Ankaraspor Kulüp Tesisleri'nde kulüp genel menajeri Mehmet Şen ile gerçekleştirilen imza töreninde Baki Mercimek kendisini 2 yıllığına Ankaraspor'a bağlayan imzayı attı.İmza öncesi bir konuşma yapan Mercimek, "Beşiktaş'ta 2 sene oynadıktan sonra Ankara 'ya döndüm.Beşiktaş 'ta yaşadığım tecrübeleri Ankaraspor'a aktarmak istiyorum.Beşiiktaş 'ta başarılı oldum,Ankaraspor'da da bu başarılarıma yenilerini ekleyeceğime inanıyorum." diye konuştu.
Baki,Beşiktaş ile ilgili sorulara kameralar önünde cevap vermekten kaçındı.
Genel Menajer Mehmet Şen ise Baki'yi 'a Beşiktaş imza atmadan önce de istediklerini belirterek şunları söyledi;
"Beşiktaş ile beraber bizde Baki'yi istemiştik.Transfer bu seneye nasip oldu.Özellikle şunu belirtmek isterimki Baki öncelikle çok iyi bir insan ve çok iyi bir futbolcu.Ankaraspor'a büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz."
Öte yandan Baki imza töreni sonrasında basın mensupları ile kısa süreli olarak sohbet etti.Beşiktaş ile sorulan sorulara orada yanıt veren Baki, bir çok konuda şok açıklamalarda bulundu. Tigana ile çok iyi anlaştığını,başarılı olduğunu ve onun döneminde takımın değişmez isimlerinden biri olduğunu belirten Baki,Ertuğrul Sağlam'ın takımın başına gelmesinden sonra bir anda yedek kalmasına anlam veremediğini belirtti. Savunma oyuncusu Baki, İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman kavgası üzerine kendisine sorulan sorulara da şu şekilde yanıt verdi;"Ben takımda olduğum süre içerisinde birbileriyle kavga ettiklerini hiç görmedim.Soyunma odasında küçük sürtüşmeleri oluyordu ama onlar orada kalıyordu. Galiba en son 4-5 sene önce bir kavgaları olmuş.Onun dışında kavga ettiklerini görmedim ama şunuda özellikle belirtmek isterimki iki kaptan olarak yanyana durduklarını hiç görmedim."
SİNAN ENGİN'E AĞIR SUÇLAMA
Sinan Engin'in gelmesinden bu yana takıma negatif bir enerji yaydığını ve futbolculara basına verdiği demeçleri ile zarar verdiğini belirten Baki;"İbrahim Toraman ve İbrahim Üzülmez kavgası için Sinan Engin göbek atıyordur,onları göndermesi için bahanesi oldu!" dedi.