|
|
 |
 |
| |
| DOLAR |
| 48,0544 |
 |
|
 |
| EURO |
| 56,1655 |
 |
|
 |
| IMKB |
| 14.514,820 |
 |
|
 |
| ALTIN |
| 7.124,492 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
| |
| TALAT, EN ZOR KONUYU ŞÖYLE AÇIKLADI!
|
 |
 |
 |
|
|
|
| KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 3 Eylülde başlayacak Kıbrıs müzakerelerinin ikinci turunda, taraflar arasında anlaşılan konuları çoğaltmaya çalışacaklarını ifade ederek, ikinci turda da en zor konunun "Mülkiyet" olacağını söyledi.
|
| |
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
Talat, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'la görüşmesinden sonra Cumhurbaşkanlığına dönüşünde yaptığı açıklamada, bugün "nüfus, göç ve sığınma" konularını ele aldıklarını ve müzakerelerin ilk turunu tamamladıklarını, genel değerlendirme yaptıklarını ve Yeşilırmak kapısıyla ilgili son durumu görüştüklerini kaydetti.
Talat, liderlerin temsilcileri Özdil Nami ile Yorgos Yakovu'nun pazartesi günü Yeşilırmak'ı ziyaret edeceğini de belirtti.
Müzakerelerin ikinci turuna 3 Eylülde "Yönetim ve Güç Paylaşımı" ana başlığı altında "Yürütmeyi" ele alarak başlayacaklarını açıklayan Talat, bu başlığın ardından "Mülkiyet"e geçileceğini bildirdi.
Görüşmelerin ekim ayına kadar programlandığını anımsatan Talat, Ekim ayı içinde de haftada bir toplantı yapmayı kararlaştırdıklarını söyledi.
İKİNCİ TURDA NE YAPILACAK
İkinci turu hızlı bir şekilde tamamlamak için gayret etmek gerektiğini ifade eden Talat, "birinci turu nasıl değerledirdiği ve ikinci turda ne olacağının" sorulması üzerine şunları söyledi:
"İkinci turda anlaşılan konuları çoğaltmaya ve aslında bütün konularda anlaşmaya varmaya çalışacağız. Yani karşılıklı esneklik göstererek, ortak noktalarda buluşmaya çalışacağız ikinci turda. Bunu ne kadar çok başarabilirsek, o kadar önemli bir mesafe almış olacağız. Yani 'al-ver'e veya üçüncü tura daha az şey bırakmış olacağız ve daha kolay ilerleyeceğiz."
Birinci turda oldukça önemli şeyler yaptıklarını düşündüğünü kaydeden Talat, "Kıbrıs müzakerelerinde ilk defa", anlaşılan ve anlaşılamayan konuları belirleyen ortak metinler hazırlandığını belirtti.
"Sonuçta her konuda anlaşmadan hiçbir konuda anlaşmış olmayacağımız için, belki bu bugün çok fazla bir şey ifade etmeyebilir" diyen Talat, al-ver sürecine gelindiğinde ve bir ilerleme sağlanırsa bunun, anlaştıkları ve anlaşamadıkları konuları belirlemiş olmaları sayesinde olacağını kaydetti.
"EN KRİTİK KONU MÜLKİYET"
Talat, "Sizce ikinci turun en kritik konusu nedir" sorusuna "En kritik konu mülkiyettir" karşılığını vererek, mülkiyetin herkesi ilgiledirdiğini vurguladı.
"Yönetim ve Güç Paylaşımı"nda tartıştıkları birçok konunun birçok insan için teorik olduğunu, kendisi için "Yönetim ve Güç Paylaşımı"ndaki düzenlemelerin mülkiyetten de önemli olduğunu ifade eden Talat, ama mülkiyetin pratik olduğunu ve insanların mülkiyete ağırlık verdiğini söyledi.
Talat, halkı bilgilendirme toplantılarında, halktan gelen soruların tamamına yakınının mülkiyet konusunda olduğuna işaret etti.
DOWNER'İN AÇIKLAMASI
BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer'in, "anlaşma için belirli bir zaman sınırlaması koymanın sürece zarar verebileceği" yönündeki açıklamasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, "Bizim görüşümüz öyle değil" diyen Talat, "Takvimsiz bu işin sonuç getireceği konusunda benim kuşkularım var" ifadesini kullandı.
Talat, Downer'in bunu Rum tarafını üzmemek için yapmış olmasının önemli olduğunu kaydetti.
3 Eylülde ikinci turun başlayacak olması ve önce "Yürütme"nin ele alınacak olmasının da bir takvim olduğuna işaret eden Talat, katı takvim olmaması gibi bir yakalaşım bulunduğunu, zaten kendilerinin de katı takvimde ısrar etmediklerini, ama müzakerelerin takvime bağlanmasında yarar olduğunu düşündüklerini söyledi.
KKTC Cumhurbaşkanı Talat, müzakerelere verilen arada tatil yapıp yapmayacağı sorusunu yanıtlarken, ada içinde birkaç günlük tatili olabileceğini, ayrıca bir aile düğünü için yurt dışına gideceğini açıkladı.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
|
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
| ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
-
|
 |
 |
|
Bir dönem tıp, hemşirelik ve psikolojiyle birlikte üniversitelerde en çok tercih edilen bölümler ... |
 |
|
 |
 |
|
YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, partisinin kongre takvimini duyurdu. 22 Ağustos’ta başlayacak süreç ... |
 |
|
 |
 |
|
İstanbul serbest piyasada dolar 47,9550 liradan, euro ise 56,1230 liradan güne başladı. Dün 47,9370 ... |
 |
|
 |
 |
|
Yurtta etkisini artıran yaz sıcakları, bugünden itibaren yükselişe geçiyor. İstanbul'da termometrelerin ... |
 |
-
|
 |
 |
|
MetroPOLL'ün son araştırması, seçmenin son siyasi gelişmeler karşısındaki duygu durumunu ortaya ... |
 |
|
 |
 |
|
Türkiye'nin nüfusu, 1 Temmuz itibarıyla 86 milyon 320 bin 602 kişi oldu. Ülke nüfusu, yılın ilk 6 ayında 228 bin 434 kişi arttı. |
 |
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| YAZARLAR |
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
 |
| ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
-
|
 |
 |
|
MetroPOLL'ün son araştırması, seçmenin son siyasi gelişmeler karşısındaki duygu durumunu ortaya ... |
 |
|
 |
 |
|
YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, partisinin kongre takvimini duyurdu. 22 Ağustos’ta başlayacak süreç ... |
 |
|
 |
 |
|
İsrail'in Suriye'de Türkiye sınırına yakın askeri üsse saldırıları ve Netanyahu hükümetinin Türkiye'yi ... |
 |
|
 |
 |
|
Bir dönem tıp, hemşirelik ve psikolojiyle birlikte üniversitelerde en çok tercih edilen bölümler ... |
 |
-
|
 |
 |
|
DEM Parti İmralı Heyeti üyesi ve Van Milletvekili Pervin Buldan, çerçeve yasa ile birlikte başlaması ... |
 |
|
 |
 |
|
Türkiye'nin nüfusu, 1 Temmuz itibarıyla 86 milyon 320 bin 602 kişi oldu. Ülke nüfusu, yılın ilk 6 ayında 228 bin 434 kişi arttı. |
 |
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| ANKET |
|
|
 |
 |
|
|
|
| |
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
| |
|