|
 |
 |
|
DOLAR |
39,7299 |
 |
|
 |
EURO |
45,6064 |
 |
|
 |
IMKB |
9.151,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
4.299,740 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
TELEKOM YENİ TARİFEYİ SAVUNDU
|
 |
 |
 |
|
|
Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany, yeni fiyat tarifesine gitmelerinin püf noktalarını açıkladı.Halkla alay eder gibi açıklama |
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany, sabit hatlara yönelik yapılan yeni düzenlemelerin fiyatların maliyet esaslı olarak oluşturulması amacıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, 'Erişim açığını kapatmak için böyle bir düzenleme hakkımız var; aylık sabit ücretleri arttırıp uzak mesafeden telafi ediyoruz' dedi.
Soruları yanıtlayan Doany, yeni tarifelere yönelik yapılan eleştirilere ilişkin olarak, sözü edilen eleştirilerin, özellikle Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneğinden (TELKODER) geldiğini kaydetti.
Doany, şunları kaydetti: 'Onların bize söylediği şey, fiyatların maliyet esaslı oluşturulmasıydı. Biz de esas olarak aynı sebepten dolayı tarifelerimizi yeniledik. Mesela sabit ücretler her zaman maliyetimizin altında kalıyor. Erişim açığını kapatmak için böyle bir düzenleme hakkımız var; aylık sabit ücretleri arttırıp uzak mesafeden telafi ediyoruz. Sabit ücretlerdeki erişim açığını kapatmak için uzak mesafe görüşmelerinde maliyetimizin üzerinde ücretlendirme yapıyoruz.
Dolayısıyla aslında rakiplerimiz fiyatlarımızın yüksek olduğu yerlerde bizimle çok kolay rekabet edebilirler.' Türkiye'nin takip etmek zorunda olduğu AB düzenlemelerine göre zaten erişim açığının sıfır olması gerektiğini, bunun da aylık ücretlerin maliyeti tamamen karşılaması anlamına geldiğini dile getiren Doany, GSM, şehirler arası ve uluslararasında rekabetin izin vereceği şekilde fiyatları belirlemeleri gerektiğini, burada problem olmadığını anlattı.
Geriye şehir içi görüşmeler kaldığını, şehir içinde kar marjlarının çok düşük olduğunu, Telekomünikasyon Kurumuna (TK) durumu izah ettiklerini aktaran Doany, 'Enflasyon oranında bir artış yapmak istediğimizi ilettik. Burada adil olan bir kar marjının belirlenmesi esastı. Şehir içinde çok düşük bir kar marjımız var, ama diğer görüşmelerde kar marjı daha yüksek' diye konuştu.
-'SORUMLU ARTIŞLAR GERÇEKLEŞTİRDİK'-
Paul Doany, HesaplıHatt tarifesinin maliyetinin müşteri açısından çok düşük olduğunu belirterek, 'Bu tarifede daha düşük gelir seviyesindeki insanlar arama yapmadan, ekstra bir maliyet yaratmadan, sadece çağrı alarak telefonlarını kullanabilirler. Mesela köyde yaşayan bir kişi şehirde yaşayan akrabalarını iki tarafın da gelir durumu iyi ya da kötü olabilir. Bizim yeni tarifelerimizle bunların birbirini araması daha az fiyatla olacak' dedi. Türkiye'de 50 milyon cep telefonu kullanıcısı olduğunu, bu kişilerin cep telefonlarından sabit hatları ararlarsa 35-40 YKr ödediklerini, StandartHatt'tan aramaları durumunda 8,1 YKr vereceklerini anlatan Doany, şöyle konuştu: 'Gelir seviyesi yüksek olan insanların sabit hat yerine cep telefonu kullandığı doğru. Ama bu kitle çok sınırlı sayıda.
Faturalı hat kullanıcı sayısına bakarak bunu görebiliriz, toplamda sadece 8 milyon kişi. Bu 8 milyon kişi de muhtemelen 3 milyon hanede yaşıyor. Diğer hane sayısı ise 15 milyon. Sabit hatlar, uzak mesafe görüşmelerde cep telefonuna kıyasla üçte bir oranında daha karlı. Yeni düzenleme yapmamızın nedeni trafiği arttırmaktı, atmamız gereken çok önemli bir adımdı. Aslında TK bizim maliyet hesabımızı gördükten sonra daha güçlü bir tarifeye de onay verebilirdi.
Ama biz biraz sorumlu artışlar gerçekleştirmeye çalıştık, müşterilerimiz üzerinde çok büyük etki yaratmak istemedik. Aynı şekilde rakiplerimizi de çok fazla yaralamak istemedik. Enflasyon oranında fiyat artış hakkımız her zaman var, bu yıl gidişata bakmak istiyoruz. Nihai amacımız olan trafiği arttırma amacımızı gerçekleştirebilirsek maliyetlerimizi karşılamak için daha fazla gelir elde edebileceğiz.' Doany, 2007'de yeni fiyat düzenlemesine yönelik şimdilik herhangi bir planları olmadığını söyledi.
