Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7612
EURO
43,6459
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.143,630
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TBMM'NİN KONTRGERİLLA RAPORU!
TBMM NİN KONTRGERİLLA RAPORU!
 
Seferberlik Bölge Başkan-lığı’ndaki kozmik oda aramasıyla başlayan tartışma üzerine TBMM Araştırma Merkezi de bir “kontrgerilla” raporu hazırladı.
 
24.1.2010 - 08:10
Bülent Sarıoğlu: Hürriyet
Meclis uzmanlarının araştırması, “Seferberlik Tetkik Kurulu, Özel Harp Dairesi ve Özel Kuvvetler Komutanlığı” başlığıyla milletvekillerine kaynak olarak sunuldu. Raporun girişinde, “NATO’ya üyeliği kabul edilen Türkiye’de de 1952 yılında Seferberlik Tetkik Kurulu (STK) adıyla gizli bir teşkilat kurulmuştur. 1961 Anayasası ile beraber ülkede meydana gelen değişiklikler karşısında yeniden düzenlenerek Özel Harp Dairesi’ne (ÖHD) dönüştürülmüştür” denildi.
Rapordan bazı bölümler şöyle:

* 1990’lara gelirken komünizm tehditleri yerini ABD  için radikal İslam’a, Türkiye içinse radikal İslam’la beraber bölücü teröre bırakmıştır. Buna paralel olarak dairenin adı Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) olarak değiştirilmiştir. STK dönemi (1952?1965). ÖHD dönemi (1965?1991). ÖKK (1991-..)

* Kontrgerilla örgütleri ABD ’nin desteğiyle sosyal, ekonomik, politik, kültürel yapıya ve halkın bilinç düzeyine göre asıl amacı dışında çeşitli işlevleri yürütmektedir. Sosyal uyanışı ve bilinçlenmeyi geciktirici önlemler almaktadır. Yerli işbirlikçi ağını yaygınlaştırmakta, gerektiğinde terör ve siyasi cinayetlerle askeri darbelere ortam hazırlamaktadır.

* ÖHD’nin karıştığı iddia edilen olaylar: 6-7 Eylül. 23 Eylül 1969’da Taylan Özgür’ün öldürülmesi. 13 Nisan 1970’de tabip yedek subay Necdet Güçlü’nün öldürülmesi. 27 Kasım 1970’de Kültür Sarayı’nın yakılması. Mahir Çayan ve arkadaşlarının öldürüldüğü Kızıldere operasyonu. 1 Mayıs 1977 Taksim olayları. 29 Mayıs 1977 İzmir-Çiğli’de Bülent Ecevit’e suikast girişimi. 1977 yılında darbe girişimi. 24 Mart 1977’de Ssavcı Doğan Öz’ün öldürülmesi. 16 Mart 1978 katliamı. Mehmet Ali Ağca’nın askeri cezaevinden kaçırılması.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HUDSON ENSTİTÜSÜ'DE "BALYOZ" SENARYOSU HAZIRLAMIŞ

"ÇALIK İÇİN BEYENNAME Mİ İMZALANDI!"

SAMİ SELÇUK,YARGIYI SAVUNDU!
»  "BİZ BU DAVANIN MANKENİMİYİZ"
»  "GOL ATTIK DİYE SEVİNİRKEN GOL YEDİLER"
»  UÇAKTA YAPILAN ARAMADA BOMBA BULUNAMADI
»  BOMBA İHBARI YAPILAN TÜRK UÇAĞI SELANİK'E ACİL İNİŞ YAPTI
»  ŞENER: AYLARDIR BELLİ KONULARA KİLİTLENDİRİLDİK"
»  AKDAĞ, TAM GÜN YASASINI ANLATTI!
»  İNSANİ ZİYARET'E İNSAN HAKLARINDAN ŞAŞIRTAN KISITLAMA!
»  "NEYİ DEVİRİYORSUN!SEN AVUCUNU YALARSIN, AVUCUNU"
»  30 SORUDA KÜRT AÇILIMI!
»  BAYDEMİR'E CAN GÜVENLİĞİ UYARISI
»  "BEN O DÖNEMDE AFGANİSTAN'DAYDIM"
»  MHP'DEN ÇALIŞMA BAKANI HAKKINDA GENSORU
»  GENEL YAYIN YÖNETMENİNE OKUR YORUMUNDAN DAVA!
»  FLAŞ.. TOBB BAŞKANI'INDAN DARBE PLANI AÇIKLAMASI
»  MECLİS'TE 8 GENEL BAŞKANLI DÖNEM
»  TBMM BAŞKANI'NI KORUMA REZALETİ!
»  ERDOĞAN'DAN 'BALYOZ' TEPKİSİ
»  FLAŞ.. ASKER, MAHKEMELERDEN DOSYALAR GERİ İSTEDİ
»  DAVOS'A KİMİN GİDECEĞİ BELLİ OLDU
»  "BENDEN FAZLA MAAŞ ALACAKLAR"
»  KOMŞU'DA KORKUTAN DEPREM
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.