Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,8993
EURO
46,8971
IMKB
9.405,000
ALTIN
4.200,610
 
Hava Durumu ANKARA
16 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TBMM'DEN TERÖRE BÜYÜK DARBE!
TBMM DEN TERÖRE BÜYÜK DARBE!
 
Teröre fon sağlayanların malvarlığının dondurulmasını öngören Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi. Yasa, terörizmin finansmanı suçunun düzenlenmesi ve terörizmin finansmanının önlenmesi amacıyla malvarlığının dondurulmasına ilişkin usul ve esasların belirlenmesini amaçlıyor.
 
8.2.2013 - 00:02

Yasaya göre; bir halkı korkutmak veya sindirmek ya da bir hükümeti veya uluslararası kuruluşu herhangi bir eylemi gerçekleştirmeye veya gerçekleştirmekten kaçınmaya zorlamak amacıyla, kasten öldürme veya ağır yaralama fiilleri, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında terör suçu olarak kabul edilen fiillerin gerçekleştirilmesi amacıyla fon sağlanması ve toplanması yasak olacak. Kanun kapsamında suç olarak düzenlenen fiillerin gerçekleştirilmesinde tümüyle veya kısmen kullanılması amacıyla veya kullanılacağını bilerek ve isteyerek belli bir fiille ilişkilendirilmeden dahi bir teröriste veya terör örgütlerine fon sağlayan veya toplayan kişi, fiili daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, beş yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak.

DEĞERLENDİRME KOMİSYONU KURULACAK

Yasaya göre malvarlığının dondurulmasıyla ilgili olarak Malvarlığının Dondurulmasını Değerlendirme Komisyonu oluşturulacak.

Değerlendirme Komisyonu, Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanının başkanlığında, Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürü, Millî İstihbarat Teşkilâtı Müsteşar Yardımcısı, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü, Dışişleri Bakanlığı Araştırma ve Güvenlik İşleri Genel Müdürü ve Hazine Müsteşarlığı Mali Sektörle İlişkiler ve Kambiyo Genel Müdüründen oluşacak.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SEKİNE CANSIZ CENAZESİNE SORUŞTURMA

RİCCİARDONE ÇELİK'TEN ÖZÜR DİLEDİ!

TBMM'DEN O HABERE YALANLAMA
»  FBİ'DEN ŞAŞIRTAN SARAİ SİERRA AÇIKLAMASI
»  ENGİN ALAN'DAN ZEHİR GİBİ MEKTUP!
»  ÇİÇEK: "ANAYASI'NIN HIZINI KESMEYİN"
»  PİLOT İSTİFALARININ PERDE ARKASI!
»  RİCCİARDONE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDA
»  YOK BÖYLE KIYAK!
»  "DAYAN TOSUN PAŞAM"
»   ÇELİK'TEN ENGELLİLERE KADRO MÜJDESİ
»  BAŞBAKAN, TSK'DAKİ İSTİFALARI YALANLADI
»  FLAŞ.. TSK, İSTİFALARI DOĞRULADI
»  SON SEÇİM ANKETİ!!
»  AKP'DEN YARGIYA YENİ AYAR!
»  SARAİ CİNAYETİNDE ESRARENGİZ İHBAR!
»  DAVUTOĞLU'NUN SÖZLERİ ABD'Yİ KIZDIRDI
»  BAŞBUĞ'U KURTARACAK MODEL!
»  HER İSTİFA 15 MİLYON DOLAR!
»  BÜYÜKELÇİ'DEN YARGIYA SİTEM!
»  "DAĞDAKİ İLE KUCAKLAŞANI GÖNDERMEYİZ"
»  DOKTORLARI ŞOK EDEN KARAR!
»  ASKERE GİDECEKLER DİKKAT!
»  PATRİOT KOMUTASI KİMDE OLACAK?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.