-'DÜZENLEMELER HALA ERİŞİM MALİYETİNİN ALTINDA'-
Paul Doany, yeni düzenlemelerin erişim maliyetlerini karşılayıp karşılamadığının sorulması üzerine, 'Düzenleme, erişim maliyetlerinin hala altında. Bir iki yıl içinde ilave çalışmalarla müşterilerimizi hiç etkilemeyecek şekilde bu dengeyi kurabileceğimizi düşünüyoruz. Sabit ücret ve şehir içi aramalar gelir kaybettiğimiz alanlar. Trafiği arttırmada başarılı olabilirsek yıl sonu itibariyle maliyet karşılama oranı üçte ikiye gelecek ve sağlıklı bir durumda olduğumuzu söyleyebileceğiz' karşılığını verdi. Yeni tarifelerle Türk Telekom'un gelirlerinde nasıl bir değişim beklediklerine ilişkin olarak Doany, '2006 ile 2007 kıyaslandığında sağlanan gelir artışı yüzde 2,5-3 düzeyinde olacak. Sonuçta toplamda telefon faturalarındaki artış enflasyonun altında. Bu bir dengeleme meselesi' dedi.
-'18 AYDA 1 MİLYON STANDARTHATT ABONESİ HESAPLIHATT'A GEÇTİ'-
Doany, yaptıkları bir araştırmanın Türk Telekom müşterilerinin yüzde 50'sinden fazlasının hangi tarifede olduğunu bilmediğini, büyük çoğunluğunun ödedikleri sabit ücreti bildiklerini gösterdiğini belirterek, şöyle konuştu: 'Burada önemli olan, StandartHatt'ta geçtiklerinde tasarruf edebilecek HesaplıHatt müşterilerine oraklanmak. Çünkü bazı müşterilerimiz daha hesaplı olacağını düşünerek HesaplıHatt'ı tercih etti, yeni tarifelelerle StandartHatt onlar için daha ucuza gelecek. Son 18 ayda yaklaşık 1 milyon standartHatt abonesi daha ucuz olduğunu düşünerek HesaplıHatt'a geçti.'
-'TELEKOMÜNİKASYON KURULU İLE PROBLEM YOK'-
Fiyat düzenlemelerinin kamuoyuna duyurulmasında yaşanan süreçte Telekomünikasyon Kurumu ile sorun yaşayıp yaşamadıklarının sorulması üzerine Doany şunları söyledi: 'TK ile Türk Telekom arasında bir problem yok. Biz tarifelerimizi TK'nın onayına sunduk, belirli bir tarihte onay vermelerini bekliyorduk. Bu varsayımla da basın toplantısı ve diğer organizasyonları planlamıştık. Ama öncelikle araya tatil girdiğinden TK beklediğimiz tarihte onay vermedi. Biz de planlarımızı ertelemek durumunda kaldık. Yoksa, ses konusundaki tarifelerde bir uzlaşı sağlamıştık zaten.' ADSL hizmetine ilişkin yeni tarifelerin TK'da hala onay beklediğini hatırlatan Doany, fiyatları indirmeyi planladıklarını, yeni tarifeleri en fazla bir iki hafta içinde açıklamayı umduklarını aktardı.
