı sorularına yanıt vermeyen Vural, 10 Temmuz kurultayına giderken istifasının önemli olduğunun söylenmesi üzerine “Partimizi muhakkak geleceğe umutla taşıyacağız. İrademizi ortaya oyduk” dedi. Vural “Meclis grubunda bir çözülme olur mu?” sorusunu “MHP daima bir olur diri olur. MHP çok güçlü bir camiadır. Bu bakımdan kesinlikle böyle bir beklenti arayışları olanların hevesleri her zaman kursağında kalmıştır” diye yanıtladı.

Kurultayı bekledi

Vural’ın, bir süredir muhalefete yakın durduğu, ancak Pazar günkü tüzük kurultayını beklediği kaydedildi. Hem delegenin tavrını, hem de Bahçeli’nin bu kurultayla ilgili değerlendirmesini bekleyen Vural’ın, grup toplantısı sonrası istifa kararını bildirdiği belirtildi.

Oğan: Yeri hep hazırdır

Öte yandan eski MHP Milletvekili Sinan Oğan, “Muhalefet saflarında Oktay Bey’in yeri her zaman hazırdır. Dolayısıyla şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Zonguldak'ta Madenci- Gazeteci Kavgası!

Can Erzincan TV: Canımızı Alıyorlar

Metin Yalman Son Yolculuğna Uğurlandı
»  "Koru'ya Payılan Teklif Bana Yapılsaydı"
»  Gazeteci Nuyan Yiğit Yaşamını Yitirdi
»  Terim'in Restine TRT'den Jet Talimat
»  "Keşke Erdoğan'ı Klonlayabilsek"
»  Hürriyet Muhabiri Gözaltına Alındı
»  ES Medya İlanla Editör,Muhabir Arıyor!
»  Özgür Gündem'den Cezaevine
»  "Maaşını Al Ama Yazı Yazma"
»  Duayen Gazeteci Metin Yalman Vefat Etti
»  Abdülkadir Selvi:MHP Bölünür
»  El Cezire Muhabirine İdam Kararı!
»  Beyaz TV'den Kanal 24'e Transfer
»  Gazeteci,Fazla Mesaisini Nasıl İspatlar?
»  İftar Ve Sahur Programlarına Şok!
»  Gazetecilere Takipsizlik,Kitaplara Yasak
»  TGS'den Cumhuriyet Açıklaması
»  CNN Türk'ten Transfer Atağı!
»  Binali Yıldırım'dan Medyaya İftar!
»  Evlilik Programları Bitirilecek mi?
»  Usta Fotoğrafçı Sıtkı Fırat'ı Kaybettik
»  Rtük'ten 7 Kanala CHP Cezası
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.