-TATLIYA BAĞLAYALIM KAMPANYASI-
Paul Doany, 8 Ocak'ta uygulamaya giren Tatlıya Bağlayalım' kampanyasına ilişkin şu bilgileri verdi: 'Borçlu dosya sayısı 2 milyon. Bunların faizleriyle birlikte toplam borç miktarı 2 milyar YTL civarında. Bunun faizi 1,4 milyar YTL. Kampanya ile ana borcunu bir seferde ödeyecek aboneler faizin yüzde 90'ını sildirebilecek. Kampanya uygulamaya girdiğinden bu yana 15 bin 261 hat için başvuru geldi.' Donay, 2007 yılı için yatırım planlarının 1,3 milyar YTL tutarında olduğunu belirterek, 'Bunu da TK'ya sunduk. Bu, 2006'da yaşanan bazı gecikmeleri de telafi edecek bir rakam. 2008 ve 2009 yılı için de çok yüksek yatırım rakamları öngörüyoruz' diye konuştu.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
"Cumhurbaşkanına tehdit" suçlamasıyla dün akşam saatlerinde gözaltına alınan gazeteci Fatih Altaylı ... |
 |
|
 |
 |
|
Gazeteci Fatih Altaylı’nın tutuklanmasının ardından eşi Hande Altaylı’nın avukatına söylediği “Zalimlerden ... |
 |
|
 |
 |
|
ABD'nin B-2 hayalet bombardıman uçaklarıyla İran’ın nükleer tesislerini vurmasıyla yeni bir safhaya ... |
 |
|
 |
 |
|
Petrol fiyatları Orta Doğu'da artan gerilimle Oocak ayından bu yanaki en yüksek seviyeye çıktı. ... |
 |
-
|
 |
 |
|
İsrail ve İran arasında devam eden savaşa hafta sonu ABD de dahil oldu. ABD'nin İran'ın nükleer ... |
 |
|
 |
 |
|
Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın Yeni Bir Sabah programında açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı ... |
 |
|
 |
 |
|
AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak Gazetesi’nin ardından, bu kez Türkiye Gazetesi de Hazine ... |
 |
|
 |
 |
|
ABD Dışişleri Bakanlığı, bölgedeki gelişmeler nedeniyle, Türkiye’deki ABD hükümeti personeline ... |
 |
-
|
 |
 |
|
İsrail-İran arasındaki savaşa ABD nükleer tesisleri bombalayarak dahil oldu. İran Hürmüz Boğazı'nı ... |
 |
|
 |
 |
|
İran Meclisi, ABD saldırısının ardından Hürmüz Boğazı'nın kapatılmasına onay verdi. Hazine ve Maliye ... |
 |
|
 |
 |
|
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin başkenti Şam'daki kilise saldırısıyla ilgili olarak ... |
 |
|
 |
 |
|
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın programında açıklamalarda bulunuyor. ... |
 |
-
|
 |
 |
|
TCMB'nin açıkladığı Mayıs konut fiyat endeksi, Doğu Anadolu Bölgesi'nin yüzde 6.5'lik aylık artışla ... |
 |
|
 |
 |
|
Medya Dayanışma Grubu, "Gazeteci Fatih Altaylı’nın, YouTube kanalında yaptığı bir yorum gerekçe ... |
 |
|
 |
 |
|
Bankaların konut kredisi faiz oranları güncellendi. 2 milyon TL’lik kredi çekenler için aylık taksitler ... |
 |
|
 |
 |
|
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail ve İran çatışmasına dair açıklamalarda bulunurken ABD ... |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
"Cumhurbaşkanına tehdit" suçlamasıyla dün akşam saatlerinde gözaltına alınan gazeteci Fatih Altaylı ... |
 |
|
 |
 |
|
Gazeteci Fatih Altaylı’nın tutuklanmasının ardından eşi Hande Altaylı’nın avukatına söylediği “Zalimlerden ... |
 |
|
 |
 |
|
ABD Dışişleri Bakanlığı, bölgedeki gelişmeler nedeniyle, Türkiye’deki ABD hükümeti personeline ... |
 |
|
 |
 |
|
ABD'nin B-2 hayalet bombardıman uçaklarıyla İran’ın nükleer tesislerini vurmasıyla yeni bir safhaya ... |
 |
-
|
 |
 |
|
AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak Gazetesi’nin ardından, bu kez Türkiye Gazetesi de Hazine ... |
 |
|
 |
 |
|
İsrail-İran arasındaki savaşa ABD nükleer tesisleri bombalayarak dahil oldu. İran Hürmüz Boğazı'nı ... |
 |
|
 |
 |
|
İsrail ve İran arasında devam eden savaşa hafta sonu ABD de dahil oldu. ABD'nin İran'ın nükleer ... |
 |
|
 |
 |
|
Petrol fiyatları Orta Doğu'da artan gerilimle Oocak ayından bu yanaki en yüksek seviyeye çıktı. ... |
 |
-
|
 |
 |
|
İran Meclisi, ABD saldırısının ardından Hürmüz Boğazı'nın kapatılmasına onay verdi. Hazine ve Maliye ... |
 |
|
 |
 |
|
TCMB'nin açıkladığı Mayıs konut fiyat endeksi, Doğu Anadolu Bölgesi'nin yüzde 6.5'lik aylık artışla ... |
 |
|
 |
 |
|
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin başkenti Şam'daki kilise saldırısıyla ilgili olarak ... |
 |
|
 |
 |
|
Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın Yeni Bir Sabah programında açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Medya Dayanışma Grubu, "Gazeteci Fatih Altaylı’nın, YouTube kanalında yaptığı bir yorum gerekçe ... |
 |
|
 |
 |
|
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın programında açıklamalarda bulunuyor. ... |
 |
|
 |
 |
|
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail ve İran çatışmasına dair açıklamalarda bulunurken ABD ... |
 |
|
 |
 |
|
Bankaların konut kredisi faiz oranları güncellendi. 2 milyon TL’lik kredi çekenler için aylık taksitler ... |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|